Προς το περιεχόμενο

Καρτα Τηλεορασης DVB-T επιγεια ψηφιακη

xtraktor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους

σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αγορασω μια καρττα τηλεορασης για επιγεια ψηφιακη ληψη....αυτοπου θα ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης:

1. εαν αγορασω μια καρτα DVB-T ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΑΙΑ ΕΚΤΟς ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΑ?

2.τι θα ητανη καλυτερο εαντελικα παρω μια τετοιακαρτα...να παρω μια USB H PCI??

εχω βρει δυο καρτες και θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με τις παραπνω ααποριες μου

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.770304&PHPSESSID=ibjk0v9smr77apv2qove4db2e5

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702021&PHPSESSID=ibjk0v9smr77apv2qove4db2e5

ευχαριστω

Δημοσ.

Με καρτα DVB-T δεν μπορείς να βλέπεις τα κανάλια που υπάρχουν τώρα (αναλογικά) παρά μόνο τα ψηφιακά της ΕΡΤ.

Θα σου συνιστούσα να πάρης μία κάρτα τηλεόρασης πού να μπορεί να πιάνει και τα αναλογικά και τα ψηφικά ώστε να τα βλέπεις όλα, είτε σε pci είτε σε usb και ονομάζονται HYBRID.

Ο δέκτης TECHNISAT DIGIPAL 2 DVB-T RECEIVER δεν είναι κάρτα για το pc, αλλά εξασφαλίζει την λήψη ψηφιακού σήματος στην τηλεόραση.

Δημοσ.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808034

Θες την παραπανω καρτα.... τα πιανει ΟΛΑ. TV ANALOGUE/DIGITAL και FM. Την εχουν ηδη μερικα μελη του Insomnia και εχουν πει καλα λογια....

καλησπερα

σε ευχαριστω για την προταση απλα θα ηθελα μια καρτα λιγακι πιο γνωστη..δεν ειαμι ψωνιο απλα να παρω κατι που να ειναι λιγακι σε καλο rating αν με καταλαβαινεις τι εννοω...θα την ξαμακοιταξω βεβαια και θα δω τι μπορω να βρω και αλλου εκτος απο το συγκεκριμενο μαγαζι

ευχαριστω πολυ ομως!

Δημοσ.

Να ρωτήσω και γω κάτι σχετικό;

Η κεραία που δέχεται ο ψηφιακός δέκτης, είναι η γνωστή μας κεραία που έχουμε στα σπίτια μας ή χρειάζεται κάτι διαφορετικό;

Δημοσ.
Να ρωτήσω και γω κάτι σχετικό;

Η κεραία που δέχεται ο ψηφιακός δέκτης' date=' είναι η γνωστή μας κεραία που έχουμε στα σπίτια μας ή χρειάζεται κάτι διαφορετικό;[/quote']

Αρκεί η κανονική κεραία και εγκατάσταση που έχεις για τα αναλογικά κανάλια.

Προσωπικά αγόρασα μία Pinnacle 310e. Είναι εξωτερική συσκευή USB2, με δυνατότητα να "πιάνει" τα νέα, ψηφιακά κανάλια, τα συνηθισμένα αναλογικά καθώς και FM radio. Σχεδόν ό,τι κυκλοφορεί στον αέρα δηλαδή.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το ότι έρχεται με ειδικό front-end της Pinnacle που σε συνδιασμό με το τηλεχειριστήριο που συμπεριλαμβάνεται δίνει στο PC σου interface ανάλογο με αυτό των Windows Media Center Edition. Μπορείς δηλαδή να συνδέσεις το TV out του PC στην TV σου, να αράξεις στον καναπέ και να δεις DVD, TV, Photos, να κάνεις browse στο σκληρό σου και να παίξεις ό,τι αρχείο video έχεις, να ακούσεις ραδιόφωνο...

