evelina rimp Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Γεια σας.. θα ήθελα τη γνώμη σας για το νέο σύστημα που θέλω να πάρω.. Βασικά είναι αναβάθμηση .. αλλα σχεδόν ολική.. Έχω μια μνήμη 512 DDR, 2 HDD IDE(σύνολο 100G),τροφοδοτικό ,κουτί, NIC, οθόνη με DVI, CD, DVD-rw.. . και θα πάρω.. τα υπόλοιπα βασικά ... μητρική, επεξεργαστή ,κάρτα γραφικών + καποια πράγματα που θέλω να αναβαθμίσω.. όπως : ένα σκληρό SATA, επιπλέον μνήμη,αθόρυβο τροφοδοτικό. Δεν θα διαθέσω παραπάνω απο 500 ευρώ. Είμαι φοιτήτρια πληροφορικής και οι απαιτήσεις μου δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές (δεν παίζω παιχνίδια, ούτε ασχολούμε με γραφικά). Με ενδιαφέρει να μην χρειαστεί να κάνω αναβάθμηση σε λιγότερο απο 2 με 3 χρόνια με την έννοια ο υπολογιστής να είναι σχεδόν μέτριος για τα τότε δεδομένα.. και άρα κάτι αρκετά ως πολύ καλό για τα μέχρι τώρα δεδομένα. Τα διλήμματα που αντιμετωπίζω είναι τα εξής: ... Οσον αφορά τη μητρική.. δεν έχω κατασταλάξει σε εταιρία(προτάσεις?) αλλα θέλω τα εξής: Να δέχεται τους 2 υπάρχοντεσ σκληρούς μου, να ειναι 64μπιτος,να δέχετε 2 επεξεργαστές* , 8.1 ήχος, να δέχετε 2 SATA σκληρούς και να δέχετε 8 USB μπροστά.. αυτά νομίζω. Νομίζω οι DUAL CORE επεξεργαστές ήρθαν για να μήνουν αρκετά και νομίζω πως αξίζει να επενδησω σε μητρική που να τον υποστηρίζει...(οχι?) *...Ο επεξεργαστής: Αξίζει να πάρω τώρα έναν απλό και να να πάρω αργότερα(μετά από ένα χρονο τουλάχιστον) 64μπιτο με DUAL CORE (που θα είναι πιο φθηνοί) που θα υποστηρίζει η μητρική μου ή όχι.. ...προτάσεις για αθόρυβο τροφοδοτικό που έχετε ή ξέρετε? ...Τι ακριβώς πρέπει να προσέξω με τις μνήμες?? Πόση προτίνεται να πάρω? ...Θα έχει κάποια διαφορά για μένα αν πάρω κάρτα γραφικών που θα είναι AGP αντί PCIE? Η 128 μνήμη της κάρτας δεν είναι αρκετή? προτάσεις(εταιρίες)? Ευχαριστώ προκαταβολικά. Φιλικά, Εβελίνα
giannisk1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Μια παρατήρηση σχετικά με το "να δέχετε 2 επεξεργαστές*" που αναφέρεις.Άλλο πράγμα να δέχεται δυο επεξεργαστές και άλλο να υποστιρίζει Dual Core επεξεργαστές.Εσένα σε ενδιαφέρει να δέχεται Dual Core επεξεργαστές. Το αναφέρω απλά για να μην γίνει μπέρδεμα Σαν πρώτη εκτίμηση,σύμφωνα με το budget που διαθέτεις πιστεύω πως θα πρέπει να κοιτάξεις κάτι σε πλατφόρμα Amd. Απο μνήμη πιστεύω οτι αν πάρεις άλλη μια 512 είσαι οκ,αφού θα έχεις 1gb σύνολο. Απο κάρτα γραφικών 128mb είναι αρκετά,και αφού δεν παίζεις παιχνίδια,μια φθηνή κάρτα της με Nvidia chip θα σου είναι αρκετή. Απο μητρική,σχεδόν όλα τα καινούργια μοντέλα υποστηρίζουν SATA σκληρούς οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα να διαλέξεις. Αυτά για αρχή
tolis86 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 i mitriki exei enswmatwmeni karta grafikwn mias kai de thes na paizeis paixnidia fisika oxi oti einai apagoreytiko apla th aeinai xalia to gaming alla vevaia sto mellon mporeis na prosthaiseis karta...se pci expres vevaia...akoma pistevw pws tha eprepe na pareis kai ena kalo koutaki giati mallon to palio isws na parousiasei provlimata iperthermansis.... an pali exeis kalo kouti tote anti gia kouti pare ena ups i toulaxiston ena statheropoiiti tasis.... (i poiotita tis eikwnas einai xalia gia na mporw na tin anevasw sto site...)
kkarab Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Me times apo e-shop to parakato paketo tha se afisei apoluta ikanopoiimeni. ATHLON 64 3200+ 2.00GHz VENICE SOCKET 939 BOX 163.00 ? MHTRIKI ASUS A8N-E 100.00 ? KINGSTON KVR400X64C3A 512MB PC3200 400MHZ VALUE RAM 42.90 ? EAX550GE/TD 256MB PCI-E TV-Out DVI RETAIL 73.89 ? ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ Q-TEC 400W BIG FAN 31.00 ? MAXTOR 200M0 200GB - 8MB CACHE - SERIAL ATA 89.60 ? SUNOLO: 500.39 ? H mitriki pairnei dual core athlon(gia nea anavathmisi),exei 4 SATA2 kai 4 PATA(2 skliroi kai 2 optical drive) kai sunolika 10 usb2.I mnimi pou exeis prepei na leitourgei sta 400MHz gia na tin xrisimopoiiseis(2x512MB).Allios kai me mia 512ara den tha exeis provlima(to kalutero tha itan na exeis sunolika 1GB ram).H karta grafikon tha se kalupsei pliros afou den paizeis paixnidia(oxi oti den paizei) kai einai pci-express.Den anafereis katholou dvd-recorder.Exeis i den sou exei xreiastei akoma? Oti apories exeis auxaristos na stis apantiso.
tolis86 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 xwris na se thelw na stin pw alla ta q-teq mono gia petame einai...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.