Προς το περιεχόμενο

Laptop ανησυχίες...

nmour

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Τον τελευταίο καιρό ψάχνω να αντικαταστήσω το γηρασμένο Compaq laptop μου με ένα νέο. Βρήκα το Acer 9504 σειρά Aspire. Είναι της κατηγορίας desktop replacement, δηλ είναι αρκετά δυνατό ώστε να πολλές δυνατότητες σαν ένα σταθερό pc. Διάβασα καλές κριτικές στο ίντερνετ. Αξίζει το κόστος ? Το budget που διαθέτω είναι περίπου 2000 ευρώ. Υπάρχει κάτι καλύτερο ? Γνωρίζει κανείς το συγκεκριμένο μοντέλο ή κάποιο άλλο με παρόμοια χαρακτηριστικά ?

Παραθέτω τα...καλούδια που διαθέτει το Acer 9504 :

17 WXGA Acer CrystalBrite color TFT LCD with 1440 x 900 pixel resolution

Intel Pentium M processor 760 (2.0GHz), with 2 MB L2 Cache

1024 MB DDR II (2 x 512 MB), HDD 100 GB,DVD-Dual double-layer drive

ATI MOBILITY RADEON X700, with 256 MB of external DDR VRAM

56K ITU V.92 modem, LAN 10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet

5x USB 2.0 ports, 1x Consumer Infrared (CIR) port, 1x Fast Infrared (FIR) port,

1x external display (VGA) port, 1x ExpressCard slot, 1x PC Card slot (Type II),

5-in-1 card reader (SD/MMC/MS/MS PRO/xD), 1x S-video/ TV-out (NTSC/PAL) port,

1x DVI-D port, 1x IEEE 1394 port,1x speaker/headphone/

Integrated Bluetooth v2.0

Microsoft Windows XP XP Home edition with Service Pack 2.

Βάρος: 3,8 kg, Εγγύηση: 1 χρόνο.

Ακουσα όμως πως τα Acer "βγάζουν" προβλήματα. Σε σχέση με Sony Vaio ή Fujitsu είναι λιγότερο ποιοτικά ? Θέλω να βρώ κάτι με αρκετή ισχύ, 17αρα οθόνη (απαραίτητα) πολύ καλή κάρτα γραφικών (το Photoshop θα είναι στο κύριο ... μενού), αρκετά ανθεκτικό για πολύωρη σκληρή (!)δουλειά. Θα μου πειτε αυτό είναι μάλλον μόνο στα όνειρα αλλά που θα πάει κάτι κοντά σε αυτό θα το βρω.....

Δημοσ.

Σε τι ταχύτητα κινείται ο σκληρός; Είναι πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο και δεν αναγράφεται στα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Έχω το εξής λαπτοπ: Pentium 4 2,8Ghz, 512 Ram, ATI 9600 Shared memory (την έχω ρίξει στα 16ΜΒ). Παρόλο που έχω ρίξει πολύ τη μνήμη της κάρτας γραφικών, δεν έχω κανένα πρόβλημα να τρέξω το Photoshop μόνο που σέρνεται εξαιτίας του καταραμένου σκληρού!! (δές εδώ: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=138013 σχετική συζήτηση).

Όσο για τιμές, δες εδώ: http://www.preistrend.de/Preisvergleich_Acer_Aspire_9504WSMi__x7249770B0F757A.html

Δημοσ.
Σε τι ταχύτητα κινείται ο σκληρός; Είναι πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο και δεν αναγράφεται στα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Έχω το εξής λαπτοπ: Pentium 4 2' date='8Ghz, 512 Ram, ATI 9600 Shared memory (την έχω ρίξει στα 16ΜΒ). Παρόλο που έχω ρίξει πολύ τη μνήμη της κάρτας γραφικών, δεν έχω κανένα πρόβλημα να τρέξω το Photoshop μόνο που σέρνεται εξαιτίας του καταραμένου σκληρού!! (δές εδώ: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=138013 σχετική συζήτηση).

Όσο για τιμές, δες εδώ: http://www.preistrend.de/Preisvergleich_Acer_Aspire_9504WSMi__x7249770B0F757A.html[/quote']

Νομίζω στις 5400...

Δημοσ.

Ακόμα και στις 5400, θα έχει σημαντική καθυστέρηση. Βρες κάποιον στα 7200 κι ας ρίξεις τις απαιτήσεις σου αλλού για να μην ανεβεί η τιμή!!

Δημοσ.

Γνώμη μου μην πάρεις Desktop laptop (eg 17'' οθώνη), γιατί ΔΕΝ έχει ούτε τα πλεονεκτήματα του desktop ούτε του Laptop!!

