mmingos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Καλησπέρα κύριοι, έχω ένα web site φτιαγμένο σε e107 το οποίο είναι βασισμένο σε php/mysql. Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Η εταιρία που μου κάνει το hosting άλλαξε πρόσφατα έκδοση mysql και χρησιμοποιεί πλέον 4.1.13-standard με phpmyadmin 2.6.4. Το πρόβλημα είναι λοιπόν οτι όλα τα tables και τα fields της βάσης πλεόν μετατράπηκαν σε latin_sweedish_ci. Το περίεργο της υπόθεσης είναι οτι το portal λειτουργεί κανονικότατα! Δηλαδή δείχνει τα πάντα στα ελληνικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Έτσι δεν εδωσα καμμια σημασία. Μετά απο αρκετό καιρό ήθελα να κρατήσω ένα SQL dump στον σκληρό μου δίκσο με την βάση η οποία πλέον έχει γίνει 35mb ασυμπίεστη. Πάω λοιπόν να κάνω backup και τίποτα. Οι χαρακτήρες δεν είναι διόλου ελληνικοί. Δοκίμασα να κάνω την διαδικασία που περγράφετε σε κάποιο άλλο post, δηλαδή να σώσω το dump, να το ανοίξω με word, να αλλάξω το encoding, Να προσθέσω τις γραμμές για charset greek και Names greek και αποθήκευση ξανά και εισαγωγή στη mysql αλλά τίποτα. Προσπάθησα να μεταφέρω όλο το site με tarball σε άλλο server και μου στέλνει τα αρχεία αλλά δεν φτιάχνει τα tables της mysql! Έτσι όπως φαίνεται είναι καταδικασμένο το Site για να λειτουργεί, να μείνει στον ίδιο provider στον οποίο δεν μπορώ να πάρω και backup κιόλας! Έχει κανείς καμμια ιδέα ;
alkisg Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Καταρχάς, γιατί δεν αλλάζεις το collation μέσω του phpmyadmin;
mmingos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Όταν αλλάζεις το collation κάποιου field απο το phpmyadmin χαλάνε ανεπιστρεπτεί τα ελληνικά δεδομένα. Το δοκίμασα
alkisg Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, η βάση σου είναι σε latin_sweedish_ci, το connection της php είναι σε latin_sweedish_ci αλλά η php χρησιμοποιεί ελληνικά για την εμφάνιση και γι' αυτό και δουλεύει το site σου. Μπορείς (ΑΝ κατάλαβα καλά) να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα αν 1) Στην αρχική σελίδα του phpmyadmin διαλέξεις MySQL connection collation: latin_sweedish_ci και 2) Κάνεις dump όλη τη βάση μαζί με τα δεδομένα της, αλλά όχι στην οθόνη, με αποστολή αρχείου. Λογικά το phpmyadmin θα σου στείλει ένα ANSI .sql αρχείο σε latin_sweedish_ci, αλλά επειδή είναι ANSI, όταν το ανοίξεις στα Windows σου (για τα οποία ANSI = windows-1253), θα δεις ελληνικά.
mmingos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δυστυχώς δεν ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Έκανα τα εξής : Γύρισα το Connection της βάσης σε latin1_sweedish_ci Μπήκα σε ένα table που είχε collation latin1_sweedish_ci και το έκανα dump. Το αρχείο που πήρα το άνοιξα με Word αλλά δεν φτιάχνουν με τίποτε οι τιμές των δεδομένων. INSERT INTO `e107_link_category` VALUES (1, 'ÂáóéêÝò ÅðéëïãÝò', 'Ôá Links óå áõôÞí ôçí êáôçãïñßá èá åìöáíßæïíôáé óôï êåíôñéêü ìåíïý', ''); INSERT INTO `e107_link_category` VALUES (2, 'ÄéÜöïñá Links', 'ÄéÜöïñá Links ðïõ äåí åíôÜóóïíôáé óôéò Üëëåò êáôçãïñßåò', 'binary_tree.gif'); Φυσικά οι ετικέτες που είναι γραμμένες απο την Mysql στην αρχή αν ρυθμίσω σε utf-8 το Word φαίνονται κανονικά : -- phpMyAdmin SQL Dump -- version 2.6.4-pl2 -- http://www.phpmyadmin.net -- -- Σύστημα: localhost -- Χρόνος δημιουργίας: 27 Μάρ 2006, στις 07:25 AM -- Έκδοση Διακομιστή: 4.1.13 -- Έκδοση PHP: 4.3.11
alkisg Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Είσαι δύσκολη περίπτωση τελικά! Λοιπόν απλά σώσε αυτά που βλέπεις σε ένα UTF8 αρχείο. Μετά κάν' το rename σε HTML. Άνοιξέ το με τον Internet Explorer. Θα πρέπει να μη βλέπεις ´ κτλ, αλλά "κανονικά" σουηδικά γράμματα. Copy-paste όλα τα σουηδικά γράμματα σε ένα αρχείο κειμένο και τα αποθηκεύεις με κωδικοσελίδα Windows-1252 (προσοχή, 1252, όχι 1253). ΟΧΙ Unicode. edit: θα χρειαστείς εξειδικευμένο editor γι' αυτό το βήμα, π.χ. visual studio, ultraedit, word κτλ. Έτοιμος, αν το ανοίξεις φυσιολογικά (=Windows-1253) θα τα δεις ελληνικά.
