worldcitizen Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Έχω ένα PC (όπως όλοι μας) κι ένα MacMini και θέλω να πάρω ένα εξωτερικό σκληρό μεγάλης χωρητικότητας (200 GB) για να αποθηκεύω τα κατεβάσματά μου.. Κυρίως χρησιμοποιώ τον Μάκη, ο οποίος είναι με Combo Drive και δεν γράφει DVD (και τι να κάνουμε αυτά που κατεβάζουμε αν δεν τα μοιραστούμε με τους φίλους μας?). Άρα θα χρησιμοποιείται και από τα ΠαράθυραΧΡ για να γράφουμε κανένα DVDάκι, αλλά και γενικά πρέπει να είναι συμβατός με Win... Το ζήτημα είναι πως να τον διαμορφώσω έτσι ώστε να είμαι ΟΚ.. To FΑΤ δεν το πολυεμπιστεύομαι, χώρια που δεν κρατάει πάνω από 2GB αρχείο ενώ στο NTFS δεν γράφει ο Μάκης (αρνείται!).. Το HFS (έτσι δεν το λένε) δεν υποστηρίζεται από τα Παράθυρα.. Βρήκα το MacDrive αλλά δεν με έπεισε.. Σκέφτηκα και το Partition (FAT32 & HFS) αλλά πάει μακριά η βαλίτσα.. Αν έχετε να προτείνετε τίποτις ή αν ξέρετε κάτι που δεν ξέρω πείτε μου.. PS. Το κουτί δεν το πήρα ακόμα γιατί βρήκα κι αυτό , οπότε αν παίζει καμμία διαφορά δεν ξέρω, γιατί μέσω LAN γράφω και διαβάζω μια χαρά (με Windows File Sharing βέβαια αλλά δεν ξέρω και πολλά )... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LordArthas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δε νομιζω οτι υπαρχει αλλη λυση απο FAT. Κι εγω εχω εναν εξωτερικο και τον εκανα FAT, γιατι αν πχ. τον παρω σαν εξωτερικο σε pc δε θα τον διαβασει αν ειναι HFS... Το NTFS τα mac το διαβαζουν, αλλα δε γραφουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Ακριβώς την ίδια απορία έχω και εγώ! Θέλω ένα μεγάλο δίσκο αλλά δε ξέρω τι format για να είναι συμβατός με όλα! Το mac drive δε φαίνεται κακό, το έχει δοκιμάσει κανείς? Θα προτιμούσα το HFS+ για λόγους συντήρησης σε σχέση με το NTFS πάντως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Λοιπόν παίδες εγώ όσο είχα mac mini είχα και αυτόν τον δίσκο: http://www.iomega-europe.com/eu/products.aspx?productId=MiniMax_250GB ο οποίος δένει τέλεια. Τον έχω πάρει από τα Fnac ακριβός όμως 250 euro τα 250 GB. Τον έχω φορμάρει σε HFS και στα Windows τον βλέπω τέλεια με το mac drive (read + write access). Τώρα που δεν έχω πια mini τον έχω για πούλημα 200 euro με την απόδειξη του κομπλέ. Αν ενδιαφέρεται κάποιος pm. Δεν του έκανα καθόλου βαριά χρήση μόνο mp3 είχα μέσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LordArthas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Καπου ειχα διαβασει οτι για να χρησιμοποιησεις το backup του mac (εχει καποια τετοια λειτουργια, που κανει backup των ρυθμισεων του συστηματος και τετοια; ) πρεπει ο δισκος να ειναι HFS+. Ειναι αληθεια; Με συστημα HFS, αν τον χρησιμοποιησεις σα μεταφορικο μεσο, πρεπει το windows που θα τον συνδεσεις να εχει το macdrive, ετσι δεν ειναι; Πρεπει δηλ. να κουβαλας και ενα pen για να κανεις εγκατασταση του macdrive σε οποιον υπολογιστη windows τον χρησιμοποιεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
worldcitizen Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 @LordArthas Υποθέτω πως μπορείς να κάνεις ένα partition FAT32 μόνο με το MacDrive (άντε το πολύ ένα GB)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Ναι HFS δίσκος στα Win μόνο με mac drive. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LordArthas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 @LordArthas Υποθέτω πως μπορείς να κάνεις ένα partition FAT32 μόνο με το MacDrive (άντε το πολύ ένα GB)... Ναι δεν το σκεφτηκα αυτο... Το προβλημα ειναι κατα ποσο γινεται να κανω install σε καθε pc φιλων που θα πηγαινω το macdrive... Συν το γεγονος, οτι τον εξωτερικο τον εχω σαν backup τον αρχειων που εχω στο σκληρο μου. Και δε νομιζω οτι το προγραμμα που κανω το backup vα βλεπει την partition HFS+. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
