silencer51 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Αυτή τη στιγμή έχω στο σύστημά μου ενα Heroichi 450W τροφοδοτικό, το οποίο το έχω 4 χρόνια. Ηταν απο τα δυνατότερα οταν βγήκε, αλλα πιστεύω πως έχει γεράσει πια. Έχω ακούσει πως με 24/7 χρήση, τα τροφοδοτικά χάνουν ενα 15-20% του wattage τους κάθε χρόνο...:? Ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο; Το δικό μου δουλεύει σχεδόν non stop τα 4 αυτά χρόνια... Με αφορμή μάλιστα και κάποια μυστήρια BSOD που μου σκάνε σπάνια και μου μυρίζουν "PSU" σκέφτομαι την αλλαγή του με κάποιο 500άρι-550άρι. Τι τροφοδοτικό προτείνετε;
Johnnie Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 ... Έχω ακούσει πως με 24/7 χρήση, τα τροφοδοτικά χάνουν ενα 15-20% του wattage τους κάθε χρόνο ... Tι είναι τα τροφοδοτικά, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ? Τα blue screens που έχεις μπορεί να οφείλονται σε πολλά πράγματα (το τροφοδοτικό είναι κι αυτό μια πιθανότητα). 8) 8) 8)
silencer51 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Τα τροφοδοτικά έχουν ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές... Αυτοί έχουν κάποιο συγκεκριμένο όριο ζωής το οποίο εξαρτάται άμεσα απο τη θερμοκρασία λειτουργίας τους. Παράλληλα χάνουν με το καιρό τις ιδιότητές τους (λογω των ηλεκτρολυτών)... Απ' όσο ξέρω τέτοιοι πυκνωτές χρησιμοποιούνται στα τροφοδοτικά, σωστά; Αν ναι τότε μάλλον ισχύει αυτό... Ας μας διορθώσει κάποιος που ξέρει περισσότερα επι του θέματος.
sot78 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Ολα τα ηλεκτρονικα εξαρτηματα <γερναναι> κυριως οι πυκνωτες (σκανε), διοδοι, τρανσιστορ κτλ ενα τροφοδοτικο συγουρα μετα απο 4 χρονια θα εχει μικροτερη αξιοπιστια σε ξαφνικες & αποτομες μεταβολες ισχυος (ΠΟΛΛΑ WATT) αλλα αν τα εξαρτηματα ειναι υψηλων προδιαγραφων δεν ειναι απαραιτητη η αλλαγη του. Κυριως τετοια προβληματα εμφανιζονται σε πυκνωτες υψηλης τασης (TV,Monitor,Ενισχυτες,Psu) κτλ.Κακη ψυξη σε τρανζιστορ,chip κτλ. Παντως 15-20% του wattage τους να χανουν καθε χρονο ειναι υπερβολικο. ενα 5% ειναι στατιστικα ΟΚ, οταν τα εξαρτηματα φτανουν μεχρι το 75% της αντοχης τους σε ολλη τη διαρκεια της ζωης τους. ολα αυτα βεβαια ειναι στατιστικα και εξαρταται πολη απο ποιοτητα (αντοχη) των υλικων σε συνθηκες λειτουργειας.
giorgos th. Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 etsi einai alla den iparxei logos na pareis kapoio megalitero.tsampa lefta tha doseis.mporeis kalista na pareis to idio an sou vgike kalo ola auta ta xronia.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.