Προς το περιεχόμενο

Live monitoring της θερμοκρασίας της CPU

Diablos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από ότι έχω καταλάβει, ο μόνος τρόπος για να παρακολουθείς συνεχώς τη θερμοκρασία του επεξεργαστή σου, ότι και να "τρέχεις" εκείνη τη στιγμή, είναι να βάλεις ένα front bay device με οθονούλα και αισθητήρα θερμοκρασίας. Θα με ενδιέφερε πολύ κάτι τέτοιο αλλά έχω μια απορία:

Ποιός είναι ο βέλτιστος τρόπος για να τοποθετήσεις στον επεξεργαστή αυτό το θερμίστορ που έχουν όλες αυτές οι συσκευές για τη μέτρηση της θερμοκρασίας;

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ας πούμε για το socket LGA775 που έχει η μητρική μου. Ο αισθητήρας που προανέφερα δεν χωράει με τίποτα κάτω από τον επεξεργαστή και ανάμεσα από τις επαφές του έτσι όπως το φαντάζομαι. Αν όμως τον τοποθετήσεις ανάμεσα στον επεξεργαστή και στην ψύχτρα, όσο λεπτός και να είναι ο σένσορας, λογικά θα αφήσει κάποιο κενό ανάμεσα, και θα μειωθεί η ψύξη του επεξεργαστή.

Επειδή δεν το έχω δοκιμάσει, και αυτά που λέω είναι ότι μου φαίνεται λογικό, αν μπορεί κάποιος, ας με διαφωτίσει, μπας και βγεί καμιά άκρη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στους socket A επεξεργαστές, το έβαζες δίπλα στον πυρήνα. Το πάχος του ηταν τέτοιο που ακουμπούσε η πάνω του πλευρά στο heatsink οπότε η μετρούμενη θερμοκρασία ηταν της ψύκτρας πολύ κοντά στο πυρήνα.

Στα καινούρια socket, ειναι πρακτικά αδύνατο να μπεί το thermistor πάνω στην CPU για τον λόγο που ανέφερες. Δυστυχώς η μόνη λύση ειναι ή να στερεωθεί στο κάτω μέρος της ψύκτρας κάπως, ή, αν υπάρχει χώρος, να μπεί στο μικρό κενό μεταξύ CPU-ψύκτρας στο πλάι.

Πάντως μην ξεχνάμε πως το 99% των mobos θεωρεί ως CPU temp την θερμοκρασία του socket (αν η CPU έχει ενσωματομένο θερμίστορ τότε μπορεί κανείς να δει και την πραγματική θερμοκρασία).

Δύσκολα τα πράγματα δηλαδή...

Ευχαριστώ πάντως. Είχα διαβάσει σε κάποια σελίδα ότι οι περισσότερες καινούργιες μητρικές, εξάγουν τα δεδομένα της θερμοκρασίας του επεξεργαστή που φαίνονται στο BIOS, και σε δύο pins πάνω στο board. Ισχύει αυτό? Αν ναι, μήπως ξέρει κανείς πώς χρησιμοποιείται αυτή η λειτουργία? Πάντως το manual της ASUS που έχω, δεν αναφέρει τίποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...