Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα Εγκατάστασης winXP σε SATA


telias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γράφω για λογαριασμό ενός φίλου μου ο οποιος δεν μπορεί να μπει στο internet γιατί ξεκίνησε να κάνει format στον δίσκο sata που έχει και να ξαναπεράσει τα winXP (home edition) από την αρχή.

Ξεκινάει η διαδικασία πατάει το F6 βάζει την δισκέτα με τους drivers τις mobo και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά ώσπου κάνει την πρώτη επανεκκίνηση μετα βγαίνει η οθόνη winXP Home edition και μετά μπλε οθόνη με κινεζικα γράμματα.και εκεί κολλάει η όλοι διαδικασία.Ο σκληρός είναι western Digital και το mobo ένα ASUS,τα μοντέλα ακριβώς δεν τα ξέρω αλλα μπορώ να τα μάθω.Σας μεταφέρω εδώ ότι μου είπε από το τηλ.όσοι ώρα προσπαθούσα να τον βοηθήσω να κάνει το format.

Αυτό είναι κάτι που δεν έχω ξανασυναντήσει και θα ήθελα την βοήθεια σας.σας ευχαριστώ εκ το προτερων!

Δημοσ.

Για αρχή θα χρειαστεί να απενεργοποιήσει κατά τη διάρκεια του win setup usb legacy, bios/vga cache κ αν είχε πειράξει timings μέσω bios να ξαναβάλει τις default/spd τιμές σε όλα (cpu/ram/voltage etc).

 

Ρώτα τον τι κάρτες υπάρχουν στις pci θύρες κ σε ποιές.

Αν υπάρχει κάποια κάρτα tv/fm να την βγάλει κατά το setup, όπως κ να αφήσει την 1η κ την τελευταία pci θύρα ελεύθερες.

ACPI θα το χρειαστεί ενεργοποιημένο κατά το setup.

 

Αν ακόμα του κάνει τα ίδια ας δοκιμάσει το setup από άλλο cd/dvd drive ή από άλλο δισκάκι.

 

 

 

/sc

Δημοσ.

madsc σ ευχαριστω πολυ και συγνωμη που αργησα να απντησω τελικα,οπως ειπες, εφτεγε η καρτα TV που ηταν συνδεδεμενη στο PCI κατα την εγκατασταση.

  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

;;; αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, ένας φίλος και τον βοηθάω....

Δεν έχω ξανα-αντιμετωπίσει ούτε εγώ ανάλογο πρόβλημα... ξανά... στο παρελθόν... και είμαστε σε αδιέξοδο... καθώς από το technical support, 3 φορές μέχρι δεν μας βοήθησαν καθόλου.

Επειδή δεν έχω πολύ εμπειρία και δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για το bios....

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι είναι τα :

- usb legacy και

- bios/vga cache

Επίσης, αναφέρεις ότι τα απενεργοποιούμε.. δηλαδή disable...

 

Ρωτώ, γιατί κάποτε σε ένα desktop που είχα... κάτι έκανα disable σχετικά με vga...να θυμάμαι καλά και παρότι άνοιγε... κανονικά και δούλευε... ότι οθόνη και να του έβαζα δεν την άνοιγε... σαν να ήταν σβηστή ... ένα πράγμα...

και τελικά... επειδή θυμόμουν πολύ καλά το μενού... μπήκα bios στα τυφλά .... και έδωσα reset defaults... (Τύχη βουνό!!!)

 

επείσης τι είναι το ACPI και πως το απενεργοποιούμε???

 

sorry, για τις πολλές ερωτήσεις... αλλά δεν θέλω να κάτι και να γίνει καμια στραβή...

 

Ευχαριστώ πολύ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...