Δεν επισκευάζονται ούτε αναβαθμίζονται το ίδιο ευκολα όπως οι desktop (και ουτε είναι και πιο γρήγοροι) και ΔΕΝ είναι ελαφροί και φορητοί όπω οι κανονικοί laptop (εώς 15΄΄).

Σου μιλάω έχοντας εμπηρία με τέτοια συσκευή. Τα desktop replacement είναι ότι χειρότερο!!

Επιπλέον μακρυά από ACER οι οποιοι και αναξιόπιστοι είναι (4 από τους 5 στην δουλειά μου έχουν βγάλει πρόβλημα, μέχρι τώρα έχουμε χαλασμένα 3 DVDR/CDR , 2 m/b, 1 HD, 1modem). Και επισκευή... ασε 2 μήνες μετά (όσο είναι στην εγγυηση)

Πάρε HP turion 64bit (σε λίγο θα έχουμε τα VISTA μην ακούω για P4, Centrino 32bit) και μια εγωτερική οθώνη TFT 19'' (βέβαι η κάρτα VGA είναι λίγο πρόβλημα)

Δημοσ.

O anthropos tora to theli ti na ta kanoi ta 64bit afou ine paneelipis akoma ase prota na echome tis efarmoges kai ta loipa, nai ta vista tha ta echome alla pos,kai mechri na ta beltiosoun tha perasoun pali merika chronia,opos sinithos

Δημοσ.

Διαφωνώ...

Τωρα παίρνει 64 σε ένα χρόνο δεν αλλάζει υπολογιστή.. Ο AMD turion δεν είναι πιο αργός ούτε πιο ακριβός από τον centrino και είναι και 64bit. Αυτό δεν μπορεί να είναι κακό, είναι μόνο καλό (είναι ΚΑΙ 32 ΚΑΙ 64). Πως να με πίσει κάποιος να προτιμίσω πχ Centrino (δηλαδή για όποιον δεν ξέρει και βαριεμε να αναλύσω PIII σε πολλά MHz). Δεν αγοράζεις laptop για 1-2 χρόνια. Ειδικά εδώ που δεν αλλάζεις με ευκολία ένα MB και μία CPU (ότι τον πάρεις θα είναι). Τι αξία μεταπώλησης θα έχει ένας 64 και τι ένας 32. Δεν είναι θέμα επιδώσεων είναι θέμα αρχιτεκτονικής!

Τες πά, δεν έχουμε θέμα 64 vs 32. Πάρτε ότι θέλετε εγώ τον προβληματισμό μου τον είπα. Ξαναλέω μακριά από ACER κατά την γνώμη μου. Αν δεν πιστευετε στις στατιστικές μου (4/5 με βλάβη στον 1,5 χρόνια) δεν πειράζει ας ελπίζετε πως αυτός που θα πάρεται θα είναι ο 5ος στους 5 :) lol

Δημοσ.

Bebaios kai den echome thema 64bit vs 32bit,aplos tin gnomi mas leme kai tipota parapano ,kai to deytero cheri paramenoi metachirismeno oti kai na poulisis gnomi dikia mou.

Δημοσ.

Αν θέλεις Laptop (που δεν θέλεις) δες αυτόν

HP Compaq nx6115 and nx6125 Notebook. Τον έχουμε στη δουλειά και είναι ελαφρής, γρήγορος, κομψός και με BT. Τιμή... 1000€ - 1200€ (ανάλογα το configuration) ΜΕ τον ΦΠΑ 19%. Το κακό του είναι η shared κάρτα vga.

Δημοσ.

Ego exo parei tin seira 1700 (desktop replacement).... se genikes grammes eimai arketaeuxaristimenos.

2 problimata exo dei eos tora apo tin acer.

1) xalase to dvd-rw (mapa marka) kai na to allaxeis einai panakribo

2) i 1700 eixan disko 80GB. ekana anaba8misi sta 300GB kai i acer den upostirizei parapano apo 120 GB. ara mou emeine sto xeri. psaxto kai esy an mporeis na kaneis anaba8misi sto mellon.

kata ta alla mia xara..kai grigoros..ekana upgrade stin mnimi xoris problima...

Δημοσ.

O 300 δεν χριάζεται να σου μίνει στο χέρι. Πάρε ένα εξωτερικό κουτί και κάντον USB! Οσο και να είναι θα τον δεί ως USB εξωτερικό!

Δημοσ.

keysmith eida oti pio pano anaferthikes se laptop pou einai deskop replacement .....skopebo na agoraso afto to kairo laptop kai exo sxedon kataliksei sto Asus A7d me 17ara othoni kai exo kai sto mialo mou kai ena allo ena HP compaq nx6125.Ego to laptop den tha to metakino, poli spania mia fora to mina ade....Thelo na mou peis giati eisai toso enadia sti agora enos tetiou laptop kai an aksizei na agoraso telika to asus a7d.(des prota ta specs tou,des kai to hp)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...