Έχει επίσης και δυνατότητα για timeshifting αλλά δεν είναι από αυτά που χρησιμοποιώ. Επίσης και EPG, ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος δηλαδή, αλλά δεν μπόρεσα να βρω τα ελληνικά κανάλια, οπότε άχρηστο. Βέβαια και να τα έβρισκα, με τη συνέπεια που τα κανάλια ακολουθούν το πρόγραμμα που τα ίδια εκδίδουν μάλλον πάλι δεν θα ήταν χρήσιμο.

Λίγη προσοχή χρειάζεται στην εγκατάσταση γιατί όταν φθάνει η στιγμή να κάνει το auto-tune για να βρει τα κανάλια, δεν σε ρωτάει σε ποια χώρα είσαι για να ρυθμιστεί αναλόγως παρά διαβάζει το Country/Region που έχεις ορίσει στα Windows για να διαπιστώσει σε τί TV system θα συντονιστεί. Μικρό το κακό μιας και οι περισσότεροι το έχουν ήδη ρυθμισμένο να λέει Greece, αλλά εδώ είναι και το bug της ιστορίας. Την Ελλάδα την έχει καταχωριμένη σαν χώρα SECAM! Συμπέρασμα, τα κανάλια θα τα βάλεις χειροκίνητα σε δεύτερο χρόνο.

Α, να και το link.

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=29&Product_Id=313835

Δημοσ.
Αρκεί η κανονική κεραία και εγκατάσταση που έχεις για τα αναλογικά κανάλια.

Προσωπικά αγόρασα μία Pinnacle 310e. Είναι εξωτερική συσκευή USB2' date=' με δυνατότητα να "πιάνει" τα νέα, ψηφιακά κανάλια, τα συνηθισμένα αναλογικά καθώς και FM radio. Σχεδόν ό,τι κυκλοφορεί στον αέρα δηλαδή.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το ότι έρχεται με ειδικό front-end της Pinnacle που σε συνδιασμό με το τηλεχειριστήριο που συμπεριλαμβάνεται δίνει στο PC σου interface ανάλογο με αυτό των Windows Media Center Edition. [/quote']

καλημερα kosmega

πολυ κατατοπιστικος μπορω να πω και το τσεκαρα και εγω..μοιαζει αν ειανι καλη αυτη η καρτα απλα σκεφτομαι ποσουσ περιορισμους θα εχεις λογω του οτοι ειΩΑΙ USB εννοω σε αποψη εγγραφης προγραμματων η ακομα και ληψης. Α και τωρα που ειπα ληψη απο σημα πως πας?ξερω πως ενα μεγαλο ποσοστο ειανι ανμαλογα που μενεις και τι κεραια χρισιμοπιεις αλλα παιζει ρολο και τοπ tuner.Ολα τα καναλια παιζουν κομπλε?

να ξαναρωτησω για τις εγγραφες...εχψεις δοκιμασει αν κανεις εγραφες προγραμματων?και αν ναι εχεις μεεινει εθχαριστιμενος?

Δημοσ.
Μικρό το κακό μιας και οι περισσότεροι το έχουν ήδη ρυθμισμένο να λέει Greece, αλλά εδώ είναι και το bug της ιστορίας. Την Ελλάδα την έχει καταχωριμένη σαν χώρα SECAM! Συμπέρασμα, τα κανάλια θα τα βάλεις χειροκίνητα σε δεύτερο χρόνο.

Το αστείο (δυστυχώς) της ιστορίας είναι ότι αυτό που αναφέρεις ΔΕΝ είναι bug. Αν ψάξεις στο Google στις διεθνείς λίστες με τα πρότυπα που χρησιμοποιεί κάθε χώρα, η Ελλάδα είναι καταχωρημένη σαν SECAM, λες και είμαστε ακόμα στη δεκαετία του '80! Οπότε και ο ξένος κατασκευαστής πάει, βλέπει τις λίστες και μας βάζει σαν SECAM.

Δημοσ.

