Προς το περιεχόμενο

Οι φορητοί 2,5" θέλουν 1 ή 2 usb για να δουλέψουν σωστά

coscongr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγα να αγοράσω έναν 2,5" εξωτερικό έτοιμο ή από συναρμολόγηση δική μου (θήκη και σκλήρό) και ο πωλητής μου είπε πως όλοι θέλουν δύο usb να συνδέσω στον Η/Υ ώστε να δουλεύουν στις σωστές στροφές γιατί αλλιώς μπορεί να λειτουργούν στις 1500 στροφές π.χ.

?

Το θέμα είναι πως στη δουλεία δεν περισσεύουν θύρες (είναι και usb 1.1).

Μόνο έναν WD passport μου πρότεινε που δεν χρειάζεται έλεγε δύο usb.

Η δική σας εμπειρία τί λέει?

Συνδέετε δύο usb?

Εμένα πάντως μου απέρριψε τις άλλες λύσεις (σύνθεσεις ή φιξαρισμένα).

Δημοσ.

Η σωστή απάντηση είναι ότι χρειάζεται 1 USB για να δουλέψει, αλλά συνήθως χρησιμοποιείται ένα δεύτερο για την "καθαρή" παρόχη των 5v που απαιτούνται για απρόσκοπτη λειτουργία. Αυτά τα 5V αντί να τα τραβίξεις από δεύτερο USB, μπορείς να τα πάρεις από PS/2 (πληκτρολόγιο-ποντίκι), ή εξωτερικό μετασχηματιστή.

Η εξωτερική θήκη της Q-TEC για 2,5'' έχει έτοιμο μετατροπέα για να πάρει ρεύμα από το PS/2.

Δημοσ.

Να δουλέψει σε λιγότερες στροφές ξέχνα το και να του βάλουμε και πιπέρι στο στόμα. Δεν είναι τόσο απλή η λειτουργία των μοτέρ των δίσκων ώστε άμα δεν έχει αρκετό ρεύμα να πέφτουν οι στροφές. Τα μοτέρ τους είναι τετραπολικά μέχρι οκταπολικά (αν δεν κάνω λάθος) και δέχονται ρεύματα συγκεκριμένων συχνοτήτων για να δίνουν απόλυτα ακριβείς στοφές.

Την δεύτερη USB την θέλει μόνο εάν η μητρική δεν μπορεί να δώσει αρκετό ρεύμα από τις usb. Αλλά δεν είναι απαραίτητη. Συνήθως βάζουμε μόνο μία και μόνο αν δούμε προβλήματα βάζουμε δύο.

Υπάρχουν και μικρά κουτάκια που δέχονται επιπρόσθετα και εξωτερική τροφοδοσία.

Και τέλος... ΠΥΡΟΒΟΛΑΤΕ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ

edit:γαμώτο...sharky.gr με πρόλαβες... γρρρρρ

Δημοσ.

exw 2 hhd 2,5 se exwterikes 8hkes.o mikros 6 gb se olla ta pc pou ton exw syndesei doulebei apsoga.o megalyteros 40 gb se merika pc doylevei me 1 usb se merika omws xwris to deytero den pezei.

Δημοσ.

Αν λοιπόν πούμε οτι κάνω μια δικιά μου σύνθεση, να προτιμήσω έναν σκληρό μέχρι 5400rpm ή να βάλω έναν των 7200rpm?

Μήπως θα προκαλέσω την τύχη μου με αποτέλεσμα να χρειάζομαι πάντα διπλή τροφοδοσία απο τα usb με έναν των 7200?

υπαρχει κάποια πρόταση για σκληρό? βέβαια όχι πάνω απο 60GB

Δημοσ.

ναι η λογικη λεει οτι με τον 7200 εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να σου δουλεψει καλα με μια USB, αλλα επειδη η τεχνολογια τρεχει και συνεχεια κατασκευαζονται πραγματα με μικροτερη καταναλωση καλυτερα δες τι ρευμα θελει ο δισκος (πρεπει να το γραφει στο σακουλακι απο εξω, και ειναι κατι τετοιο 5V 600mA)

οσο χαμηλοτερα mA τοσο καλυτερα για εσενα

μου εχει τυχει να δω δισκο 4200rpm με μεγαλυτερη καταναλωση απο εναν αντιστοιχο 5400rpm

Δημοσ.

Το δικό μου 2.5" τον έχω συνδέσει σε 5 διαφορετικά PC (USB 1.1 και 2.0). Στα 2 από αυτά ήθελε και την έξτρα τροφοδοσία για να δουλέψει. Στα υπόλοιπα δουλεύει μια χαρά χωρίς πρόβλημα.

Εξαρτάται και από τις USB θύρες αν δίνουν σωστό ρεύμα.

Sam.

Δημοσ.

Τελικά οι οδηγίες ήταν σε σωστή κατευθυνση.

Επέλεξα της equip την θήκη των 2,5¨και (περίπου 15€)

και

σκληρό της seagate 60gb momentus 5400.2

στο site της seagate έχει και ένα καλό pdf που εξηγεί ό,τι αφορά τα ρεύματα

και είναι αρκετά κατατοπιστικό.

Αναφορικά η επιλογή μου αυτή ήταν καλή γιατί στον ίδιο υπολογιστή με ίδια θήκη και 60αρι σκληρό (δεν ξέρω ποιον) έπρεπε να συνδεθεί το καλώδιο κατευθείαν πάνω στο desktop χωρίς άλλη προέκταση καλωδίου.

