KaizerSoze Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Gia protinete kanena kalo firewall: Exw 384 in a box me to crypto f200.Episis apo to desktop paei crossover se laptop kai exw kanei ICS.Gia mia tetoia syndesmologia poio firewall tha protinetai gia na min exw provlimata se internet kai LAN?
ntountou Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 'Εχω ακριβώς τα ίδια με 512.. το desktop Win XP Pro ENG και το laptop Win XP Home GR.. χρησιμοποιώ zoneAlarm, την free έκδοση.. για shared internet διάβασε και το sticky του billpeppa εδώ αν συναντήσεις οποιοδήποτε πρόβλημα το συζητάμε
aikat90 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το zoneAlarm, σε δικτυο τριών υπολογιστών κατάφερα να βλέπονται μεταξύ τους δεν μπορώ να δω internet από τους client μήπως κάποιος γνωρίζει τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο zoneAlarm ώστε να βλέπουν όλοι internet
freskas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 aikat90 : Στο Zone θελει να κανεις trusted τις IP του lan (το 'χεις κανει ηδη αφου εχεις lan). Στις ρυθμισεις TCP/IP ('ιδιοτητες' τοπικης συνδεσης), εκει θελει να βαλεις gateway την IP του pc/router που εχει το internet + DNS τις IP της εταιριας σου.
ntountou Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 στους υπολογιστές που θα πάρουν internet μπορείς να βάλεις αυτόματη απόδοση για IP και DNS και θα παίξει κανονικά ο υπολογιστής που θα μοιράσει το internet πρέπει να έχει IP 192.168.0.1 (το απαιτούν και τα windows να είναι έτσι..) και subnet mask 255.255.255.0 (ή οτιδήποτε άλλο) σε ότι αφορά το ZoneAlarm θα σας περιγράψω πως το έχω ρυθμίσει εγώ και δουλεύει: στον υπολογιστή που μοιράζει, στον τομέα "Firewall" στην καρτέλα "Main" και τα δύο slides στο medium (κατάκάποιο τρόπο είναι το sharing mode..), και στην καρτέλα "Zones" τις κάρτες του δικού μου LAN τις έχω "trusted" και αυτή που βγαίνει στο internet την έχω "internet".. στον υπολογιστή που παίρνει, στον τομέα "Firewall" στην καρτέλα "Main" ίδια με πριν αλλά στην "Zones" όλα "trusted" αφού καμιά κάρτα δεν βγαίνει άμεσα στο internet..
Silent Arrow Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Επειδη το Zone Alarm Pro και οχι μονο ταλαιπωρει πολυ κοσμο κοιταχτε τι λεει η ZoneLabs για το πως πρεπει να ρυθμιστει το firewall για να βλεπουν internet τα clients PCs..... http://www.zonelabs.com/store/content/support/techNote_9.jsp Εγω στο δικτυο μου επιστρεφω Δευτερα, τοτε θα δοκιμασω να δω αν ολα αυτα που λεει το link ευσταθουν ή εχουμε παλι μια απο τα ιδια!!
clopier Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 καλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι βγαζετε καλο το Zone Alarm Pro . Μετα το Symantec Firewall δεν υπαρχει χειροτερο .. απο το Zone Alarm . και τα 2 εχουν κοινα χαρκατηριστικα οπως να μπλοκαρουν το συστημα (αφου βαζουν ενα καρο tsr services klp) .. επισης δεν βλεπεις τι κανει το ιδιο και που σε "δινει". Καλυτερο firewall για μενα ειναι τα kerio και με διαφορα.