Λίγη προσοχή χρειάζεται στην εγκατάσταση γιατί όταν φθάνει η στιγμή να κάνει το auto-tune για να βρει τα κανάλια' date=' δεν σε ρωτάει σε ποια χώρα είσαι για να ρυθμιστεί αναλόγως παρά διαβάζει το Country/Region που έχεις ορίσει στα Windows για να διαπιστώσει σε τί TV system θα συντονιστεί. Μικρό το κακό μιας και οι περισσότεροι το έχουν ήδη ρυθμισμένο να λέει Greece, αλλά εδώ είναι και το bug της ιστορίας. Την Ελλάδα την έχει καταχωριμένη σαν χώρα SECAM! Συμπέρασμα, τα κανάλια θα τα βάλεις χειροκίνητα σε δεύτερο χρόνο.[/quote']

Aυτό λύνεται αν βάλεις στην επιλογή της χώρας αντί για Ελλάδα κάποια άλλη που υποστηρίζει σίγουρα PAL. Εγώ στην 310e έβαλα Γερμανία και μου τα πιάνει όλα σε PAL B. Αλήθεια το ξέρατε ότι υπάρχουν πρότυπα PAL παραπάνω του ενός? Στις επιλογές μου βγάζει 5-6 συστήματα PAL, άλλα τόσα περίπου SECAM και κανά δυό NTSC.

Προσωπικά δεν έχω καταφέρει να πιάσω ακόμα ψηφιακά. Γενικά γνωρίζω ότι δεν έχω καλό σήμα από Υμηττό γι'αυτό και περιμένω από την αρχή του μήνα να ξεκινήσουν οι εκπομπές από την Πάρνηθα μήπως και τα πιάσω.

Να σε ρωτήσω κάτι φίλε μου. Το σήμα για το ψηφιακό, θα το πάρει από την είσοδο της κεραίας για τα αναλογικά ή θα το πάρει από την είσοδο που μου λέει για το ραδιόφωνο. Γιατί προς το παρόν στην είσοδο για το ραδιόφωνο δεν έχω συνδέσει τίποτα ακόμα. Μήπως γι'αυτό δεν πιάνω ψηφιακά κανάλια. Το ρωτάω αυτό γιατί αν θυμάμαι καλά στην Avermedia Hybrid εσωτερική είχα δεί δύο υποδοχές για κεραίες. Η μία ήταν σίγουρα για αναλογικό σήμα και η δεύτερη (αν θυμάμαι καλά) ήταν για να συνδέσεις το ραδιόφωνο καθώς και την κεραία για το ψηφιακό σήμα.

Τέλος σοβαρό κίνητρο για να προτιμήσω την Pinnacle σε σχέση με την Avermedia ήταν το Football manager 2006 που περιείχε η συσκευασία. Καταπληκτικό παιχνίδι.

Δημοσ.

Πολύ καλή λύση απ' ότι διαβάζω σε ξένα forum είναι και η Terratek Cinergy 2400iDT. Στην Ελλάδα την έχει το e-shop.gr.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι πως έχει 2 δέκτες κι έτσι μπορούμε να δείχνει ταυτόχρονα 2 κανάλια ή κάνει πολύ καλά timeshifting ή capture από ένα κανάλι ενώ βλέπουμε κάποιο άλλο. Ακόμα, δεν συνδέεται σε PCI αλλά σε PCI-e (1x).

Το κακό είναι πως δεν πιάνει αναλογικά κανάλια ή ράδιο αλλά μόνο επίγεια ψηφιακά. Έτσι, προς το παρόν, αφού ψηφιακά εκπέμπει μόνο η ΕΡΤ, δεν μας είναι πολύ χρήσιμη...

Δημοσ.

Λοιπόν, θα προσπαθήσω να απαντήσω συγκεντρωτικά και να αποφύγω τα πολλά quotes.

