Προς το περιεχόμενο

οι ανεμιστήρες δουλεύουν αλλά δεν boot-άρει

jsmith6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου κάηκε το τροφοδοτικό και το άλαξα με ένα Antec TruePower 2.0 550w. Το θέμα είναι πως όταν το ξεκινάω, δουλεύουν οι ανεμιστήρες αλλά δεν boot-άρει. Δεν βλέπω καν κάτι στην οθόνη. Έκανα reset το bios αλλά τίποτα. Δοκίμασα να συνδέσω τα δύο CDROM (και πάνω στην motherboard, και με το ρεύμα) μπας και είναι θέμα "ελάχιστης κατανάλωσης", αλλά και πάλι τίποτα.

Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει και αν μπορώ να κάνω κάτι;

Δημοσ.
Πιθανό πρόβλημα μητρικής.

Συνήθως όταν καίγεται ένα τροφοδοτικό "παίρνει" και κάτι άλλο μαζί του.

συμφωνω αυτο εγινε και με το δικο μου συστημα πριν 1 χρονο περιπου αλλα ας

το ψαξει λιγο πριν παει στα σκουπιδια το mobo

τα διαφορα ledakia δουλευουν κυριως της μητρικης?

Δημοσ.
στη μητρικη αναβουν/ει το λαμπακι?

στη μοναδα cd/rom?

Ναι' date=' και στην μητρική ανάβει το λαμπάκι (έχει δύο, ένα πράσινο και ένα κόκκινο, το κόκκινο δεν ανάβει, αλλά δεν θυμάμαι αν άναβε από την αρχή). Και τα λαμπάκια των CDROM ανάβουν. Μερικές φορές ανάβουν τα λαμπάκια μπροστά στο κουτί (power-on και σκληρού δίσκου). Του σκληρού δίσκου ανάβει συνεχόμενα (δίχως να έχω συνδέσει δίσκο) κάτι το οποίο μου φάνηκε κακό σημάδι. Δυστυχώς το κουτί που έχω δεν έχει speaker, οπότε δεν ξέρω αν ακούγεται κάποιο σφύριγμα (όπως αυτό που λέει οτι δεν ακουμπάει καλά η κάρτα γραφικών).

συμφωνω αυτο εγινε και με το δικο μου συστημα πριν 1 χρονο περιπου αλλα ας το ψαξει λιγο πριν παει στα σκουπιδια το mobo

Τι άλλο μπορεί να κάηκε εκτώς από την motherboard; Τι να κάνω πριν χάσω ελπίδες;

Και... γιατί σκουπίδια; Θα την δώσω στο Πλάισιο να την κοιτάξουν. Το CPU και τη motherboard τα αγόρασα από το Πλαίσιο, οπότε θα τους τα δώσω μαζί.

Δημοσ.

Epeidh oloi oi katoxoi ths A8N-SLI (ASUS) zoristhkan ligaki me to 8ema tou PSU, 8a sou proteina na koita3eis ta output tou neou PSU gia na deis an kaluptei tis anagkes ths mobo.

Diaforetika 3ekina ta test monos sou. E3w mia to ena mia to allo kai opoio proxwraei perissotero to kratas.

Kalh tuxh.

Δημοσ.

αν εχεις εγγυηση μη το ψαχνεις καθολου φυγε για αλλαγη μηπως παρεις και καμια καλυτερη.

κατι κουλο αλλαξε θεση στις μνημες ram η βαλει τη μια καλυτερα δοκιμαστηκα σε ολες τις θεσεις ισως καποιο slot να εχει προβλημα κανε το και πες τι επαιξε. μια dfi ultra d δεν bootare γιατι κατι βλακεια ειχα κανει με τις μνημες δε θυμαμαι ακριβως δοκιμασε το παντως δε χανεις κατι...

κατι ακομη στην οθονη το λαμπακι αναβοσβηνει η ειναι μονιμα πρασσινο πχ

Δημοσ.
Epeidh oloi oi katoxoi ths A8N-SLI (ASUS) zoristhkan ligaki me to 8ema tou PSU' date=' 8a sou proteina na koita3eis ta output tou neou PSU gia na deis an kaluptei tis anagkes ths mobo.

Diaforetika 3ekina ta test monos sou. E3w mia to ena mia to allo kai opoio proxwraei perissotero to kratas.