Αντίθετα με το δικό μου συστηματάκι τα συνδέω διαδοχικά (δηλαδή μία προέκταση σύν το καλώδιο της θήκης) και δουλεύει άψογα.

Δημοσ.

Απλά κάνε μας τη χάρη να μας πεις και μετά απο 3 μήνες αν εξακολουθεί να λειτουργεί το ίδιο καλά.

Εγώ με αυτη τη θήκη και 40 Gb δίσκο Seagate(5400) μετά απο 6 μήνες δεν μπορώ να δουλέψω σε κανένα PC χωρίς και τις 2 USB πάνω και μάλιστα με διακοπές.

Αν το θυμηθείς θα ήταν πολύ χρήσιμο και στους υπόλοιπους που σkέφτονται το χειροποίητο external 2.5''.

Δημοσ.

Στους 3.5 σίγουρα χρειάζεται 1 USB + τροφοδοτικό

Στους 1.8 (όπως αυτός που έχω) χρειάζεται 1 USB

Στους 2.5 άλλες φορές χρειάζεται 1 USB , και σε άλλες περιπτώσεις χρειάζεται και επιπλέον τροφοδοσία, είτε απο τροφοδοτικό εξωτερικό είτε από άλλη USB

Ψάξε για κάτι μόνο με 1 USB

Δημοσ.
Απλά κάνε μας τη χάρη να μας πεις και μετά απο 3 μήνες αν εξακολουθεί να λειτουργεί το ίδιο καλά.

Εγώ με αυτη τη θήκη και 40 Gb δίσκο Seagate(5400) μετά απο 6 μήνες δεν μπορώ να δουλέψω σε κανένα PC χωρίς και τις 2 USB πάνω και μάλιστα με διακοπές.

Αν το θυμηθείς θα ήταν πολύ χρήσιμο και στους υπόλοιπους που σkέφτονται το χειροποίητο external 2.5''.

Ελπίζω να πέφτεις έξω στις προβλέψεις σου! :-?

και κάτι ακόμα είναι ότι ο 5400.1 (baracuda) έχει κατανάλωση 6,4W

ενώ ο momentus 5400.2 έχει 2,3W μέγιστη (σύμφωνα με την εταιρεία)

Εσύ ποιόν έχεις?

Πάντως είμαι και εγώ περιέργος για την συμπεριφορά του

we shall see...

P.S. το κειμενάκι της seagate για τις καταναλώσεις έχει τίτλο

Finding the Ideal Disc Drive for 2.5-Inch External USB Applications

Δημοσ.

Εγώ πήρα αυτόν εδώ από e-shop:

SEAGATE ST9100824A HDD 2.5'' 100GB 5400RPM 8MB

και δυστυχώς ζητάει 2ο καλώδιο, με 1 δεν παίζει (θήκη transcend - 500mA στον Device Manager -> Usb Root Hub required)!

Μήπως οφείλεται στην μεγάλη του χωρητικότητα ή μήπως οφείλεται στην Seagate?

Πριν από αυτόν είχα έναν Hitachi 40GB που έπαιζε κανονικότατα με ένα καλώδιο (ίδιες στροφές - 5400 -

0(!)mA στον Device Manager -> Usb Root Hub required)

Τελικά στις πίσω θύρες USB δουλεύει κανονικότατα με 1 καλώδιο, στις μπροστινές μόνο ζητάει 2, ίσως επειδή οι μπροστινές δεν δίνουν αρκετό ρεύμα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά μέχρι τώρα δεν είχα κανένα προβλημα!

Ως τώρα έχω μεταφέρει πάνω από 200GB σε παιχνίδια και μουσική (βάλε βγάλε σε 3-4 υπολογιστές) και μου έκανε εντύπωση μόνο πως σε ένα Qudoz motherboard με athlon xp 1800+, χρειάστηκε και το δεύτερο βυσματάκι.

κανένα πρόβλημα και κανένα αρνητικό σχόλιο!

Υ.Γ. δεν ήταν απόλυτη η ευβλάβεια σε χτυπήματα αλλά τον σεβόμουν πολύ και δεν τον πέταγα δεξιά και αριστερά.

Δημοσ.

Θεωρητικά βάση stadar η κάθε usb μπορεί να δώσει 500 mAh σε κάθε θύρα usb. Αυτό μεταφράζεται σε 2,5W στα 5V για κάθε usb θύρα.

Θεωρητικά λοιπόν το frame θα δουλέψει σωστά με οποιονδήποτε hd έχει specs 2,5W κατανάλωση -ή λιγότερο- για μια usb θύρα.

Πρακτικά εξαρτάται από την εκάστοτε mobo το αν μπορεί να ανταπεξέλθει το psu, το πλήθος των συνδεδεμένων usb συσκευών [ιδίως αν είναι ενεργές εκείνη τη στιγμή] όπως κ από τα max mAh που μπορεί να δώσει η εκάστοτε μητρική.

ένα source => http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus#Power_supply

Σε κάθε περίπτωση προτείνω να χρησιμοποιείτε εξωτερικό τροφοδοτικό [όπου αυτό υπάρχει] κ να μην βασίζεστε στα usb για τροφοδοσία.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...