damn3 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 http://www.consealfirewall.com/firewall/index.cfm
Silent Arrow Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 ....Λοιπον μιας και ο ntountou εγραψε ανωτερω τη δικια του λυση σχετικα με τον διαμοιρασμο του interent με ICS/clients οφειλω να πω τα εξης: Στο Zone Alarm Pro 5.5 ο διαμοιρασμος του Ιντερνετ ειναι απλη τελικα διαδικασια. Απλα οριζεις στην καρτελα Firewall->advanced το μηχανημα που διαμοιραζει το internet ως ICS Gateway και τα υπολοιπα μηχανηματα που τρεχουν κι αυτα Zone Alarm Pro ως clients σε ICS Gateway. To Zone Alarm Pro δεν θελει καμια αλλη ρυθμιση. Ο λογος που εγω δεν εκανα διαμοιρασμο internet ηταν επειδη ειχα βαλει ως DNS στο client PC (δλδ στο laptop) τη Gateway του ICS μηχανηματος (δλδ 192.168.0.1) ενω επρεπε να βαλω ως DNS αυτον της Otenet που ειναι ο παροχεας μου. Να ναι καλα το παιδι σε αλλο topic που εγραψε για την εντολη ipconfig /all που την τρεχουμε σε DOS περιβαλλον. Μου ελυσε το προβλημα...... Με αυτην την εντολη που την τρεχουμε στο ICS μηχανημα απο περιβαλλον DOS βρισκουμε την διευθυνση DNS του παροχεα (δυο αριθμοι που ξεκινουν απο 195.κλπ) Συμπερασμα: Βρειτα εκδοση Pro ή Plus του Zone Alarm και ολα ειναι ευκολα. Με απλες εκδοσεις δεν προκειται ποτε με ασφαλεια να διαμοιρασετε το Internet.
ntountou Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 ...Καλυτερο firewall για μενα ειναι τα kerio και με διαφορα... το οποίο kerio έχει σταματήσει να εξελίσσεται από τέλος του 2005 όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα και έγινε και θέμα εδώ στο forum.. οπότε δε ξέρω κατά πόσο πρέπει να το επιλέγουμε πλέον.. Ο λογος που εγω δεν εκανα διαμοιρασμο internet ηταν επειδη ειχα βαλει ως DNS στο client PC (δλδ στο laptop) τη Gateway του ICS μηχανηματος (δλδ 192.168.0.1) ενω επρεπε να βαλω ως DNS αυτον της Otenet που ειναι ο παροχεας μου. Στο client pc αρκεί να επιλέξεις "αυτόματη απόδοση διέυθυνσης IP" και "αυτόματη απόδοση διεύθυνσης διακομιστή DNS" και αυτό θα τα βρει μόνο του
Green Dragon Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 το οποίο kerio έχει σταματήσει να εξελίσσεται από τέλος του 2005 όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα και έγινε και θέμα εδώ στο forum.. οπότε δε ξέρω κατά πόσο πρέπει να το επιλέγουμε πλέον.. Φίλε ntountou πιστεύω ότι δεν ισχύει αυτό που λές. Το kerio εξαγοράσθηκε απο την Sunbelt η οποία δεσμέυτηκε ότι θα το εξελίξει. Ήδη αναμένεται καινούργια version, όπως έχει αναφερθεί και σε ξένα sites ( wilder's security forums ). Αντίθετα εδώ πέρα επιμένουμε στο Sygate, το οποίο εξαγόρασε η Symantec για να το θάψει και είναι βέβαιο ότι δεν ασχολείται καθόλου με αυτό. Για ευνόητους βέβαια λόγους ( βλέπε Nortona ). Πάει πάνω απο χρόνος που έχει να βγάλει νέα version και είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ξαναβγάλει. Όσον αφορά τη σύγκριση ανάμεσα στο Zone alarm και Kerio, είναι και τα δύο πολύ καλά firewalls και κυρίως free. Προσωπικά ψηφίζω Kerio.
ntountou Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Για αποκατάσταση της αλήθειας : εδώ είναι το λινκ που είχα υπόψιν μου και ανέφερα (όχι άδικα..) ότι η εξέλιξη του kerio σταματά http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=124727&highlight=kerio και εδώ είναι ένα άλλο λινκ που έψαξα τώρα για να δω τι γίνεται και δικαιώνει τον Green Dragon http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=131969&highlight=kerio μακάρι να είναι έτσι γιατί ακούω καλά λόγια και σκοπεύω να το δοκιμάσω
Green Dragon Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 μακάρι να είναι έτσι γιατί ακούω καλά λόγια και σκοπεύω να το δοκιμάσω Υπάρχει ένας συναγωνισμός ανάμεσα στο Zone alarm και το Kerio, που θα μας δώσει ακόμη καλύτερα firewalls Ευτυχώς το ίδιο συμβαίνει και ανάμεσα στα δυο κορυφαία free antivirus, το avast 4.6 και το antivir 7. Ήδη από ότι είδα στο forum του avast σε δυό βδομάδες θα βγεί το avast 4.7. Καλοδεχούμενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.