talos_2002 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Αγόρασα μια NF7-S v2 με ΑthlonXP 2500+ για να αντικαταστήσω το υπεργερασμένο pc μου. Αν και δεν παίζω συχνά παιχνίδια, είπα να ασχοληθώ με το άθλημα του υπερχρονισμού, τώρα που έχω και τον "αθλητικό" εξοπλισμό. Έβαλα νέο BIOS για την μητρική και τον ελεγκτή SATA, νέους οδηγούς για τα πάντα, βρήκα και πρόγραμμα αλλαγής του FSB, αλλά κόλλησα στην αλλαγή του πολλαπλασιαστή και της τάσης. Κάποιο πρόγραμμα που να τα αλλάζει από τα windows, υπάρχει; Μόνο από το BIOS αλλάζουν.
mp3GR Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Αγόρασα μια NF7-S v2 με ΑthlonXP 2500+ για να αντικαταστήσω το υπεργερασμένο pc μου. Αν και δεν παίζω συχνά παιχνίδια' date=' είπα να ασχοληθώ με το άθλημα του υπερχρονισμού, τώρα που έχω και τον "αθλητικό" εξοπλισμό. Έβαλα νέο BIOS για την μητρική και τον ελεγκτή SATA, νέους οδηγούς για τα πάντα, βρήκα και πρόγραμμα αλλαγής του FSB, αλλά κόλλησα στην αλλαγή του πολλαπλασιαστή και της τάσης. Κάποιο πρόγραμμα που να τα αλλάζει από τα windows, υπάρχει; Μόνο από το BIOS αλλάζουν.[/quote'] Welcome To The Real World !!! Με μια ABIT NF7-S και εναν AthlonXP 2500+ μπορεις να παιξεις το παιχνιδι του overclocking αλλα ομως με ΠΡΟΣΟΧΗ. Μη περιμενεις θαυματα ομως γιατι οι αλλαγες θα ειναι το πολυ της ταξης του +10%, αμελητεο πρακτικα δηλαδη. Αυτο που θα πουσαρει τις επιδοσεις του συστηματος σου ομως ειναι η RAM latency 2 (2-2-2-5) και η VGA (6800 και πανω). Καλη επιτυχια!
georgeadams Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Στους "κανονικούς" AthlonXP 2500+ ο πολλαπλασιαστής ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει. Μόνο στους AthlonXP Mobile 2500+ μπορεί να αλλάξει, αλλά κι εκεί, μόνο προς τα κάτω.
nikoskon Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 georgeadams δηλ εγώ έχω Mobile; Μπορώ με πρόγραμμα να ελέγψω αν είναι mobile ή όχι; Πάντως όταν είχα αλλάξει ψύκτρα δεν έλεγε κάτι για mobile επάνω στον πυρήνα. Sorry για το off-topic talos_2002...
talos_2002 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Στους "κανονικούς" AthlonXP 2500+ ο πολλαπλασιαστής ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει. Μόνο στους AthlonXP Mobile 2500+ μπορεί να αλλάξει, αλλά κι εκεί, μόνο προς τα κάτω. Οι desktop Barton (TBred, Thorton, Duron, 462-pin Sempron) κατασκευασμένοι μετά την 40η εβδομάδα του 2003 είναι κλειδωμένοι. Οι mobile Barton όχι. Το ΒΙΟS μου δίνει επιλογή να τον πάει κατευθείαν σε 3200+, αλλάζοντας μόνο του τον πολλαπλασιαστή και το FSB. Και δεν έχω mobile. Τα crystalCPUID και CPU-Z το επιβεβαιώνουν. Αυτο που θα πουσαρει τις επιδοσεις του συστηματος σου ομως ειναι η RAM latency 2 (2-2-2-5) και η VGA (6800 και πανω). Καλη επιτυχια! Πήρα 2 dimm της OCZ Value 512MB 400MHz 2.5-4-4-6. Θα δω "πόσο χαμηλά μπορoύνε να πέσουν".
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 valtou fsb 200 kai kadon 3200+. eisai mia xara mexri ekei xwris na peiraxeis tpt allo. ama 8es parapanw prepei na xeis kali psixi kai kales minimes gia na paixeis me voltage tou cpu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.