KaizerSoze Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Thelw na tsekarw ektos apo ious kai gia worms,trojans kai ta resta.To Norton Antivirus to kanei? Episis: Yparxei kapoio software pou na mporw na dw an kapoios apexw mou trwei bandwidth stin DSL?
nontasg Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Thelw na tsekarw ektos apo ious kai gia worms' date='trojans kai ta resta.To Norton Antivirus to kanei? Episis: Yparxei kapoio software pou na mporw na dw an kapoios apexw mou trwei bandwidth stin DSL?[/quote'] Εγώ πάντως πιστεύω ότι μα.....ς λέει ο nortonas.Πριν λίγο καιρό ένας φίλος με ρώτησε αν έχω κανά καλό antivirus να του δώσω να βάλει στο pc και μου είπε ότι το θέλει γιατί αν και είχε το norton 2004 πάνω,όλο παράξενα του έκανε το pc(πάγωνε η οθόνη,έκλειναν οι εφαρμογές στα καλά καθούμενα κλ.π.),οπότε του μπήκαν υποψίες...Εγώ του έδωσα το antivir που πιστεύω ότι κάνει καλά τη δουλειά του και την άλλη μέρα μου είπε ότι του βρήκε καμμιά σαρανταριά trojans και worms.Τα έσβησε και μετά όλα οκ.Περιττό να σας πω τι το έκανε το Norton μετά....Τασυμπεράσματα δικά σας. Πάντως μιας και το έφερε η κουβέντα θεωρώ πολύ καλά antivirus το avg και το nod32 και περισσότερο μάλιστα το δεύτερο.
nontasg Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Κάτι άσχετο:υπάρχει κάποιο προγραμματάκι που να σπάει τα passwords των κλειδωμένων zip αρχείων?? :neutral: :neutral:
Bougas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 yparxei,alla mexri na to vrei(an to vrei),tha exeis vrei ton kodiko monos sou!
nontasg Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 yparxei,alla mexri na to vrei(an to vrei),tha exeis vrei ton kodiko monos sou! Για πες το μου αν γίνεται και μετά βλέπουμε...
blueviper Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Είμαι ο τελευταίος που θα κάτσει να υποστηρίξει το Norton, αλλά νομίζω πως αδικούμε τις συγκρίσεις αν εξετάζουμε την 2004 έκδοσή του, τη στιγμή που υπάρχει η 2006 στο προσκήνιο με ό,τι βελτιώσεις και μη εμπεριείχε. Αυτή να κρίνουμε εν προκειμένω κι όχι ένα απαρχαιωμένο για τα τεχνολογικά δεδομένα software, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι. Ο λόγος που έχω επιλέξει να μη χρησιμοποιώ το Norton (τη βγάζω με το εξαιρετικό Nod32) είναι γιατί: α) Είναι πιο "βαρύ" από τον ανταγωνισμό β) Δεν υπερέχει σε επίπεδο προστασίας, σε βαθμό τέτοιο που να με κάνει να αδιαφορήσω για τον πρώτο λόγο γ) Είναι από τους πρώτους στόχους των νέων ιών, ως αποτέλεσμα της ευρείας χρήσης του. Μπορείς να δεις και τα αποτελέσματα ενός σχετικού τεστ που διεξήχθηκε το Φεβρουάριο. Όλα τα antivirus που έλαβαν ADVANCED+ rating είναι αξιόλογα σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που έγινε το τεστ.
realestate Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Κάτι άσχετο:υπάρχει κάποιο προγραμματάκι που να σπάει τα passwords των κλειδωμένων zip αρχείων?? :neutral: :neutral:[/QUO δικά σου αρχεία?
realestate Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Thelw na tsekarw ektos apo ious kai gia worms' date='trojans kai ta resta.To Norton Antivirus to kanei? Episis: Yparxei kapoio software pou na mporw na dw an kapoios apexw mou trwei bandwidth stin DSL?[/quote'] οχι . κατεξοχήν antivirus και λίγο απόλα τα υπόλοιπα. δές avast 4 , kaspersky 6 , nod32 2.51
blueviper Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 οχι . κατεξοχήν antivirus και λίγο απόλα τα υπόλοιπα. Αν ισχύει αυτό, τότε το τεστ που παρέθεσα και το οποίο το συμβουλεύονται και πολλοί developers (μεταξύ των οποίων κι αυτοί του Nod32) ψεύδεται...σύμφωνα λοιπόν με αυτό το Norton βρήκε: * το 95,09% από 69.008 trojan * το 99,12% από 23.338 worms * το 98,25% από 78.092 backdoors * το 92,17% από 5.912 other malware ...ποσοστά διόλου ευκαταφρόνητα, ώστε να το ρίξουμε στην πυρά μόνο και μόνο επειδή είναι το Norton.
