Προς το περιεχόμενο

Am I Under Attack?

Sorath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ρυθμίσει το ADSL Router (LevelOne WBR-3407B), να μου στέλνει με e-mail το log αρχείο του, κάθε μέρα στις 20:00 αλλά και στην περίπτωση που έχει alert, να το στέλνει αμέσως.

Καθημερινά μου έρχονται 20-30 alert mails, αλλά ειδικά σήμερα μου ήρθαν 60 σε διάστημα 6 ωρών!!!

Σας παραθέτω ένα απο αυτά, μήπως καταλάβετε τι προσπαθεί να μου πεί, γιατί δεν βγάζω άκρη. Αυτό το DOS στο τέλος της κάθε γραμμής, τι σημαίνει Deny Of Service μήπως. Please Help!

Ιδού:

*Security Alert* [10:ea:27]

UDP Packet - Source:204.16.208.104,58846 Destination:62.1.ΧΧ.ΧΧ,1026 - [DOS]

UDP Packet - Source:204.16.208.104,58846 Destination:62.1.ΧΧ.ΧΧ,1027 - [DOS]

UDP Packet - Source:194.219.227.2,53 Destination:62.1.ΧΧ.ΧΧ,53 - [DOS]

UDP Packet - Source:204.16.208.113,34218 Destination:62.1.ΧΧ.ΧΧ,1027 - [DOS]

TCP Packet - Source:62.1.64.162,4148 Destination:62.1.ΧΧ.ΧΧ,445 - [DOS]

[EDIT] Μόλις είδα το παρακάτω στο Help του και αναφέρεται στο τι μπορεί να αναφέρεται το log του.

# Known DoS attacks and Port Scans - If checked, Denial of Service attacks, as well as port scans, will be logged.

Τι εννοεί ο ποιητής; Τι σημαίνει το DOS και το Port Scan; Προσπαθεί κάποιος να μπουκάρει στο δίκτυο απο καμμία port?

Παρεπιπτόντως η ip 62.1.ΧΧ.ΧΧ είναι αυτή που έχω εγώ.

Δημοσ.

Αυτα γινονται και σε απλη 56k μην ανησυχεις.

Πηγη μπορει να ειναι προγραμματα εγκατεστημενα, sites στα οποια μπηκες και κρατησαν το IP σου μεχρι και random port scans τοσο απο χρηστες οσο και απο σελιδες. Το ζητουμενο ειναι πως πολυ σπανια μπορουν να σου κανουν κακο ειδικα αν αναβαθμιζεις τα Windows σου συχνα.

Το 204.16.208.104 ειναι απο Αμερικη και συγκεκριμενα απο ALASKA πλευρα..( Ισως να κανω λαθος στην ακριβη τοποθεσια ).

Το 194.219.227.2 ειναι διευθυνση Forthnet βορειας Ελλαδας.

To 62.1.64.162 ειναι διευθυνση Forthnet Αθηνας οποτε μαλλον ειναι ενα απο τα IP σου.

Ελπιζω να βοηθησα :)

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. ;)

Σίγουρα με οποιανδήποτε σύνδεση θα γίνοντε αυτά, το ξέρω οτι δεν παίζει ρόλο ο τύπος σύνδεσης με το internet.

Το PC μου είναι πάντα ενημερωμένο (Windows, McAffe, Ad-Aware, Spy-Bot) και είναι πάντα καθαρό απο malware προγράμματα. Έτσι κι αλλιώς τις κακοτοπιές ξέρω να τις αποφεύγω.

Απο οτι καταλαβαίνω, τα παραπάνω είναι απλώς τυχαία scanαρίσματα των port μου και οτι δεν πρέπει να ανυσηχώ.

Πάντως, μάλλον πρέπει να ασχοληθώ με το ενσωματομένο firewall. Η καλύτερη πρακτική είναι να τα κάνω block όλα, και να ανοίγω πόρτες; Ξεκινώντας απο την 80 για το internet πχ..;

Δημοσ.

Ολα τα καλα DSL router/modem εχουν ενσωματωμενα firewall τα οποια ειναι αυτοματα οποτε δεν χρειαζεται να κανεις κατι.

ΑΝ θελεις κατι εξτρα βαλε το ZoneAlarm.

Δημοσ.

Αν σου πω οτι αυτό το ZoneAlarm δεν το χωνεύω; Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν το γουστάρω με τίποτα.

Για αρκετά χρόνια είχα το AtGuard. Τελείως άγνωστο απο οτι έχω δεί, αλλά έκανε καταπληκτική δουλειά. Βέβαια ήταν για advanced χρήστες γιατί ειδικά στην αρχή που το έβαζες σε ρώταγε συνέχεια τι να κάνει block και τι όχι. Αλλά δυστηχώς με το SP2 των XP δεν παίζει σωστά.

Δημοσ.

To hardware firewall έχει απο default όλες τις Ports κλειστές(κόβει την κίνηση απο έξω προς τα μέσα,ποτέ το αντίθετο)εκτός απο ορισμένες την 80

π.χ. που ειναι για το internet. Αυτόματα δεν έιναι (τι θέλει να πει ο ποιητης ποιο πάνω δεν ξέρω...)Όταν θέλεις να ανοίξεις μια port που είναι απο default κλειστή πρέπει να κάνεις PORTFORWARD. Τέλος να ανυσηχεις δεν χρειάζεται γιατι βλεπεις οτι στα κόβει το firewall,αν δεν έβλεπες τίποτα θα έπρεπε να ανυσηχούσες...

Δημοσ.

Αυτοματο εννοω ακριβως αυτο οτι δλδ εχει τα παντα κλειστα ( εχει καποια ανοιχτα σαν Default ) ωσπου να ανοιξεις καποιο που θελεις εσυ να χρησιμοποιησεις.

Δημοσ.
emena mou lei closed to 22 (ssh) enw to exe opne kai port forwarded.

pws ginetai auto?

Όταν δεν χρησιμοποιείτε το port απο κάποια εφαρμογή τότε αυτόματα κλείνει.

Δημοσ.

akrivws, stealth tha eperee na to alei kai oxi closed.

Gaiti me auti ti logiki ola ta ports pou den xrisimopounte ekeini ti stigmi apo kapoia efarmogi tha eprepe na ta kleinei.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...