Η Pinnacle 310e έχει 2 εισόδους για κεραία στο πίσω μέρος της. Η μία είναι για κεραία ραδιοφωνικού σήματος FM και η άλλη για το τηλεοπτικό σήμα. Και για τα δύο είδη τηλεοπτικού σήματος. Και αναλογικού και ψηφιακού. Εκεί απλώς θα συνδέσετε την κεραία που χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα και τα ψηφιακά κανάλια θα είναι 4 ακόμη καταχωρήσεις (3 ΕΡΤ + 1 ΡΙΚ) ανάμεσα στα υπάρχοντα αναλογικά. Η μετάβαση δηλαδή από τη θέαση ενός αναλογικού σε ένα ψηφιακό είναι απλώς σαν να αλλάζουμε κανάλι. Καμία διαφορά. Mega --> ANT1 --> Prisma+ --> Alpha...

Η ευαισθησία του tuner της είναι καλή. Έχω και μία PCTV rave σε PCI και η ευαισθησία της δεν έφθανε αυτή της τηλεόρασής μου. Ειδικά στο CNN που έχει χιόνακι εδώ που είμαι (άνω Ηλιούπολη) η Rave το έδειχνε με περισσότερο χιόνι ενώ η 310e τουλάχιστον όσο καλό φαίνεται στην TV.

Τα διάφορα συστήματα PAL πράγματι υπάρχουν και πράγματι δεν είναι ακριβώς τα ίδια. Ημουν στη Σκωτία για σπουδές και είχα πάρει μαζί μου την PCTV Rave. Εκεί η έκδοση PAL που εκπέμπουν είναι η PAL I. Τα κανάλια συντονίζονταν αλλά χωρίς ήχο. Με fine tuning μπορούσες να πιάσεις τον ήχο αλλά έχανες την εικόνα. Απ' ότι κατάλαβα η ζώνη εκπομπής του ήχου είναι μετατοπισμένη και έχει διαφορετική απόσταση από τη ζώνη εκπομπής της εικόνας μέσα στο ίδιο κανάλι συχνοτήτων. Αναγκάστηκα και αγόρασα ένα tuner από την τοπική αγορά με PAL I για να μπορώ να βλέπω TV. Τα παλιά, αναλογικά tuner δεν μπορούσαν να αλλάξουν σύστημα λήψης, ακόμη και αν το software το επέτρεπε. Ανάλογα με την χώρα προορισμού είχαν και το stickerάκι που έδειχνε σε τί PAL μπορούσαν να συντονιστούν. Απ' ότι βλέπω από τις γρίλλιες του κουτιού της 310e μάλλον και σε αυτή χρησιμοποιούν αυτό το μικρό κονσερβόκουτο ενώ σε κάποιες ATI All in Wonder έχω δεί το tuner σε μορφή ολοκληρωμένου καλυμένο με ένα μικρό μεταλλικό περίβλημα. Anyway, μάλλον επεκτάθηκα πολύ σε αυτό το σημείο που μικρή σημασία έχει καθώς μάλλον εντός Ελλάδος οι περισσότεροι θα χρησιμοποιήσουμε τα tunerάκια μας.

Για την ποιότητα εγγραφής μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος. Εγγύηση δεν είναι ότι δουλεύει σε USB2 αλλά το ότι δουλεύει ΜΟΝΟ σε USB2 όπως ρητώς αναφέρει η συσκευασία. Αυτό σημαίνει ότι στον υπολογιστή περνάει το πλήρες PAL σήμα. Όλες οι γραμμές. 768x576. Όχι downscaled όπως σε παλιότερες υλοποιήσεις USB. Οπότε δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ποιότητα εγγραφής ανάμεσα στην 310e και σε κάποια PCI. Γράφει και κατ' ευθείαν σε DVD-RW σε MPEG2 :-)

Όσο για την Avermedia ήμουν ανάμεσα σε αυτή και την Pinnacle. Το συν της Avermedia ήταν η ενσωματομένη κεραιούλα που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσες να την έχεις στο laptop και να watch as you go. Cool, αλλά τελικά προτίμησα την Pinnacle για το τηλεχειριστήριο και το Media Center το οποίο έκρινα ότι θα χρησιμοποιούσα πολύ περισσότερο. Ιδιαίτερα όταν διάβασα ότι με την κεραιούλα της Avermedia δεν θα μπορούσες να έχεις επαρκές σήμα για τα ψηφιακά κανάλια.