nontasg Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 δικά σου αρχεία? Ναι,δικά μου.Υπάρχει λοιπόν???
nontasg Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Αν ισχύει αυτό' date=' τότε το τεστ που παρέθεσα και το οποίο το συμβουλεύονται και πολλοί developers (μεταξύ των οποίων κι αυτοί του Nod32) ψεύδεται...σύμφωνα λοιπόν με αυτό το Norton βρήκε: * το 95,09% από 69.008 trojan * το 99,12% από 23.338 worms * το 98,25% από 78.092 backdoors * το 92,17% από 5.912 other malware ...ποσοστά διόλου ευκαταφρόνητα, ώστε να το ρίξουμε στην πυρά μόνο και μόνο επειδή είναι το Norton.[/quote'] Δεν είπε κανένας ότι το norton δεν είναι αξιόλογο(σίγουρα το 2006 θα έχει μεγάλη βελτίωση),απλά όχι τόσο όσο πχ το nod32 που έχω εγώ έκδοση 2.51.8 Για μένα πάντως το nod32 είναι,αν όχι το καλύτερο,τουλάχιστον ένα από τα 5 καλύτερα.Και πάρα πολύ ελαφρύ συγκριτικά με το norton και με μεγάλες δυνατότητες. Επίσης ένα άλλο antivirus που κάνει αρκετά καλή δουλειά είναι το symantec antivirus corporate edition.Το είχα για πολύ καιρό μέχρι που έβαλα το nod32.
blueviper Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Αν δεν πίστευα στην αξία του Nod32 δε θα το χρησιμοποιούσα κι ο ίδιος προφανώς...δε μ' αρέσει όμως η απαξίωση κι η ισοπέδωση (δεν το στρέφω προς τα εσένα, αλλά γενικά). Δεν είναι τόσο χάλια το Norton σε επίπεδο ανίχνευσης των ιών, όσο συνήθως του αποδίδουμε...τα ίδια τα test μάλιστα δείχνουν πως οι αποστάσεις μονάχα μεγάλες δεν είναι στο συγκεκριμένο πάντα τομέα, γι' αυτό και συνηθίζω να λέω πως χρήσιμο είναι να ρίχνουμε από εκεί κι έπειτα βαρύτητα σε άλλα κριτήρια επιλογής ενός antivirus (τα οποία και προανέφερα) μια κι όποιο κι αν επιλέξουμε από τα 5-6 καλύτερα του χώρου, η αποτελεσματικότητα είναι σχεδόν δεδομένη για ένα εύρος χρόνου.
nontasg Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Αν δεν πίστευα στην αξία του Nod32 δε θα το χρησιμοποιούσα κι ο ίδιος προφανώς...δε μ' αρέσει όμως η απαξίωση κι η ισοπέδωση (δεν το στρέφω προς τα εσένα, αλλά γενικά). Δεν είναι τόσο χάλια το Norton σε επίπεδο ανίχνευσης των ιών, όσο συνήθως του αποδίδουμε...τα ίδια τα test μάλιστα δείχνουν πως οι αποστάσεις μονάχα μεγάλες δεν είναι στο συγκεκριμένο πάντα τομέα, γι' αυτό και συνηθίζω να λέω πως χρήσιμο είναι να ρίχνουμε από εκεί κι έπειτα βαρύτητα σε άλλα κριτήρια επιλογής ενός antivirus (τα οποία και προανέφερα) μια κι όποιο κι αν επιλέξουμε από τα 5-6 καλύτερα του χώρου, η αποτελεσματικότητα είναι σχεδόν δεδομένη για ένα εύρος χρόνου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένα δεν είναι τέλειο...
MrTryANalyzer Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Γι' αυτο επειδή κανένα antivirus δεν είναι τέλειο, το θέμα είναι να το κοιτάμε απο μια άλλη σκοπιά, θέτωντας κάποια κριτήρια, όπως: - Είναι ελαφρύ για το σύστημα ? - Συμφωνα με όσα έχω διαβάσει σε στατιστικές, σε forums και σε διάφορα sites π.χ. Virus.gr .. είναι αποτελεσματικό ? Και αν ναι, ποια είναι μια μεση βαθμολογία γενικώς ? - Εμπειρίες απο τη χρήση των ιδίων των προγραμμάτων. Π.χ. Είναι φιλικό προς τον χρήστη (δηλ. αν έχει πολύπλοκες\κατανοητές ρυθμίσεις e.t.c.) ? Θέτωντας γενικώς κάποια κριτήρια μπορούμε, όχι μονο να επιλέξουμε κάποιο antivirus πρόγραμμα, αλλα και αλλου είδους προγράμματα όπως Firewalls, Registry Cleaners, Anti-Spyware.. Κατα την προσωπική μου άποψη σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια, εγω κρίνω σαν ~καλύτερο Antivirus το NOD32 ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.