mmingos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Έκανα ακριβώς ότι είπες χρησιμοποιώντας τον EditPlus2 ο οποίος υποστηρίζει άνοιγμα και αποθήκευση αρχείων με άλλες κωδικοσελίδες. Μέχρι το "αλλά "κανονικά" σουηδικά γράμματα." σε ακολουθώ κανονικά. Απο εκεί και πέρα όμως παρότι σε ακολουθώ δεν μπόρεσαν να εμφανιστούν τα Ελληνικά. Και το άλλο το θέμα είναι, οτι άντε και το κάνω έτσι. Πώς μπορώ να αλλάξω έτσι 32Mb αρχείο mysql dump ?
alkisg Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Π.χ. το παράδειγμα που έδωσες μεταφρασμένο στα ελληνικά (με την παραπάνω μέθοδο) είναι: INSERT INTO `e107_link_category` VALUES (1, 'Βασικές Επιλογές', 'Τα Links σε αυτήν την κατηγορία θα εμφανίζονται στο κεντρικό μενού', ''); INSERT INTO `e107_link_category` VALUES (2, 'Διάφορα Links', 'Διάφορα Links που δεν εντάσσονται στις άλλες κατηγορίες', 'binary_tree.gif'); Για να μην παιδευόμαστε, αν έχεις DSL δεν το ανεβάζεις κάπου (zipped) και να μου στείλεις ένα PM να στο κάνω εγώ; Δυο λεπτάκια θα μου πάρει... Τα 32 Mb δεν είναι πρόβλημα αν έχεις καλό editor...
mkst Δημοσ. 31 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2006 Δυστυχώς δεν ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Έκανα τα εξής : Γύρισα το Connection της βάσης σε latin1_sweedish_ci Μπήκα σε ένα table που είχε collation latin1_sweedish_ci και το έκανα dump. Το αρχείο που πήρα το άνοιξα με Word αλλά δεν φτιάχνουν με τίποτε οι τιμές των δεδομένων. INSERT INTO `e107_link_category` VALUES (1' date=' 'ÂáóéêÝò ÅðéëïãÝò', 'Ôá Links óå áõôÞí ôçí êáôçãïñßá èá åìöáíßæïíôáé óôï êåíôñéêü ìåíïý', ''); INSERT INTO `e107_link_category` VALUES (2, 'ÄéÜöïñá Links', 'ÄéÜöïñá Links ðïõ äåí åíôÜóóïíôáé óôéò Üëëåò êáôçãïñßåò', 'binary_tree.gif'); Φυσικά οι ετικέτες που είναι γραμμένες απο την Mysql στην αρχή αν ρυθμίσω σε utf-8 το Word φαίνονται κανονικά : -- phpMyAdmin SQL Dump -- version 2.6.4-pl2 -- http://www.phpmyadmin.net -- -- Σύστημα: localhost -- Χρόνος δημιουργίας: 27 Μάρ 2006, στις 07:25 AM -- Έκδοση Διακομιστή: 4.1.13 -- Έκδοση PHP: 4.3.11[/quote'] Απότι βλέπω το πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή του version της βάσης. Μάλλον χρησιμοποιείς κάποιον html editor για να γράφεις τα κείμενά σου στα ελληνικά. Αυτός ο editor προφανώς δεν αποθηκεύει στην βάση τα ελληνικά με την σωστή μορφή. Αν αυτό που λέω είναι σωστό, το πρόβλημα το είχες και πριν την αλλαγή του version.
alkisg Δημοσ. 31 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2006 @mkst: δεν πρέπει να είναι αυτό το πρόβλημα, γιατί τότε τα ´ κτλ θα εμφανιζόταν μόνο στα πεδία που αντιστοιχούν σε textareas φορμών και όχι σε κάθε σημείο του sql dump...
mmingos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2006 Σωστή η παρατήρηση alkisg. Το ψάχνω λίγο και i'll be back, απλά είμαι στρατό αυτόν τον καιρό και καταλαβαίνεις... οι έξοδοι μου δεν είναι ιδιαίτερα συχνές
mmingos Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 OK! Τα κατάφερα. Το πρόβλημα ήταν στον EditPlus που είχα εγώ και στον Ultraedit που κατέβασα. Μάλλον κακός χειρισμός απο την πλευρά μου, τι να πώ. Με το Word έγινε η δουλεια Πάω να δώ πώς θα το κάνω αυτή τη διαδικασία στην βάση mysql. Θα επανέλθω. Alkisg σε ευχαριστώ πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.