HellasVagabond Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Μια συγκριση στην οποια ΟΛΕΣ οι καρτες τεσταρονται με τα ΙΔΙΑ settings δεν μπορει να ειναι λανθασμενη. DE FACTO πραγματα.
billpeppas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Το VSync περιορίζει τις κάρτες στα X max FPS ( whereas x = Monitor Refresh Rate # ( HZ ) ) Αλλά...δίχως το Vsync, η μια θα έπιανε max fps x, και η άλλη y. Όταν η μια κάρτα είναι δυνατότερη κατά z από την άλλη, συνήθως στο max fps είναι μεγαλύτερο το delta ( δΤ ) so...
HellasVagabond Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 so το εκανα το τεστ χωρις Vsync και κερδισα 2fps οποτε μαλλον δεν ισχυει οτι λες τουλαχιστον οχι σε αυτο το τεστ.. Τωρα σε ενα 7900gtx SLI ισως και να ισχυει αλλα δεν με νοιαζει.
billpeppas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 προφανώς σε αυτό το test/game που έκανες με τα settings που είχες οι κάρτες δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τα max fps = hz, έτσι δεν είχες πολύ variation. Κάντο στο 3D Mark2001SE να δείς διαφορά 8000+ marks
Ailuros Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Τα 2fps παραπανω τα εβγαλε το Χ3 που ΔΕΝ ειναι μετροπρογραμα οπως λες. Και ένα παιχνίδι χωρίς timedemo μπορεί να αποτελέσει μετροπρόγραμμα. Με λιγα λογια οποιος θελει PURE TEST οταν την παρει να παει να το κανει με ολα OFF και ας ποσταρει τα αποτελεσματα του. ΄Εχω την 7800GTX@490/685MHz από πέρισυ το καλοκαίρι' date=' λες να μην ξέρω τι κάνει ή τι δεν κάνει; ΄Η μήπως έχεις την ψευδαίσθηση ότι άλλαξε τίποτα το τρομερό ή έχουν ουσιαστικές διαφορές στις επιδόσεις. Κριτικη θα δεχτω απο καποιον που εχει την ιδια καρτα, εκανε τα ιδια bench και βρηκε πως εκανα κατι λαθος. Σιγά μην πάρω και την άδειά σου πότε και πως θα εκφράσω σε δημόσιο forum την άποψή μου. Το οτι μερικοι γαβγιζουν επειδη εβαλα Vsync και Tripple Buffer εκτος απο χαζο ειναι και απαραδεκτο αφου ο καθενας κανει τα Bench του οπως γουσταρει ο ιδιος..Εκτος αν βεβαια εχει αναρτηθει πουθενα ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ νομος για τα Bench και τον παραβιασα. Τστστστστστσ
HellasVagabond Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 προφανώς σε αυτό το test/game που έκανες με τα settings που είχες οι κάρτες δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τα max fps = hz' date=' έτσι δεν είχες πολύ variation. Κάντο στο 3D Mark2001SE να δείς διαφορά 8000+ marks[/quote'] Τοση ωρα γιαυτο λεω πως δεν παιζει ρολο που ανοιξα το Vsync σε αυτα τα 2 τεστς αλλα την παρατηρηση την κανατε ουτως η αλλιως.... Ailure απλα τωρα εξεφρασες λανθασμενη αποψη αφου ειδες πως ακομα και με OC η καρτα δεν ξεπερασε τα 48fps και αρα το Vsync δεν μειωνε τα νουμερα...
littlelouievegos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 May the force be with you m8 (Ailuros) ή ελληνιστει "η παναγια μαζι σου αγορι μου χαρα στο κουραγιο σου"
HellasVagabond Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Ειπα και εγω θα πεταχτει δεν θα πεταχτει....Να που πεταχτηκε... LoL
billpeppas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Ειπα και εγω θα πεταχτει δεν θα πεταχτει....Να που πεταχτηκε...LoL Σεξουαλικά υπονοούμενα στο insomnia δεν είναι αποδεκτά.