Κάτι άλλο που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι με το Media Center μπορείς να έχεις και playlists και να παίζεις και όλα τα MP3 από τον καναπέ :-)

Αυτά προς το παρόν γιατί μάλλον βγήκε κομματάκι μεγάλο αυτό το μήνυμα και θα σας κάνω να βαρεθείτε. Ακούω απορίες.

Δημοσ.

Μην αγχωνεστε ακομα παντως,η ψηφιακη της ΕΤ ειναι για το πεος.

Αφηστε να στρωσει λιγακι...μεγάλη αναλυση παντως θα δουν τα παιδια σας,οχι εσεις.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημερα απο Πειραια.

Η αληθεια ειναι πως γραφτηκα στο INSOMNIA γιατι ειμαι ΑΥΠΝΟΣ.

Πρωι πρωι πηγα και πηρα την PCTV 310e απο μαγαζι της Στουρναρη

και μαλιστα εκανα και κωλοτουμπες γιατι ηταν τελευταιο τεμαχιο.

Μετα την δουλεια (κατα τις 6 απογευμα δηλαδη) πλακωθηκα.

Νεο, καθαρο partition στο δισκο, windows service pack 2, στεγνοι drivers,

και η PCTV 310e.

Τιποτε αλλο.

Και να μαι λοιπον 3:50 το ξημερωμα να μην μπορω να δω τιποτα.

α) Το ραδιο δεν πιανει ουτε ενα σταθμο, η κεραια ειναι η ιδια που εχω στον ραδιοενισχυτη SONY του hometheater.

β) Η τηλεοραση, παρ ολους τους συνδυασμους χωρας-κεραιας-συστηματος,

εξακολουθει να παιζει οπως ακριβως παιζει μια κανονικη τηλεοραση το FILMNET. Δηλαδη σαν καποιος να κανει παρεμβολες στο σημα. Η ιδια κεραια παιζει μια χαρα σε 3 τηλεορασεις απο 14 μεχρι 43 ιντσες.

γ) Το σημα ειναι πεντακαθαρο στα 4 ψηφιακα κανάλια, αλλα η ταχυτητα του ειναι περιπου 1-2 frames το δευτερολεπτο. Βαστα τουρκο να γεμισω.

Για τον ηχο δεν θα πω τιποτα αφου ακολουθει τα ιδια με την εικονα. Σαν να προσπαθεις να παιξεις στο αυτοκινητο γραμμοφωνο, σε δρομο με λακουβες.

Το συστημα ειναι P4 3.2 GHz, 1 GB RAM, 15 GB partition (10 GB ελευθερα) και καρτα γραφικων Intel ενσωματωμενη (224 ΜΒ μνημη).

Direct X τελευταιο. AVI, MPEG, MOV τρεχουν σαν τρελα.

Επισης δοκιμασα και το AMCAP που ειναι στο 2ο CD, αλλα διαβαζει την PCTV και δειχνει μια PAL-B, μια SECAM και μια NTSC.

Συγνωμη που σας κουρασα με την πολυλογια μου αλλα ειναι αμαρτια να την πεταξω απ το μπαλκονι.

Ευχαριστω για την κατανοηση κι οποιος μπορει να βοηθησει θα του γραφω ολο το χειμωνα σε DVD το "Βερα στο Δεξι".

Δημοσ.

Πήγαινε την πίσω να βρεις την υγειά σου. Εγώ πήρα μια AverMedia και ησύχασα.

Αν έπαιρνα τώρα βέβαια, μάλλον θα διάλεγα την Leadtek DTV2000.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

παιδια μολις ξεθαψα αυτο το Threat μεσα απο αναζητηση.

Εχω κανει και εγω ποστ ενα παρομιο θέμα αλλα δεν μπόρεσα να βρω απάντηση.

Ψάχνω μία κάρτα τv που να κάνει όλα τα παραπάνω που αναφέρετε αλλα να πιάνει και δορυφορικά. Υπάρχει.

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...