HellasVagabond Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Φτηνη σε σχεση με τον ανταγωνισμο , πολυ γρηγορη και πολυ καλη οσο αφορα τις δυνατοτητες της στο Overclock.... Συγκεκριμενα... NVIDIA CONTROL PANEL SETTINGS ( 4XAA - 4XAF - QUALITY - VSYNC ON - TRIPLE BUFFERING ON - GAMMA CORRECT AA ON - NEGATIVE LOD BIAS CLAMP ) 3D MARK 06 SETTINGS ( 1280X1024 - 3 TIMES REPEAT - 4XAA - 4XAF - SM 2.0 TESTS ONLY ) X3 ROLLING DEMO SETTINGS ( 1280X1024 - TEXTURES HIGH - SHADERS HIGH - GLOW ENABLED - 4XAA - 4XAF ) FORCEWARE 84.21 V2 x64 7800 GT ( Stock 400-1000 ) 3DMARK 06 : 980 points X3 BENCH : 31.005 fps 7800 GT ( Overclocked 480 - 1150 ) 3DMARK 06 : 1091 points X3 BENCH : 34.657 fps 7900 GT ( stock 450 - 1320 ) 3DMARK 06 : 1226 points X3 BENCH : 44.838 fps 7900 GT ( OverClocked 520 - 1500 ) 3DMARK 06 : 1387 points X3 BENCH : 48.003 fps θα εκανα και αλλα Benches αλλα πιστευω πως αυτα μας καλυπτουν ολους.... ΥΓ : Η 7900gt φτανει στα 550/600-1600 αλλα δεν ειναι προτεινωμενο λογο της ελειψης καλης ψυξης.
Ailuros Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Συντρέχει κανένας λόγος να τρέξει κανείς μετροπρόγραμμα (και πόσο μάλλον συνθετικό όπως το 3dfart06') με κάθετο συγχρονισμό και triple buffering ενεργοποιημένο; Γιατί αν μου πεις ότι το έκανες επειδή "έτσι παίζεις τα παιχνίδια σου", θα πρέπει τότε να μου εξηγήσεις πως ακριβώς παίζεις το 3dmark06. Kανένας μα κανένας δεν τρέχει μετροπρόγραμμα με κάθετο συγχρονισμό ενεργοποιημένο. Σαν να μην έφτανε αυτό βάζεις και εξομάλυνση στην όλη χαριτομενιά, γιατί τα single digit framerates που σου έβγαλε μας κάνουν κάτι Πέραν των παραπάνω τριχοτομήσεων φυσικό και επόμενο είναι να έχει μια διαφορά της τάξης ~30% ανάλογα με την περίπτωση αφού η μία έχει 20 κανάλια SIMD στα 400MHz ενώ η άλλη 24 κανάλια SIMD στα 450MHz. 8 GTexels/s vs. 10.8 GTexels/s = +35% 6.4 GPixels/s vs. 7.2 GPixels/s = +13% 700 MVertices/s vs. 900 MVertices/s = +29% 128 GFLOPs/s vs. 173 GFLOPs/s = +35% 32 GB/s vs. 42.24 GB/s = +32% Oυσιαστικά ανέβηκε το μικρότερο μοντέλο του high end στο σκαλοπάτι της πρώην 7800GTX, αλλά ναι με ~50% μικρότερη τιμή από την τελευταία. Don't write reviews for heaven's sake
Kombatant Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Vsync ON, Triple Buffering ON? Ela xriste mou...
