Προς το περιεχόμενο

[off-topic] Φιλολογικές απορίες

paopipis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κλασσικο λαθος του πρωτάρη "στo" LINUX! Ενταξει men δεν σκεφτηκα οτι ειναι το O/S!

Με την ιδια λογικη ομως να λεμε και "TO" WINDOWS καθοτι ειναι "TO" operating system ή αλλιως "TO" λειτουργικό σύστημα!!!!!!:-D :twisted: :-D :-D

ok απλά αστειεύομαι....

Δημοσ.

Οχι, ειναι ΤΟ linux και ΤΑ windows.

Μπλιαχ, το vi ειναι του σατανα, σχεδον καθε φορα που το χρησιμοποιω νευριαζω.Αλλα για να βολευει τοσο κοσμο, κατι θα εχει...

Δημοσ.
Οχι' date=' ειναι ΤΟ linux και ΤΑ windows.

Μπλιαχ, το vi ειναι του σατανα, σχεδον καθε φορα που το χρησιμοποιω νευριαζω.Αλλα για να βολευει τοσο κοσμο, κατι θα εχει...[/quote']

Το Windows είναι...

Αν δείς όταν γίνεται π.χ εγκατάσταση Windows, γράφει Windows is installing...

και όχι Windows are Installing

Το Linux ακόμα και στη γλώσσα, μας δείχνει το σωστό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων :)

Paopipis, εγώ στο vim με

>:syntax enable

έχω χρώμα στον editor. Το vi δεν το έχω χρησιμοποιήσει και πολύ...

Δημοσ.

Μα ολοι λενε TA windows.

Λες ολοι να κανουν λαθος οπως κανουν πολλοι και λενε TA linux αντι για TO linux?

Δημοσ.

Λες ολοι να κανουν λαθος οπως κανουν πολλοι και λενε TA linux αντι για TO linux?

Ναι. Όπως όλοι κάνουν λάθος και λένε Τραλλέων' date=' Πευκ[b']ώ[/b]ν, «Υπέγραψε εδώ» κλπ*. Κανονικά θα έπρεπε να είναι το Windows, όπως λέει και η μαμά εταιρία, αφού είναι ένα λειτουργικό σύστημα (αντιστοίχως είναι το MacOS, το Solaris, το UNIX, το DOS κλπ.). Ας μην ανοίξουμε όμως φιλολογική συζήτηση ;-)

[*] Άσχετα μεν, αλλά:

• Κάπου έπρεπε να τα βάλω, το είχα άχτι
  • Ο ποιητής εννοεί ότι γενικά ό,τι λένε οι πολλοί δεν είναι απαραίτητα σωστό.

Δημοσ.

Μια που με τη μεταφορα των post δεν εχω την αισθηση οτι "χαλαω" το thread, να πω τη γνωμη μου για *το* linux.

Συμφωνω και επαυξανω με αυτα που ειπε ο apoikos.

Κανονικα πρεπει να λεμε *το* windows, αλλα εγω θα θεωρησω και *τα* windows σωστη εκφραση, μια που η λεξη windows ειναι στον πληθυντικο. Φυσικα δεν οριζεται γραμματικη ελληνο-αγγλικων και δεν θελω να εννοησω οτι το ελληνικο αρθρο *τα* αναφερετε στην αγγλικη λεξη "windows", αρα πρεπει να ειναι στον πληθυντικο. Παρ'ολα αυτα, θα δεχτω *τα* windows γιατι εχει καθιερωθει σαν εκφραση και δεν ξενιζει οπως η εκφραση *το* windows.

Στο linux ομως, δε μπορω να δεχθω κανενα επιχειρημα που να λεει οτι πρεπει να λεμε *τα* linux. Η "λεξη" linux φυσικα δεν παραπεμπει σε λεξη στον πληθυντικο και σε καμμια περιπτωση δεν εχει καθιερωθει η εκφραση *τα* linux. Θα τολμησω να πω οτι *τα* linux λενε αυτοι που εχουν συνηθισει στην εκφραση *τα* windows. Επιπλεον, λεγοντας *τα* linux, νομιζει κανεις πως υπαρχουν "πολλα linux". Ενας ειναι ο πυρηνας, ενα ειναι το linux, πολλες ειναι οι διανομες.

Για προσωπικους λογους, εγω παντα επιμενω στο *το* linux γιατι λεγοντας *τα* linux δημιουργουνται συνειρμοι με *τα* windows κατι ασχημο, καθως ο νεος χρηστης linux πρεπει να ξερει οτι το linux δεν ειναι υποκαταστατο των windows, αλλα ειναι κατι εντελως διαφορετικο.