worldcitizen Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Ναι δεν το σκεφτηκα αυτο... Το προβλημα ειναι κατα ποσο γινεται να κανω install σε καθε pc φιλων που θα πηγαινω το macdrive... Συν το γεγονος' date=' οτι τον εξωτερικο τον εχω σαν backup τον αρχειων που εχω στο σκληρο μου. Και δε νομιζω οτι το προγραμμα που κανω το backup vα βλεπει την partition HFS+.[/quote'] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LordArthas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Sorry, αλλα δεν καταλαβα το screen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
worldcitizen Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Υποθέτω ότι κάνει προσομοίοση αφού μπορείς να το χειριστείς κι από τον Explorer.. Aλλά σίγουρος δεν είμαι.. Αν βρισκόταν κάποιος που να το έχει δοκιμάσει ας μας πεί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Παιδιά το χρησιμοποιώ εγώ. Αυτό που κάνει είναι να διαβάζει και να γράφει HFS partitions. Αυτό, τίποτα παραπάνω και τίποτε λιγότερο. Ένα πρόβλημα που έχει είναι όταν ένα αρχείο έχει ελληνικό όνομα με τόνους το δείχνει κάπως παράξενα. Αλλά λειτουργεί κανονικά μπορείς να το διαβάσεις. Δεν έχω δοκιμάσει όμως να το τροποποιήσω, το ψιλοφοβάμαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Όταν είχα Windows PC, είχα δοκιμάσει το MacDrive (έκδοση 6.0.8 αν θυμάμαι καλά) με εξωτερικό δίσκο και είχα μείνει ευχαριστημένος. Ό,τι κατέβαζα και έσωζα στον εξωτερικό (με HFS+), διαβάστηκε με άνεση στο MacOS X - ακόμα και τα αρχεία με ελληνική ονοματοδοσία. Τουλάχιστον εγώ δεν είδα κάποιο πρόβλημα. Τώρα, χωρίς να έχω Windows PC, έχω δύο εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Τον ένα σε HFS+ και τον άλλο σε FAT32 (γιατί εγώ μπορεί να μην έχω, δυστυχώς όμως οι φίλοι μου έχουν Windows). Το FAT32 το εμπιστεύομαι λιγότερο (γιατί δεν είναι καν NTFS να πεις ότι έχει μια στοιχειώδη ασφάλεια δεδομένων) αλλά παρ' όλα αυτά ομολογώ ότι δεν έχω συναντήσει περίεργη συμπεριφορά. Εν κατακλείδι: αν ο εξωτερικός δίσκος κάνει πολλές διαδρομές εκτός "βάσης" και πηγαίνει σε ανθρώπους που δεν έχουν MacOS (και τους είναι δύσκολο ή απεχθές να εγκαταστήσουν το MacDrive μόνο για την πάρτη μου), προτιμώ FAT32. Αν ο εξωτερικός δίσκος πηγαίνει σε 1-2 Windows-άτομα μόνο και αυτοί δέχονται να εγκαταστήσουν MacDrive, το HFS+ είναι σαφώς η καλύτερη λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Λοιπόν παίδες εγώ όσο είχα mac mini είχα και αυτόν τον δίσκο: http://www.iomega-europe.com/eu/products.aspx?productId=MiniMax_250GB ο οποίος δένει τέλεια. Τον έχω πάρει από τα Fnac ακριβός όμως 250 euro τα 250 GB. Τον έχω φορμάρει σε HFS και στα Windows τον βλέπω τέλεια με το mac drive (read + write access). Τώρα που δεν έχω πια mini τον έχω για πούλημα 200 euro με την απόδειξη του κομπλέ. Αν ενδιαφέρεται κάποιος pm. Δεν του έκανα καθόλου βαριά χρήση μόνο mp3 είχα μέσα. Χεχε' date=' είναι το ίδιο ακριβώς (μόνο το όνομα αλλάζει) με το δικό μου MiniStack, μόνο που εγώ το είχα πάρει χωρίς δίσκο κι έβαλα έναν δικό μου ενώ η iOmega το πουλάει υποχρεωτικά μαζί με δίσκο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 PS. Το κουτί δεν το πήρα ακόμα γιατί βρήκα κι αυτό[/url'] , οπότε αν παίζει καμμία διαφορά δεν ξέρω, γιατί μέσω LAN γράφω και διαβάζω μια χαρά (με Windows File Sharing βέβαια αλλά δεν ξέρω και πολλά )... Σύμφωνα με το site του κατασκευαστή του, ο δίσκος πρέπει να φορμαριστεί σε FAT32 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.