Voodooman Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Παιδιά. Ναι, σε εσάς τους δύο απευθύνομαι. Έχετε να χωρίσετε κάτι;Δουλεύετε σε ανταγωνιστικές εταιρίες ή μαγαζιά; Το ενδεχόμενο να έχετε κουράσει τους απλούς ανθρώπους που μπαίνουν στο site για να διαβάσουν πέντε απλά πραγματάκια και να μιλήσουν όμορφα και πολιτισμένα το έχετε σκεφτεί; Θα μου πείτε "ρε φίλε, άσε μας να φαγωθούμε με την ησυχία μας, εσύ μη μας διαβάζεις, άσε αυτούς που καταλαβαίνουν να κρίνουν αν πρέπει να μας διαβάζουν ή όχι". Σωστό, αλλά με όλες αυτές τις έντονες λογομαχίες το μόνο που καταφέρνετε είναι να απομακρύνετε τον κόσμο από τα threads όπου γράφετε. Πιθανόν να είμαι ο μόνος παράξενος που έχει αυτό το κόλλημα, ίσως και όχι όμως. Εφόσον και οι δύο γνωρίζετε τόσα πολλά πράγματα περί hardware, διατηρήστε ένα πιο νηφάλιο ύφος και μεταφέρετέ μας τις γνώσεις σας, αλλά όσο πιο ήρεμα γίνεται. Εν ανάγκη μην απαντάτε ο ένας στον άλλον. Σας φταίμε σε τίποτα;
Kombatant Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Φίλε μου δε θέλω να ακουστώ επιθετικός, αλλά μάλλον εσύ το έχεις το προβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση... που τις είδες αλήθεια τις έντονες λογομαχίες και τις μη πολιτισμένες και όμορφες κουβέντες;; Δε καταλαβαίνω ειλικρινά... Το μόνο που λέμε (εγώ λίγο πιο άκομψα, το ομολογώ, αλλά όχι στο βαθμό που ισχυρίζεσαι) είναι να θέσουμε τις αντιρρήσεις μας για το κάτα πόσο εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα από τις μετρήσεις του HV. Ούτε τον βρίσαμε, ούτε τίποτε άλλο, και (μιλώντας πάντα για τον εαυτό μου), όποτε διεξάγω διάλογο με κάποιον, μιλάω αρνητικά για τις απόψεις του, όχι για τον ίδιο. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά κατ' εμένα.
HellasVagabond Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Βασικα δεν φτανει που δεν προσθεσαν κατι στο Benchmark , ηρθαν να μου την πουν κιολας... Ailure δεν μετρησα PURE SPEED ουτε θελησα να κανω ρεκορ, απλα θελησα να δειξω τις ΔΙΑΦΟΡΕΣ μεταξυ της 7800 και 7900 κατι που και με ΟΛΑ στο φουλ φαινεται. Αν καποιος δεν εχει να προσθεσει κατι καλο θα ηταν να μην ποσταρει καν. ΥΓ : Οσο για το Vsync που εχουν φαγωθει και αλλοι πως τρωει πολλα FPS τουλαχιστον στην περιπτωση της 7900 ( την 7800 την εβγαλα απο το μηχανημα ) οταν το εβγαλα κερδισα 2fps...
billpeppas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 ΥΓ : Οσο για το Vsync που εχουν φαγωθει και αλλοι πως τρωει πολλα FPS τουλαχιστον στην περιπτωση της 7900 ( την 7800 την εβγαλα απο το μηχανημα ) οταν το εβγαλα κερδισα 2fps... Κάνε το ίδιο ( test με Vsync On & Vsync off ) σε κάποιο εκ των: 3D Mark2001SE AquaMark 3 Quake III Arena Benchmark UT2004 FlyBy with UMark v120 Call Of Duty Benchmark ( with BenchEmAll ) Codecreatures etc
billpeppas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Παιδιά.Ναι' date=' σε εσάς τους δύο απευθύνομαι. Έχετε να χωρίσετε κάτι;Δουλεύετε σε ανταγωνιστικές εταιρίες ή μαγαζιά; Το ενδεχόμενο να έχετε κουράσει τους απλούς ανθρώπους που μπαίνουν στο site για να διαβάσουν πέντε απλά πραγματάκια και να μιλήσουν όμορφα και πολιτισμένα το έχετε σκεφτεί;[/quote'] Ok, keep judging stuff like that... το Lada Niva είναι γρηγορότερο της Ferrari Modena 360...στον γκρεμό