Αυτα :)

Δημοσ.

profanos kai to nosokomeio tha eprepe na legete nosokomeio (tou) Evagelismou kai oxi nosokomeio Evagelismos...

jekolate...:-D

p.s. dld i diafora windows kai linux einai o enikos/plihtidikos? llooooollll

Δημοσ.
profanos kai to nosokomeio tha eprepe na legete nosokomeio (tou) Evagelismou kai oxi nosokomeio Evagelismos...

jekolate...:-D

Τσου :-P

Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"

Νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν"

Σινεμά "O Παράδεισος"

Σουβλάκι "Ο Μήτσος"

Ιντερκούλερ "Ο Τάσος"

Γραφείο Τελετών "Το γρήγορο φτυάρι"

κλπ.

(Ατυχές παράδειγμα με άλλα λόγια)

p.s. dld i diafora windows kai linux einai o enikos/plihtidikos? llooooollll

Είναι και αυτή μια διαφορά ;-). Απλά που και που πρέπει να βρίσκουμε και ένα θέμα να κανιβαλίζουμε :-)

Δημοσ.

Αρα εγω ημουν σωστος!!!:-D :-D :-D

Λοιπον οποιος μου ξαναπει γιατι λεω "ΤΑ" LINUX θα του πω για τον ιδιο λογο που εσυ λες "TA" WINDOWS!!!!

:twisted: :twisted:

Τελος παντων εφοσον εισηχθησαν οι οροι απο αλλη γλωσσα στην ελληνικη πιστευω πως μενουν οπως πρωτοειπωθηκαν!!

Σκεφτειτε π.χ. πολλες ξενες λεξεις και τα αρθρα που τους βαζουμε!!

Ασ πουμε ιδιαιτερα αυτες που προερχονται απο γαλλικα ή γερνανικα (οι οποιες γλωσσες εχουν αρθρα)και εμεις τους βαζουμε διαφορετικα απο τα αντιστοιχα δικά τους (αρσενικο-θηλυκο-ουδετερο!!!:twisted: :twisted: )!!!

Απλα λοιπον επικρατησε ετσι οταν πρωτοεισηχθησαν στην ελληνικη καθομιλουμένη και τωρα πια μας μοιαζει αδιανοητο να αλλαξουμε τον τρόπο που τις λέμε!

Αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι θα πρέπει να μην κολλάμε σε τέτοιες σπαστικές λεπτομέρειες γιατι ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΒΑΘΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ "ΤΑ" LINUX ΚΑΙ "ΤΟ" LINUX ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ WINDOWS!!!!!!:-D :-D

για αυτό λοίπον ας μην καιγομαστε τόσο σε κάτι που δεν εχει και τόσο σημασία!!!!!! :)

Με όλον τον σεβασμό πάντα ενός junior member!!

Καλως σας βρήκα!!!!:-D

Δημοσ.

Ποτε δεν καθιερωθηκε η εκφραση *τα* linux.

Σε ολη την ελληνικη linux κοινοτητα, το linux λεγεται *το* linux. Οι μονοι που λενε *τα* linux ειναι αυτοι που εχουν συνηθισει να λενε *τα* windows. Αν δεν υπηρχαν τα windows, διορθωστε με αν κανω λαθος, κανεις ελληνας δε θα σκεφτοταν ποτε να πει *τα* linux.

Δημοσ.

Αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι θα πρέπει να μην κολλάμε σε τέτοιες σπαστικές λεπτομέρειες γιατι ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΒΑΘΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ "ΤΑ" LINUX ΚΑΙ "ΤΟ" LINUX ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ WINDOWS!!!!!!:-D :-D

για αυτό λοίπον ας μην καιγομαστε τόσο σε κάτι που δεν εχει και τόσο σημασία!!!!!! :)

Δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο πράγμα! Ο πληθυντικός είναι λάθος σε κάθε περίπτωση' date=' απλά στην περίπτωση των Windows έχει καθιερωθεί και υπάρχει και η «έλξη» του αριθμού της ίδιας της λέξης. Όμως το Linux αναφέρεται πάντοτε στον ενικό. Ο πληθυντικός πρέπει να αποφεύγεται γιατί παραπέμπει στα Windows του σατανά και απομακρύνει το Linux από τα πνευματικά του αδέλφια, τα *NIX λειτουργικά συστήματα ;-). Και εν πάσει περιπτώσει αποτελεί μέρος του κώδικα επικοινωνίας της ελληνικής κοινότητας Linux και ως εκ τούτου οφείλουμε να το σεβαστούμε ;-)

Δημοσ.

Μια και μπηκε τετοιο θεμα, να ρωτησω και εγω κανα-δυο φιλολογικα που με τρωνε:

1)Το gnome λεγεται γκνομ ή νομ(η κανονικη προφορα της λεξης λεξη ειναι νομ, ομως gnome=gnu object model environment,ή κατι τετοιο)

Οποτε?

2)MinGW (Μινγκ Γου?)

3)Anjuta (Aνχουτα, Ανζουτα, Αντζουτα...?)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...