Προς το περιεχόμενο

Acer, Sony Fujitsu και λοιπά...

nmour

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ψάχνω να βρω ένα φορητό με 17αρα οθόνη και καλή κάρτα γραφικών(για βαριά δουλειά με photoshop), δυνατή cpu, περίπου στα 2000 ευρώ.

Αυτά που βρήκα είναι :

Acer Aspire AS9504WSMi

Toshiba Qosmio G25-AV513

TOSHIBA SAT M60-159

Fujitsu-Siemens AMILO M 3438G

Sony Vaio BX197XP

Ποιό προτείνετε καλύτερο ? Ποιό έχει τα λιγότερα προβλήματα (το λέω αυτό γιατί άκουσα ότι τα Acer και τα Fujitsu "βγάζουν" προβλήματα)

Είμαι αρκετά προβληματισμένος γιατί τουλάχιστον αν είναι να δώσω τόσα λεφτά θέλω να είναι αρκετά δυνατό και να μην το μετανιώσω σύντομα !

Δημοσ.

Φίλε nmour, θέλεις να δώσεις 2000 ευρώ για ορητό για δουλεία photoshop? Πρώτη σκέψη θα ήταν να πάρεις ένα πάρα πολύ καλό desktop pc με λιγότερα λεφτά και να κάνεις την δουλεία σου καλύτερα.

Δεύτερον. Αν εμμένεις στην επιλογή laptop. ΜΑΚΡΥΑ από Fujitsu m 3438. Καλός στα χαρτιά, αλλά παρουσιάζει ένα σημαντικό πρόβλημα όπως μπορείς να διαβάσεις σε κάποια link αλλά και στα forum της ίδιας της Fujitsu.

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=137831

Τώρα για τα υπόλοιπα. Θα έλεγα να αποφύγεις κaι τον acer γιατί θα προβληματιστείς με το service της αν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.

Το sony που βρήκες είναι πολύ καλό όπως δείχνουν τα χαρακτηριστικά του, αν και πάντα η sony ζητάει πολλά για αυτά που δίνει... Πάντως σίγουρα έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκεύης.

Το toshiba sat είναι στην ίδια κατηγορία με το sony, με το 2ο να κερδίζει στα σημεία (σκληρό δίσκο, μνήμη κάρτας γραφικών και οθόνη κατά την προσωπική μου άποψη). Αν και ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα δείχνει μία διαφορά τιμής πάνω από 400 ευρώ.

Για τους Qosmio τώρα της Toshiba είναι γνωστοί για την πολύ καλή ποιότητά τους, αλλά πολλά λεφτά για αυτά που προσφέρουν (πάντως δεν τον έχω πουθενά στο internet).

Για μένα αν είχα αυτά τα λεφτά θα έπαιρνα ένα super desktop pc + με τα περισσευούμενα ένα pda ή κάτι τέτοιο. Σε laptop τώρα από αυτά που προτείνεις μάλλον δίνω την ψήφο στη sony.

Αυτά τα ολίγα. Πιστεύω να βοήθησα κάπως.

Φιλικά, Θέμης.

Δημοσ.

Φίλε Θέμη,

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Οντως το έχω διαβάσει και γω το πρόβλημα που λέγεται ότι έχουν τα Fujitsu (αλήθεια τι πραγματικά είναι το lagging issue ?). Το θέμα είναι πως ήδη έχω ένα πάρα πολύ καλό (και ιδιαίτερα ισχυρό) desktop pc και χρειάζομαι ένα σχετικά αντίστοιχα καλό laptop. Βέβαια αυτό είναι σχετικό, δεν πιστεύω πως θα βρω κάτι τόσο πολύ δυνατό (σε φορητή ισχύ εννοώ) όσο ένα desktop.

