wizzy Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Λοιπόν παίδες, έχω ένα φίλο ο οποίος έχει πτυχίο Πλήροφορικής και MSc in Advanced Computer Science. Έχει ασχοληθεί με GIS (Geographical Information Systems), Artificial Intelligence & Neural Networks, Databases Analysis & Development, Web Programming κτλ. Αποφοιτώντας, επέστρεψε στην Ελλάδα και ψάχνει να βρει από που θα πάρει άδεια άσκησης επαγγέλματος για να μπορεί να υπογράφει μελέτες για προκυρήξεις Πληροφορικών Συστήμάτων. Τα ερωτήματα είναι δύο: 1) Χρειάζεται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για αυτό που θέλει να κάνει ; 2) Αν χρειάζεται, ξέρετε από που θα την πάρει (ποιον οργανισμό/υπηρεσία κτλ); Σημ.: Δεν είναι απόφοιτος Πολυτεχνικής Σχολής, αλλά Πανεπιστημίου, άρα δεν μπορεί να εγγραφεί στο Τ.Ε.Ε. .
Cue Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Ανοίγεις πληγές Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος επίσημος οργανισμός αντίστοιχος του Τ.Ε.Ε. για πληροφορικούς. Γίνεται μια προσπάθεια από την Ε.Π.Ε. για να αποκτήσουν επιτέλους και οι πληροφορικοί δικαιώματα αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει η πολυπόθητη αναγνώριση. Επίσης, εφόσον είσαι απόφοιτος εξωτερικού θα πρέπει να έχεις αναγνώριση από Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α. για να γίνεις μέλος (και αργότερα να αποκτήσεις επαγγελματικά δικαιώματα). Πάντως η πορεία της Ε.Π.Ε μέχρι στιγμής είναι πολλά υποσχόμενη (γενικές συνελεύσεις, ψηφίσματα, επικοινωνία με αρμόδιους υπουργούς για ενημέρωση κ.α.) και καλό θα ήταν να την στηρίξουμε εμείς οι πληροφορικοί όσο μπορούμε! Στο site μπορείς να βρεις πολλά περισσότερα και αξίζει την προσοχή μας! Από την άλλη μεριά υπάρχει και το eulife που προσπαθεί να βοηθήσει τους πληροφορικούς που θέλουν να ασκήσουν το επάγγελμα τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
telikiasmenos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Επίσης για όσους είναι από ΤΕΙ υπάρχει αυτο.... http://www.eetem.com/main.htm
bandito Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Λοιπόν παίδες' date=' έχω ένα φίλο ο οποίος έχει πτυχίο Πλήροφορικής και MSc in Advanced Computer Science. Έχει ασχοληθεί με GIS (Geographical Information Systems), Artificial Intelligence & Neural Networks, Databases Analysis & Development, Web Programming κτλ. Αποφοιτώντας, επέστρεψε στην Ελλάδα και ψάχνει να βρει από που θα πάρει άδεια άσκησης επαγγέλματος για να μπορεί να υπογράφει μελέτες για προκυρήξεις Πληροφορικών Συστήμάτων. [/quote'] Εννοείς του δημοσίου; Δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι τέτοιο στον ιδιωτικό τομέα.
wizzy Δημοσ. 31 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2006 παίδες, ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις, θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες σύντομα.
chris12 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2006 Για να έχει δικαίωμα πρέπει. 1. Να ιδρυθεί η κατηγορία μελετων 28. (Σήμερα υπάρχουν 27) http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=172 2. Να γραφτεί στα μητρώα (για ατομικό μελετητικό πτυχίο Α,Β,Γ) (αφού ιδρυθεί η 28 ) http://www.ypex-mele.gr/ec_home.asp Δεν χρειάζεται να είναι μέλος ΤΕΕ απλά το πτυχίο που έχει να επιτρέπει να πάρει αυτή την κατηγορία. Όλα αυτά είναι για δημόσιες μελέτες. Για ιδιωτικές δεν έχει πρόβλημα. Αν οι μελέτες Πληροφορικών Συστήμάτων εμπίπτουν σε μια από τις 27 υπάρχουσες κατηγορίες (ας μας πει κάποιος ηλεκτρολόγος μηχ. αν μπορεί να γραφτεί στην κατηγορία 9) τότε να γραφτεί σε αυτή.
Sta Δημοσ. 31 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2006 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι στο ίδιο θέμα περίπου. Θα είμαι εξωτερικός συνεργάτης σε μία εταιρεία και πρέπει να κόβω δελτία παροχής υπηρεσιών, είμαι ηλ. μηχανικός από ελλάδα. Πρέπει σώνει και καλά να βγάλω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μέσω ΤΕΕ ή μπορώ να το κάνω και αλλιώς;
chris12 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Πρέπει να γραφτείς στο ΤΕΕ (αφού είσαι μηχανικός) και πρέπει να περάσουν 4 χρόνια από τότε που πήρες πτυχίο στη σχολή σου (από κτίσεως πτυχίου και όχι από εγγραφή στο ΤΕΕ) για να βγάλεις μελετητικό Α στην κατηγορία που μπορεις να βγάλεις. Όλα αυτά αφορούν δημόσιες μελέτες και όχι ιδιωτικές. Για το παροχής υπηρεσιών είναι θέμα εφορίας. Αν γραφτεις στο ΤΕΕ αυτόματα γράφεσαι και στο ΤΣΜΕΔΕ (και το πληρώνεις). Αλλιώς πρέπει να γραφτείς στο ΤΕΒΕ. Τα λεφτά είναι παντού τα ίδια (Πολλά 160-230 ευρω το μήνα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.