Προς το περιεχόμενο

4 τερματικα και adsl, πως;

georgemarios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια

ηθελα να υποβαλλω την δικτυακη ασχετοσυνη μου στη βοηθεια σας.....

ως τωρα εχω ενα πισι το οποιο συνδεεται με adsl συνδεση μεσω του jetspeed 520i της intracom (καλα μη βαρατε, ξερω, ξερω). Ειναι συνδεδεμενο στην ethernet θυρα (με βολευει γιατι ετσι εχω ιντερνετ και στο λινουξ χωρις καθολου μπελαδες).

Τωρα ομως προκυπτουν τα εξης. Κατ'αρχην εφτιαξα ενα δευτερο πισακι απο παλια κομματια και θελω να τα κανω δικτυο. Επισης, το καλοκαιρι θα ερθει ο αδελφος μου απο αμερικη και θα θελει να εχει και αυτος ιντερνετ στο λαπτοπ του. Τριτον, συντομα θα παρω και εγω λαπτοπ. Αρα εχω 3 υποψηφιους εραστες της ιντερνετικης μου συνδεσης, και οι 3 πρεπει να ικανοποιηθουν.

Και το ερωτημα ειναι πως; Τα 2 πισι και τα λαπτοπς εχουν απο μια καρτα εθερνετ. Τι αλλο χρειαζομαι; Μπορω να αντικαταστησω το jetspeed με κατι που να συνδεεται και με τα 4; σαν δικτυακο πολυπριζο (ειπαμε ειμαι ασχετος απο δικτυα); Πρεπει να παρω κατι που να μεσολαβει μεταξυ του jetspeed και των υπολοιπων; Εχετε να μου προτεινετε καποια "οικονομική" λυση;

Δημοσ.

exei dio epiloges file mou! eite na pareis ena hub kai na to sindeseis me to ethernet tou jetspeed sou , eite na agoraseis ena kainourio modem/router to opoio na exei pano tou polles ethernet thires. Sinithos vgainoun me 4 thires .

Δημοσ.

Η οικονομικότερη λύση είναι να αγοράσεις ένα 5 port switch-hub. Βρίσκεις και με €15 αν ψάξεις ... και συνδέεις σε αυτό το jetspeed και τα PC/laptop και είσαι κομπλέ!

Δημοσ.

καλα, το λατρευω αυτο το φορουμ, δε προλαβα να ανοιξω το θρεντ και πηρα απαντησεις!!!

λοιπον, οταν λετε σουιτς, ας πουμε σαν και αυτο;

@wild__king

αρε χολαργαρα, στο 1ο χολαργου πηγα γυμνασιο και λυκειο. Χολαργος rules!!

Δημοσ.

Και αυτό παίζει, και πολλά άλλα μοντέλα. Αν θες κάτι πιο ψαγμένο από απλό hub, πας σε switch (όχι πως δε θα κάνεις τη δουλειά σου με το hub)

Δημοσ.

το switch είναι σαν να λέμε το hub σε νεότερη version.

Αντί κάθε πόρτα να μοιράζεται τα 100Mbps με τις άλλες 5 (σε περίπτωση φόρτου), στο switch η κάθε πόρτα παίρνει 100 έκαστος.

Δημοσ.
αχα, τι ωραια που θα ηταν να ειχαμε switch-modems..... θα ειχα και στους 4 υπολογιστες απο 384 kbps

δεν είναι έτσι ακριβώς φιλε μην μπερδεύεσαι :D

εγώ προτείνω κάτι πιο ακριβό αλλα τα αξίζει τα λεφτά του γιατί θα το χεις μια ζωή.εγώ έχω 2 netgear k δουλεύουν 24/7 εδώ k 4 χρονια που είμαι αγγλία.... πολύ αξιόπιστο, και επειδή θα έρθει ο αδερφός από US με το laptop θα σου βγει χρήσιμο.

Netgear Wireless router

το συγκεκριμένο μαμή και δέρνει

έχει και firewall επάνω και 108mbps speed wireless!

Δημοσ.

μαλιστα, αυτο τι κανει; αντικαθιστα το ρουτερ που εχω, συνδεεται απο τη μια πλευρα με το ιντερνετ και απο την αλλη με καθε ενα πισι μου ξεχωριστα; Μετα τα πισια μεταξυ τους θα μπορουν να δουν το ενα τ'αλλο; Η απλα θα περνουν ιντερνετ απο το ρουτερ;

Δημοσ.

Ναι σε όλα όσα ρωτάς! έχει μια πόρτα για την DSL γραμμή σου, 4 για ethernet και ένα wireless(δεν ξέρω ποσα maximum wireless μπορείς να έχεις ταυτόχρονα,δεν το χω ψάξει, αλλα έχω δει σε σπίτι 3 wireless laptop να δουλεύουν OK)..

τα PC φυσικά και θα βλέπονται μεταξύ τους και επίσης θα καλύπτονται όλα από το firewall που ναι ενσωματωμένο στο router και είναι παρα πολύ καλο...

το καλύτερο θα ναι να χει wireless το laptop του αδερφού σου,οποτε έχεις internet και στο μπαλκόνι,στο δωμάτιο, τουαλέτα :D κλπ...

ακόμα και εσύ στο pc σου βάζεις μια wireless usb card αν θες

Δημοσ.

χμ, μου φαινεται οτι αξιζει να βαλω μερικα φραγκα στη μπαντα......

οποτε φανταζομαι δε θα χρειαζεται πλεον να εχω software firewall, ναι;

Δημοσ.

κοίτα για software firewall καλο θα ναι χεις το "μανισιο" των windows η κάποιο από τα freewares που υπάρχουν...εγώ προσωπικά εδώ και παρα πολύ καιρό είχα μονο των "μανισιο" firewall και δεν είχα probs σε συνδυασμό με κάποιο antispyware.τελευταία χρησιμοποιώ το Jetico personal firewall που είναι free,ελαφρύ και μικρό και είναι πρώτο στα leaktests και παίρνει το χρυσό μετάλλιο :D

http://www.firewallleaktester.com/tests.php

κάτω κάτω στη σελίδα πατα view results....

try it

http://www.jetico.com/jpfwall.exe

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...