soko Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Ένα φιλαράκι πήρε τον Vaio FE11S, και έχει επάνω τα Windows Media Center. Το σύστημα είναι dual core με 1GB μνήμη κλπ. και επειδή φορτώνουν άπειρα πράγματα, αντιμετωπίζει πολλά κολλήματα, αργεί πολύ να ξεκινήσει κλπ. Για να είναι το σύστημα ελαφρύ και χωρίς περιττά προγράμματα και autoupdaters κλπ. σκέφτομαι να του κάνω ένα format και να του βάλω τα XP Professional από την αρχή, τα προγράμματα που θέλει αυτός όπως σε ένα κανονικό PC. Θα αντιμετωπίσω προβλήματα αν το προσπαθήσω? Με τα PC ασχολούμαι πολύ εδώ και χρόνια αλλά από laptop έχω μικρή εμπειρία. Τα Media Center θεωρείται καλό λειτουργικό σε σχέση με τα XP Pro? Στο μεταξύ έχει απ'ό,τι κατάλαβα και recovery partition που δεν ξέρω πως ακριβώς χρησιμοποιείται. Εν τω μεταξύ η SONY δεν δίνει CD με drivers αλλά αυτό λύνεται με κατέβασμα από το site της. Έχει νόημα λοιπόν να μπω στην κλασική διαδικασία του format ή είναι ρυθμισμένο από μόνο του να κάνει recovery κλπ. και θα χαθούν αυτές οι επιλογές με το format, θα προκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα, ή να προχωρήσω κανονικά σαν να είναι ένα απλό PC? Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω? Μπορώ βέβαια μόνο να ρυθμίσω τι ξεκινάει και να απενεργοποιήσω τα πολλά αλλά φοβάμαι πως τα Media Center δεν αποτελούν σταθερή βάση. Τι λέτε όσοι έχετε εμπειρία από παρόμοια συστήματα?
Bakxos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Ένα φιλαράκι πήρε τον Vaio FE11S' date=' και έχει επάνω τα Windows Media Center. Το σύστημα είναι dual core με 1GB μνήμη κλπ. και επειδή φορτώνουν άπειρα πράγματα, αντιμετωπίζει πολλά κολλήματα, αργεί πολύ να ξεκινήσει κλπ. Για να είναι το σύστημα ελαφρύ και χωρίς περιττά προγράμματα και autoupdaters κλπ. σκέφτομαι να του κάνω ένα format και να του βάλω τα XP Professional από την αρχή, τα προγράμματα που θέλει αυτός όπως σε ένα κανονικό PC. Θα αντιμετωπίσω προβλήματα αν το προσπαθήσω? Με τα PC ασχολούμαι πολύ εδώ και χρόνια αλλά από laptop έχω μικρή εμπειρία. Τα Media Center θεωρείται καλό λειτουργικό σε σχέση με τα XP Pro? Στο μεταξύ έχει απ'ό,τι κατάλαβα και recovery partition που δεν ξέρω πως ακριβώς χρησιμοποιείται. Εν τω μεταξύ η SONY δεν δίνει CD με drivers αλλά αυτό λύνεται με κατέβασμα από το site της. Έχει νόημα λοιπόν να μπω στην κλασική διαδικασία του format ή είναι ρυθμισμένο από μόνο του να κάνει recovery κλπ. και θα χαθούν αυτές οι επιλογές με το format, θα προκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα, ή να προχωρήσω κανονικά σαν να είναι ένα απλό PC? Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω? Μπορώ βέβαια μόνο να ρυθμίσω τι ξεκινάει και να απενεργοποιήσω τα πολλά αλλά φοβάμαι πως τα Media Center δεν αποτελούν σταθερή βάση. Τι λέτε όσοι έχετε εμπειρία από παρόμοια συστήματα?[/quote'] Η sony δεν δινει τπτ αλλα ολα υπαρχουν στο σκληρο. Ετσι κανε τα recovery cd και απο εκει επελεξε τι θες να βαλεις και τι οχι. Αν βαλεις διαφορετικο λεοτουργικο στην αρχη ισως να εχεις προβλημα με τους drivers αλλα πας στο site kai κατεβαζεις τους σωστους. τσπ ειναι μια διαδικασια που εγω δεν την προτεινω.
soko Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Υπάρχει δυνατότητα να κάνει κανείς format και να επιλέξει από τα αποθηκευμένα αρχεία να μην εγκαταστήσει τις βλακείες των Media Center και να έχει ένα σύστημα ακριβώς όπως τα XP? Δεν το έχω δει ακόμα το μηχάνημα και δεν ξέρω, αλλά θέλω μόλις μου το φέρουν να δω αν θα πάω για format κλασικό ή απλά θα κάνω μια επανεγκατάσταση από τα menu που έχει χωρίς να βάλω τα components των Media Center.
Bakxos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Υπάρχει δυνατότητα να κάνει κανείς format και να επιλέξει από τα αποθηκευμένα αρχεία να μην εγκαταστήσει τις βλακείες των Media Center και να έχει ένα σύστημα ακριβώς όπως τα XP? Δεν το έχω δει ακόμα το μηχάνημα και δεν ξέρω, αλλά θέλω μόλις μου το φέρουν να δω αν θα πάω για format κλασικό ή απλά θα κάνω μια επανεγκατάσταση από τα menu που έχει χωρίς να βάλω τα components των Media Center. Κανε format βαλε ομως το ιδιο λειτουργικο που εχει η sony και μετα απο τα recovery disks επιλεγεις ποια προγραμματα θες να βαλεις. Πρωτα ομως recovery disk.
GiorgosH Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Εγώ μόλισ πήρα το λαπτοπ μου έκανα φορμάτ αμεσως και περσα τα XP Pro γιατί είχε τα Home.. Acer το μηχανάκι, βρηκα drivers στο νετ, ζορίστηκα βέβαι με ορισμένους αλλά τελικά όλα καλά στο τέλος. Καλό θα ήταν αν μπορούσες να περάσεις το 'κρυφο' partition σε ένα CD (αν γίνεται και αν ξέρεις βέβαια) για να γλυτώσεις μερικά Downloads
paparoupas Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Καταρχην τα Vaio εχουν επιλογη για να σου γραψουν το recovery partition σε dvd, για να ελευθερωσεις και χωρο στο σκληρο. Εγω αυτο που εκανα οταν πηρα το Vaio μου ηταν ενα απλο recovery μεσω DVD ομως. Περασα μονο το πρωτο dvd που ειναι το λειτουργικο και οι drivers και μετα απο τα προγραμματα πολυ επιλεκτικα... Ειχα σκεφτει κι εγω οτι αν δεν εφτιαχνε η κατασταση θα εκανα κλασσικο φορματ, αλλα τελικα μια χαρα ειναι!
Ros_Original Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Από την στιγμή που το Λαπτοπ θα έχει πάνω αυθεντικά Windows κρίμα δεν είναι να τα αφήσεις να πάνε χαμένα... Aν και δεν είμαι φίλος τους, τα χρησιμοποιώ από ανάγκη τώρα, take advantage από αυτά που έχεις ήδη αγορασμένα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.