Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με το Shell Context του Windows Explorer...

fox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους…

Λοιπόν ελπίζω να υπάρχει κάποιος στο forum που να γνωρίζει πως δουλεύει το καταραμένο Shell Context.

Εδώ και αρκετές ώρες προσπαθώ να βρω πληροφορίες στο Internet, αλλά δεν βγάζω άκρη.

Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να τοποθετήσω στο Shell Context μία εντολή σαν αυτές που έχουν το WinRar η το Winzip στην οποία ήταν χρήστης κάνει κλικ επάνω της, να εκκινεί την εφαρμογή μου και να αναγνωρίζει το αρχείο η τα αρχεία που επέλεξε ο χρήστης στον Windows Explorer. Δηλαδή αυτό που δεν ξέρω είναι πώς να διαβάσω από την Register τα αρχεία που επιλέχτηκαν, έτσι ώστε να μπορώ να εκτελέσω τις κατάλληλες ενέργειες.

Το πρόγραμμα μου είναι γραμμένο με VB.NET. Παρακαλώ όποιος έχει κάποιες πληροφορίες να μου δώσει η μπορεί να βοηθήσει, ας το κάνει, είναι η τελευταία πινελιά που πρέπει να κάνω στο πρόγραμμα μου και έχω κολλήσει άσχημα .

Δημοσ.
Γεια σε όλους…

Λοιπόν ελπίζω να υπάρχει κάποιος στο forum που να γνωρίζει πως δουλεύει το καταραμένο Shell Context.

Εδώ και αρκετές ώρες προσπαθώ να βρω πληροφορίες στο Internet' date=' αλλά δεν βγάζω άκρη.

Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να τοποθετήσω στο Shell Context μία εντολή σαν αυτές που έχουν το WinRar η το Winzip στην οποία ήταν χρήστης κάνει κλικ επάνω της, να εκκινεί την εφαρμογή μου και να αναγνωρίζει το αρχείο η τα αρχεία που επέλεξε ο χρήστης στον Windows Explorer. Δηλαδή αυτό που δεν ξέρω είναι πώς να διαβάσω από την Register τα αρχεία που επιλέχτηκαν, έτσι ώστε να μπορώ να εκτελέσω τις κατάλληλες ενέργειες.

Το πρόγραμμα μου είναι γραμμένο με VB.NET. Παρακαλώ όποιος έχει κάποιες πληροφορίες να μου δώσει η μπορεί να βοηθήσει, ας το κάνει, είναι η τελευταία πινελιά που πρέπει να κάνω στο πρόγραμμα μου και έχω κολλήσει άσχημα .[/quote']

Αυτο που λές είναι πολύ ευκολο.

Μια εγγραφή αρκεί στην registry και τα αρχεια που επιλέχτηκαν τα παίρνεις ώς παραμέτρους (δεν ξέρω αν γινεται με VB.Net αυτο , υποθέτω πως ναι).

Εδώ θα βρείς πληροφορίες για την εγγραφή στην registry

Δημοσ.

Εάν θέλεις απλά να εμφανίζεται για το συγκεκριμένο file extension ή shell object ένα στατικό (δηλαδή πάντα ίδιο) shortcut item όποτε το επιλέγει ο χρήστης η υπόδειξη του Bandito είναι αρκετή και δεν θα δυσκολευθείς καθόλου μαζί της.

Εάν όμως θέλεις να εμφανίζεται δυναμικά το shortcut στο popup menu των Windows, δηλαδή να ελέγχει τι έχει επιλέξει ο χρήστης και ανάλογα να προσαρμόζεται στις επιλογές του (για παράδειγμα άλλο κείμενο να εμφανίζεται όταν επιλέγει αρχείο ή κατάλογο ή να ελέγχει εκ των προτέρων τι αρχείο έχει επιλεγεί κτλ..) τότε πρέπει δυστυχώς να εισέλθεις στον περίπλοκο κόσμο του COM programming αναπτύσσοντας ένα COM Server (ουσιαστικά μια DLL) που θα παρέχει (export) τα COM Interface IShellExtInit και IContextMenu τα οποία καλούν τα Windows ώστε να επικοινωνούν μαζί του, προσωπικά σε συμβουλεύω πάντως εάν καλύπτεσαι από την πρώτη περίπτωση να μην ταλαιπωρηθείς περαιτέρω με το developing σε COM architecture.

Δημοσ.

...οι προλαλήσαντες το κάλυψαν πλήρως το θέμα, απλά να προσθέσω ότι για τις κάποιες απλές περιπτώσεις υπάρχει και το SendTo το οποίο δεν μπλέκει καν με Registry, απλά βάζεις μια συντόμευση για το πρόγραμμά σου στον αντίστοιχο φάκελο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...