Kalh tuxh.[/quote']

Έξω ποιά πράγματά;

κατι κουλο αλλαξε θεση στις μνημες ram η βαλει τη μια καλυτερα δοκιμαστηκα σε ολες τις θεσεις ισως καποιο slot να εχει προβλημα κανε το και πες τι επαιξε. μια dfi ultra d δεν bootare γιατι κατι βλακεια ειχα κανει με τις μνημες δε θυμαμαι ακριβως δοκιμασε το παντως δε χανεις κατι...

κατι ακομη στην οθονη το λαμπακι αναβοσβηνει η ειναι μονιμα πρασσινο πχ

έχω 2x512 μνήμες και αν έχει καεί κάποιο slot, δεν θα ήθελα να έχω αυτό το motherboard. Είναι δυνατόν να είναι πρόβλημα σε κάποια από τις μνήμες;

Η αλήθεια είναι πως με έχει κουράσει το mobo, όπως πολλοί, είχα προβλήματα με το ανεμιστηράκι του nForce4 :-/

Για τις DFI υπάρχει μια φήμη οτι κάτι να πειράξεις δεν δουλεύουν σωστά. Είναι αλήθεια;

Έχω μια Samsung οθόνη. Ότι κάνει όταν δεν διαρέει το PC ρεύμα, το ίδιο κάνει και όταν το διαρέει. Η συγκεκριμένη απλά αναβοσβήνει το λαμπάκι.

Σκέφτομαι να τους πάω πρώτα την VGA, μετά το CPU, και τελευταία την motherboard. Ή να τους τα πάω και τα τρία μαζί (για οικονομία χρόνου).

Δημοσ.

Paizei na kaike i mitriki sou i o CPU oopos sou eipan kai ta paidia.

Alla paizei na energopoithike kai to sustima prostasias pou exoun i mitrikes (mou kaikan duo PSU alla den mou afisan kanena kousouri. To deutero pou mou kaike afise sti mitriki ta idia symptomata me ta dika sou kai luthike dokimazontas to kainourio PSU se alla sustima kai ksanavazontas to sto palio).

Vevaia kai o kamenos CPU exei ta idia symptomata

Koitakse kai ligo auto, allo paromoio provlima, pou lythike, pali, apla me ti dokimi tou PSU se allo komp kai meta me tin efarmogi tou sto palio opos kai alles luseis pou proteinontai.

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=132476&page=2

Δημοσ.

Δοκίμασε το εξής, που σε μενα έχει δουλέψει σε 2 pc που τα βγάζανε οι "τεχνικοί" καμμένα.

Ξήλωσέ τα όλα από το κουτί, πάρε PSU, CPU, Μητρική, 1 dimmάκι μνήμης και την κάρτα γραφικών και στήσε τα στον "αέρα", δηλαδή πάνω στο γραφείο σου (ελπίζω να μην είναι μεταλλικό, ε?!), χωρίς το κουτί.

Βάλε απάνω τα απαραίτητα καλώδια, βρες πού συνδέεται το Power Button και πολύ προσεκτικά, με ένα κατσαβιδάκι (ή jumber) βραχυκύκλωσε στιγμιαία τις δύο επαφές του.

Μετά πες μας αν δούλεψε!

Δημοσ.
έχω 2x512 μνήμες και αν έχει καεί κάποιο slot, δεν θα ήθελα να έχω αυτό το motherboard. Είναι δυνατόν να είναι πρόβλημα σε κάποια από τις μνήμες;

δεν ειμαι τεχνικος απλα σου λεω δοκιμασετο δε χανεις κατι αλλαξε τους θεση

Για τις DFI υπάρχει μια φήμη οτι κάτι να πειράξεις δεν δουλεύουν σωστά. Είναι αλήθεια;

αντιθετως λογο του οτι η ultra d σηκωνει τρελο o/c δυσκολα δεν θα δουλευει.επιπλεον οτι μαμακια και να κανεις μπορεις να αποθηκευσεις τις ρυθμισεις του bios οταν ολα πανε τελεια και απλα να τις επαναφερεις σε καποια στραβη...

Έχω μια Samsung οθόνη. Ότι κάνει όταν δεν διαρέει το PC ρεύμα, το ίδιο κάνει και όταν το διαρέει. Η συγκεκριμένη απλά αναβοσβήνει το λαμπάκι.

εχεις και λιγες πιθανοτητες να ειναι και τροφοδοτικο η και βλακεια κατα το μονταρισμα του pc

Σκέφτομαι να τους πάω πρώτα την VGA, μετά το CPU, και τελευταία την motherboard. Ή να τους τα πάω και τα τρία μαζί (για οικονομία χρόνου).

ολα μαζι εννοειται!!!

