Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασία amd 64 3500+ venice

sleepy_head

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έβαλα σήμερα τον καινούριο επεξεργαστή που πήρα (ΟΕΜ) και πήρα και μια ψύκτρα igloo 7200 από το πλαίσιο εφόσον δεν βλέπω να κάνω κανένα overclocking σύντομα λέω ότι θα είναι αρκετή.

Έλα όμως που μόλις έκανα install το smart guardian μου λέει ότι η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι στους 70C ενώ είναι idle!!! Ενώ στο BIOS μου δείχνει ότι η cpu είναι στους 30-35 βαθμούς...

Παραθέτω μια εικόνα για να μου πείτε εάν έχω κάνει κάτι λάθος (αν και όλα στο default τα έχω)..

520880

EDIT: όταν ακουμπάω την ψύκτρα δεν είναι καθόλου ζεστή. η μητρική που έχω είναι dfi lanparty ultra d

Δημοσ.

Ε απλα παιζει το προγραμμα που εχεις βαλει να μην διαβαζει καλα τους αισθητηρες.Αν ζεσταινοταν το χερι σου στην ψυχτρα τοτε θα ελεγα οτι εχει δικιο αλλα αφου δεν γινεται αυτο τοτε να εμπιστευτεις το BIOS.

Τα σέβη μου

Δημοσ.

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Δοκίμασα και το speedfan και μου βγάζει την ίδια θερμοκρασία. Έκανα ένα burn in test για 15 λεπτά και η θερμοκρασία δεν ανέβηκε καθόλου στο πρόγραμμα :s ενώ όταν έπιασα την ψύκτρα σαφώς είχε ανεβάσει θερμοκρασία αλλά όχι στους 70C.

Οπότε μπορώ να κάνω κάτι έτσι ώστε να βλέπω σωστά την θερμοκρασία?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μπορείς. Να εγκαταστήσεις το μετροπρόγραμμα που έρχεται μαζί με την μητρική σου ή να το κατεβάσεις από το site της DFI. Υποτίθεται ότι τα προγράμματα που συνοδεύουν τις μητρικές είναι πιο ακριβή στις μετρήσεις τους από ότι είναι τα ανεξάρτητα.

Δημοσ.
EDIT: όταν ακουμπάω την ψύκτρα δεν είναι καθόλου ζεστή. η μητρική που έχω είναι dfi lanparty ultra d

Αυτό επίσης μπορεί να σσημαίνει οτι δεν παταει καλα η ψύκτρα στη cpu....

Κοίτα το. Εχω την ίδια μητρική και στο speedfan τουλ (smartguardian δε δοκίμασα) έχω κανινικές θερμοκρασίες.Κοίτα και sto ΒΙΟS θερμοκρασίες. Αν δεν παταει καλα η ψύκτρα αυτό που με παραξενεύει είναι οτι δεν ανεβάζει κι αλλο θερμοκρασίες σε full load και που δε κάηκε μέχρι τώρα

Δημοσ.

to bios na koitas. to case mou exi sensor stin cpu kai exei panta diafora +1c apo to bios. se idle diladi eimai stous 28c peripou. otan ekana egkatastasi to everest mou ebgale ola to hardware sosta ektos tin cpu pou mou tin edeixne se idle 70c. min anisixis.

Δημοσ.

Ρε παίδες πως γίνεται με αλουμινένια ψύκτρα να ειναι η θερμοκρασία under load στους 35 βαθμούς; Τι θερμοκρασία έχει το κουτί;

Εγώ με Zalman Fatal1ty στον 4200+ Χ2 μου με Stacker κουτί και 6 fans έχω idle 38-39 βαθμούς, με βαρύ load 45 και με S&M έχω δει και 50...

Δημοσ.

Εγω με 3.800Dual under load δεν ξεπερναω τους 40 βαθμους και με stock cooling...

Εχω βεβαια 8χ8cm Fans και 2χ12cm Fans στο κουτι αλλα δεν νομιζω πως αυτο παιζει καθοριστικο ρολο.

Μηπως εχεις βαλει πολυ παστα αναμεσα στον CPU και την ψηκτρα ?

Δημοσ.

Τι να πώ... ΄Εχω κάνει apply thermal paste άπειρες φορές, και νομίζω πως το κάνω καλά... Βάζω όσο το δυνατόν λιγότερη γίνεται και την απλώνω εντελώς ομοιόμορφα, γίνεται σαν καθρέφτης η επιφάνεια της CPU (που λέει ο λόγος...).

Έχω πειραματιστεί και με περισσότερο και τα αποτελέσματα ειναι ίδια... Θερμοκρασία κουτιού πάντως μπορεί να φτάσει και 31-32, οπότε ισως έχει κι αυτό σημασία...

Δημοσ.

χμμ εγώ δεν έχω κανένα ανεμιστηράκι στο κουτί. Η μία πλευρά του κουτιού είναι τελείως ανοιχτή (από την πίσω μεριά της μητρικής) και η άλλη λίγο ανοιχτή (έχω βάλει το καπάκι αλλά όχι κανονικά). Το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή το έχω πάντα στο full

Δημοσ.

Τι να σου πώ, δε ξέρω. Πάντως σε reviews οι ψύκτρες Igloo έχουν θερμοκρασίες ίδιες ή και μεγαλύτερες απο τις stock ψύκτρες τις AMD...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...