Ailuros Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Τοση ωρα γιαυτο λεω πως δεν παιζει ρολο που ανοιξα το Vsync σε αυτα τα 2 τεστς αλλα την παρατηρηση την κανατε ουτως η αλλιως....Ailure απλα τωρα εξεφρασες λανθασμενη αποψη αφου ειδες πως ακομα και με OC η καρτα δεν ξεπερασε τα 48fps και αρα το Vsync δεν μειωνε τα νουμερα... Ακόμα περιμένω μια απάντηση γιατί όλοι μα όλοι οι reviewers πάντα μετράνε με κάθετο συγχρονισμό ενεργοποιημένο, όπως φυσικά περιμένω μια εξήγηση για ποιό λόγο ακριβώς γίνεται. ΄Οταν δεήσεις να απαντήσεις - πράγμα που το θεωρώ από δύσκολο εώς ανέφικτο - κάνε μετά και μια δεύτερη προσπάθεια και πες μου γιατί το triple buffering είναι εξίσου κακή ιδέα για μετρήσεις γενικά. Τώρα οι συνηθισμένες υπεκφυγές και αποπροσανατολισμοί δεν μου ιδρώνουν κανένα αυτί.
littlelouievegos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Σεξουαλικά υπονοούμενα στο insomnia δεν είναι αποδεκτά. AXAXAXA.. Οχι ρε η κοιλια μου... αχαχχαχα
Ailuros Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Σεξουαλικά υπονοούμενα στο insomnia δεν είναι αποδεκτά. Ε τότε είναι ένα πολύ ανέραστο forum
nikoskon Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Τα συμπεράσματα πιστεύω βγήκαν και είναι τα ακόλουθα: 1)Η αντικειμενικότητα του εν λόγω review είναι διαυγέστερη κρυστάλλου. 2)To insomnia είναι για non-lovers. 3)Ο Γατόπαρδος και ο Βασίλης δεν την παλεύουν άλλο και καλύτερα να παρατήσουν το άθλημα. Ύστερα από αυτα,προτείνω να κλειδωθεί το παρόν thread μέχρι την έλευση της 8000GT. Σόρρυ για το off-topic....
Paladin-}LoA{- Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Ailuros χαλάρωσε ρε συ. Πραγματικά αυτό που κάνεις είναι παραπάνω από κριτική και νομίζω όλοι το έχουν καταλάβει εκτός από σένα! Μπορείς τις παρατηρήσεις σου να τις ρίξεις σαν προτάσεις και δεν συντρέχει λόγος να γράψεις με το ύφος που έγραψες. Ο HellasVagabond θέλησε να μας δείξει τις διαφορές της κάρτας του της παλιάς σε σχέση με την 7900GT! Η μέθοδος που επέλεξε είναι προσωπική του επιλογή. Αν εσύ θέλεις να δείς τις διαφορές με άλλα settings, απλά πρότεινέ του αν μπορεί να επαναλάβει τα benchmarks με παραμέτρους που θέλεις, σε games που θέλεις! Στην τελική τα settings μπορεί να μην ήταν αυτά που χρησιμοποιούν τα περισσότερα hardware review sites, αυτ'ο όμως δεν σημαίνει οτι ην δουλειά τους δεν την κάνουν! Σκοπός του review ήταν να δείξει τη διαφορά με την 7800 και αυτό και έγινε! Η μέθοδος είναι επιλογή του καθενός και δεν είναι και όλοι υποχρεωμένοι να ξέρουν τέλεια το πώς τα hardware review sites στήνουν τα benchmarks. Εν ολίγοις...Peace γιατί πραγματικά έχει δημιουργηθεί ένταση για το τίποτα! Στα τoυ topic..Απλά να προσθέσω οτι την προηγούμενη βδομάδα έβαλα μια 7900GT σε ένα μηχάνημα (την XFX 7900GT Extreme Edition με 256MB μνήμη στα 1,63GHz και core στα 550) Δεν ήταν δικό μου το PC..Έβγαλε πάντως 7449 στο 3DMark05 1.20 Το CPU ήταν Pentium IV Prescott 3.2GHz με 2GB RAM Το test έγινε σε default settings. Η κάρτα για τα λεφτά της είναι πραγματικά άπαιχτη. Σίγουρα η καλύτερη αναλογία fps per € στην αγορά, με cooler διαφορετικό μπορεί να γίνει τρελό O/C αφού full load πάνω από 57 C δεν πήγε το core και η κάρτα στις μνήμες ήταν κρύα!
littlelouievegos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Χτυπα και αλλο..θα τ' αντεξω... Μμμ ωραιος ο Πετρελλης Ρε τι εχουμε παθει... Axaxa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.