Πράγματι το πρόβλημα με το service των acer είναι ακουστό , αλλά δεν έχω παρομοίως ακούσει ή δει (μετά από αρκετό ψάξιμο) σε άλλα forums κια γενικά στο internet. Μπορεί να είναι υποδεέστερης κατασκευαστικής ποιότητας σε σχέση με τα Sony αλλά και το κόστος είναι αρκετά .... βαρύ ώστε να με κάνει να μην προτιμήσω το Vaio (αν και θα το ήθελα-για μένα προσωπικά είναι ίσως η ναυαρχίδα σε αυτή την κατηγορία).

Να σαι καλά.

Δημοσ.

To δικό μου νομίζω ότι θα σου κάνει τη δουλειά που θέλεις και έχει κατέβει στα 1600€, δες το... δεν έχει κανένα λειτουργικό πρόβλημα και μάλιστα στα 2.6GHz δεν νομίζω ότι υπάρχει 2ο!!!

Στην ίδια κατηγορία forums έχω κάνει και ένα mini-review, διάβασέ το... επεξεργάζομαι video με τρομερή ευκολία...

Ότι θέλεις στη διάθεσή σου... :-)

Δημοσ.

Ως κάτοχος του Fujitsu-Siemens M3438 απαντώ για το lagging issue. Ουσιαστικά το πρόβλημα αυτό μεταφράζεται σε πάγωμα του υπολογιστή για ένα μικρό χρονικό διάστημα (1-2 δεύτερα) ανά χρονικά διαστήματα, των οποίων η επαναληπτικότητα παίζει από υπολογιστή σε υπολογιστή ανάλογα με τύπο, μοντέλο σκληρού δίσκου, φόρτο εργασίας, κατακερματισμό δίσκων. Αν είσαι τυχερός το πρόβλημα δεν εμφανίζεται σχεδόν καθόλου. Αν είσαι από τους άτυχους τότε δεν μπορείς ούτε να ακούσεις μουσική χωρίς να σου σπάσουν τα νεύρα από τα σπασίματα στον ήχο.

Από πηγές στο internet, το πρόβλημα έγκειται στον ελεγκτή raid της μητρικής. Πολλές υποθέσεις για την παράκαμψη του προβλήματος γίνονται χωρίς κάποιο σίγουρο αποτέλεσμα ακόμα. Αναμένουμε για το αν η Fujitsu, η Via (chipset), ή η Uniwill (motherboard), θα δώσουν βάση στις προτάσεις των κατόχων των φορητών για την έκδοση bios update που να δίνει την δυνατότητα της πλήρους ακύρωσης των sata λειτουργιών των σκληρών δίσκων.

Αυτά τα ολίγα.

Πάντως το μηχανηματάκι για τα λεφτά του έχει πολύ καλά specs και μία φοβερή οθόνη. Το παραπάνω πρόβλημα κάνει όμως απαγορευτική την αγορά του κατά την προσωπική μου άποψη. Εκτός αυτού, πολλοί στρέφονται πλέον στους 64bit και dual core κάτι που θα έκανα και εγώ αν ήθελα να αγοράσω τώρα φορητό.

Φιλικά, Θέμης.

Δημοσ.

Οι ACER είναι προβληματικοί εώς τώρα. Εχουμε 5 στο γραφέιο και μέχρι τώρα έβγαλαν κάποιο πρόβλημα οι 4. Εχουμε αστοχίες σε

- 3 DVDR (δεν διαβάζαν ή γραφαν DVD ή CD)

- 1 M/B (x2 φορές καμένο και έκανε μήνες να φτιαχθεί, σύνολο 2 + 2 μήνες)

- 1 αστοχία σε δίσκο (δουλευει δεν δουλευει)

- 1 καμένο on board Modem (σε φίλο όχι στο γραφείο)

Από ACER γράφω ελπίζω να μην με ακούει :) Lol

Ασε το service στα λένε και άλλοι.. Απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

Siemens ενός φίλου κάηκε το τροφοδοτικό (80€ ήθελε η αντιπρωσοπία για καινούριο)

Vaio Sony ενός άλλου φίλου πάει το DVDR (δεν γραφει) στο χρόνο (έχει 2 έτη εγγυηση)

Την εγγυηση κινήγα τήν δυο φορές σε laptop, είναι συμαντικό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...