Προς το περιεχόμενο

Άλλος ένας με πρόβλημα με SATA. Plz HELP!

alfista

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν συνάντησα ένα φίλο μέσα σε ένα κατάστημα υπολογιστών και μου είπε ότι έβαλε ένα 2ο δίσκο και από τότε ο υπολογιστής κομπλάρει στο ξεκίνημα. Απλοϊκά και ηλιθιωδώς σκεπτόμενος είπα ότι θα φταίνει τίποτα τζαμπεράκια οπότε με παρακάλεσε να τον κοιτάξω για να να γλιτώσει τα όποια λεφτά στον (συγκεκριμένο αγιογδύτη) τεχνικό.

Με το που γυρνάω σπίτι και ανοίγω τον πύργο βλέπω μέσα 2 SATA WD οι οποίοι απ' ότι έμαθα μετά ήταν και οι 2 ολοκαίνουργιοι. Φίλοι να σου πετύχουν...

Η ουσία είναι ότι η μητρική JetWay PM800BMS (με το απαράδεκτο site όπως έγραψε ένας άλλος φίλος) δεν βλέπει κανένα από τους 2 σκληρούς και τα link για τους drivers και το bios δεν λειτουργούν. Δοκίμασα με δισκέτα με drivers από το CD καθώς και κάποιους άλλους που είχε προτείνει κάποιος σε ένα άλλο τόπικ αλλά τζίφος.

Όποιος μπορεί να με βοηθήσει μπας και ειναι κάτι στο bios που εγώ δεν ξέρω θα του είμαι υπόχρεος. Μια βδομάδα ψιλοπαιδεύομαι και το έχω πάρει πατριωτικά το θέμα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά είναι δυνατόν κανείς από εδώ μέσα να μην έχει την παραμικρή ιδέα; ΟΚ εγώ είμαι άσχετος από SATA, αλλά όπως διάβασα πολλοί από εδώ μέσα έχουν και μάλιστα αντιμετώπισαν και κάποια μκροπροβλήματα. Αυτή τους την εμπειρία χρειάζομαι κι εγώ.

Δημοσ.

Καταρχην πρεπει να διευκρινησεις μερικα πραγματα :

1 . "Εβλεπε" το Bios τον 1ο δισκο και μετα που εβαλε και τον 2ο δεν βλεπει κανενα??

2. Εχει ηδη στημενα win στον 1ο δισκο??

οπως και ναχει παντως πρεπει να δεις τις επιλογες ide devices στο bios και να παιξεις λιγο βαζοντας την επιλογη sata enable ή pata+sata και να σωσεις τις ρυθμισεις.

επισης δοκιμασες με 1 δισκο να δεις μηπως ο δευτερος "κομπλαρει" το συστημα και δεν βλεπει ουτε τον πρωτο???

ακομα θα πρεπει αν τους αγγιξεις να αισθανεσαι ενα μικρο ¨"τρανταγμα" πραμα που σημαινει οτι δουλευουν και δεν ειναι "νεκροι".

αν το Motherboard δεν υποστηριζει sata2 και οι δισκοι ειναι sata2 πρεπει να βαλεις και σε αναλογη θεση τα jumpers.

Δημοσ.

Φίλε μου πραγματικά σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Απ' όσο κατάλαβα και οι 2 σκληροί είναι εντελώς καινούργιοι ενώ έχω δοκιμάσει να συνδέσω μόνο τον ένα μήπως κομπλάρει για κάποιο Χ λόγο το μηχάνημα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το τελευταίο που είπες πάντως για τα τζαμπεράκια και SATA2 δεν το ήξερα. Θα κοιτάξω να δω τι παίζει με τη μητρική ελπίζοντας να είναι αυτή η λύση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...