ενα ενα μπορει να στα βγαλουν ολα οτι λειτουργουν σωστα,ολα μαζι δε θα το ψαξουν καν θα αρχισουν απο τροφοδοτικο μετα mobo κτλ-ξερω πολυ πολυ καλα πως δουλευουν στη συγκεκριμενη αλυσιδα

πιο πιθανο παντως καμενη/βραχυκυκλωμενη μητρικη

Δημοσ.

basika tha sou proteina na bgaleis kai na xanabaleis tin karta grefikon kai tin ram katharizontas ta prota. kai episis na aposindeseis ton hdd giati mporei na sou braxikiklonei to exw dei kai auto.

an meta apo auta pali den paizei tote einai sigoura motherboard .

Δημοσ.
εχεις και λιγες πιθανοτητες να ειναι και τροφοδοτικο η και βλακεια κατα το μονταρισμα του pc

Δεν κατάλαβα.

ολα μαζι εννοειται!!!

ενα ενα μπορει να στα βγαλουν ολα οτι λειτουργουν σωστα' date='ολα μαζι δε θα το ψαξουν καν θα αρχισουν απο τροφοδοτικο μετα mobo κτλ-ξερω πολυ πολυ καλα πως δουλευουν στη συγκεκριμενη αλυσιδα

πιο πιθανο παντως καμενη/βραχυκυκλωμενη μητρικη[/quote']

Όταν είπα "μαζί" ενοούσα την ίδια στιγμή, όχι σαν πακέτο.

Το κουτί είναι ασήκωτο. Εκτώς αυτού, από το Πλαίσιο έχω πάρει μόνο motherboard, CPU, και VGA. Η RAM, το τροφοδοτικό και το case/κουτί είναι από άλλα καταστήματα. Αυτό που με ανυσηχεί είναι πως θα τους πάω την mobo μαζί με την CPU χωρίς να τις διαχωρίσω. Δεν χωράνε στο κουτί της mobo. Και αλλά επειδή έχω την stock-ψύκτρα, έχει μία κόλα από κάτω που πρέπει μετά να καθαρίζω κτλπ..

Paizei na kaike i mitriki sou i o CPU oopos sou eipan kai ta paidia.

Alla paizei na energopoithike kai to sustima prostasias pou exoun i mitrikes (mou kaikan duo PSU alla den mou afisan kanena kousouri. To deutero pou mou kaike afise sti mitriki ta idia symptomata me ta dika sou kai luthike dokimazontas to kainourio PSU se alla sustima kai ksanavazontas to sto palio).

Vevaia kai o kamenos CPU exei ta idia symptomata

Koitakse kai ligo auto' date=' allo paromoio provlima, pou lythike, pali, apla me ti dokimi tou PSU se allo komp kai meta me tin efarmogi tou sto palio opos kai alles luseis pou proteinontai.

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=132476&page=2[/quote']

Έχω αφήσει την mobo δίχως μπαταρία από χτες το βράδυ. Θα δοκιμάσω να βάλω μόνο ένα dimm RAM. Το σύστημα προστασίας διαρκεί μόνο 15 λεπτά; Πάντως το είχα δίχως τροφοδοτικό για 3 βδομάδες.

Δοκίμασε το εξής' date=' που σε μενα έχει δουλέψει σε 2 pc που τα βγάζανε οι "τεχνικοί" καμμένα.

Ξήλωσέ τα όλα από το κουτί, πάρε PSU, CPU, Μητρική, 1 dimmάκι μνήμης και την κάρτα γραφικών και στήσε τα στον "αέρα", δηλαδή πάνω στο γραφείο σου (ελπίζω να μην είναι μεταλλικό, ε?!), χωρίς το κουτί.

Βάλε απάνω τα απαραίτητα καλώδια, βρες πού συνδέεται το Power Button και πολύ προσεκτικά, με ένα κατσαβιδάκι (ή jumber) βραχυκύκλωσε [b']στιγμιαία[/b] τις δύο επαφές του.

Μετά πες μας αν δούλεψε!

"Ιονισμός"; Αφού δεν έκανε εξ'αρχης (λειτουργούσε για 9 μήνες) λες να έκανε τώρα;

Δημοσ.
"Ιονισμός"; Αφού δεν έκανε εξ'αρχης (λειτουργούσε για 9 μήνες) λες να έκανε τώρα;

Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις! After all it's only Computers! Και πάντα είναι καλή ιδέα όταν κάτι δεν σου δουλεύει σωστά, να το κάνεις βίδες και να το ξαναστήνεις από την αρχή!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...