Ailuros Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Βασικα δεν φτανει που δεν προσθεσαν κατι στο Benchmark , ηρθαν να μου την πουν κιολας... Πρόσθεσα λογικότατες παρατηρήσεις τις οποίες θα τις διάβαζες οπουδήποτε αλλού από κάποιους που έχουν μια στοιχειώδη ιδέα από μετρήσεις και μετροπρογράμματα. Ailure δεν μετρησα PURE SPEED ουτε θελησα να κανω ρεκορ, απλα θελησα να δειξω τις ΔΙΑΦΟΡΕΣ μεταξυ της 7800 και 7900 κατι που και με ΟΛΑ στο φουλ φαινεται. Το "όλα στο φουλ" είναι τα 4 δείγματα ανισοτροπικού; Και 16 να έβαζες πάλι διαφορά δεν θα έβλεπες αλλά είναι μάλλον υπενθύμιση για τις φορές που έχεις πετάξει το 4x vs. 16xAF σε μια συζήτηση και πόσο μάλλον το 8xS. Η διαφορά τους φαίνεται και σε default και το 3dmark06 απέχει ούτως ή άλλως παρασάγγας από τα σημερινά παιχνίδια. Βλέπεις να είπα τίποτα για το Χ3; Αν έβαζες και Fear δίπλα στο X3 θα σου έβγαζα το καπέλλο πλην φυσικά του vsync. Αν καποιος δεν εχει να προσθεσει κατι καλο θα ηταν να μην ποσταρει καν. Γράφεις σε δημόσιο forum αγαπητέ. Αν θέλεις να αποφύγεις την κριτική ή να αποκλείσεις χρήστες που σου κάθονται στο λαιμό άνοιξε δικό σου forum. ΥΓ : Οσο για το Vsync που εχουν φαγωθει και αλλοι πως τρωει πολλα FPS τουλαχιστον στην περιπτωση της 7900 ( την 7800 την εβγαλα απο το μηχανημα ) οταν το εβγαλα κερδισα 2fps... Να σε δω μία φορά μα έστω ΜΙΑ φορά να πεις ναι ρε παιδιά έχετε δίκιο όταν είναι πασιφανές ότι έχεις άδικο. Δείξε μου ποιός τρέχει μετροπρόγραμμα με vsync ενεργοποιημένο και πόσο μάλιστα συνθετικό. Και μιας και δεν πρόκειται να βρεις ούτε έναν εξήγησέ μου τουλάχιστον γιατί είναι κοινή πρακτική να απενεργοποιείται το vsync κατά την διαξαγωγή μετρήσεων. Δεν είμαστε όλοι τρελλοί και συ ο πρωτοπόρος ξαφνικά.
HellasVagabond Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Οταν ειπα ΟΛΑ στο φουλ εννοουσα πως ακομα και να εβαζα τα παντα στο φουλ παλι θα φαινονταν οι διαφορες κατι που παρερμηνευσες. Τα 2fps παραπανω τα εβγαλε το Χ3 που ΔΕΝ ειναι μετροπρογραμα οπως λες. Με λιγα λογια οποιος θελει PURE TEST οταν την παρει να παει να το κανει με ολα OFF και ας ποσταρει τα αποτελεσματα του. Κριτικη θα δεχτω απο καποιον που εχει την ιδια καρτα, εκανε τα ιδια bench και βρηκε πως εκανα κατι λαθος. Το οτι μερικοι γαβγιζουν επειδη εβαλα Vsync και Tripple Buffer εκτος απο χαζο ειναι και απαραδεκτο αφου ο καθενας κανει τα Bench του οπως γουσταρει ο ιδιος..Εκτος αν βεβαια εχει αναρτηθει πουθενα ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ νομος για τα Bench και τον παραβιασα.
kkarab Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 το Lada Niva είναι γρηγορότερο της Ferrari Modena 360...στον γκρεμό Mono an einai fortomeno me 5 atoma kai aposkeues...
devil_will_cry Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 thn frash doyleia den eixe o diaolos thn xerete?nomizw kapoy edw tairiazei.kales oi gpu , kalo to 3dmark kala ta frames alla re paidia sorry kiolas alla to exete parei para poly sobara to thema kai den kerdizete kai tipota sthn telikh.oraia einai na asxoleise alla nomizw oti diakrinw mia yperbolh se kapoia pragmata poy grafete.
HellasVagabond Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Εγω απλα θελησα να κανω ενα Bench για να δω αν αξιζει η 7900 που αγορασα σε κοντρα με την 7800 που ειχα και εκανα το θεμα για να το δουν και οσοι σκεφτονται να την παρουν. Τωρα γιατι πειραξε καποιους το οτι ειχα το Vsync On κτλ κτλ δεν μπορω να το καταλαβω.
Voodooman Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Ok' date=' keep judging stuff like that... το Lada Niva είναι γρηγορότερο της Ferrari Modena 360...στον γκρεμό [/quote'] Δεν το κατάλαβα όλο αυτό, τι εννοείς;
billpeppas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δεν το κατάλαβα όλο αυτό, τι εννοείς; Απλά και κατανοητά πράγματα. Όταν ένας χρήστης κάνει μια λανθασμένη σύγκριση ή κάτι λάθος γενικώς, τι θέλετε να κάνουμε ? Να κάνουμε τους τυφλούς ή τους βλάκες ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.