leonidas112 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Γεια σας παιδιά, Προσπαθώ να συνδέσω το laptop με έναν δορυφορικό δέκτη και χρησιμοποιώ null modem καλώδιο που συνδέεται με ένα USB to Serial καλώδιο για να έρθει στον υπολογιστή. Δυστυχώς όμως όταν ανοίγω το σχετικό πρόγραμμα, κάνει μια συνεχή αναζήτηση της com χωρίς επιτυχία. Έχω ακούσει ότι τα laptop δεν έχουν com, όμως εγώ προσπαθώ να το συνδέσω με usb. Και το θέμα είναι ότι έχω τεστάρει ίδια σύνδεση με επιτραπέζιο Η/Υ (όπως είναι, με το usb) και λειτουργεί μια χαρά. Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να γίνει;
status Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 kai ta usb com theorounte..oi com sta pc arithmonte mexri to 7 dld com7 analogos to posa usb exeis. to thema einai meta oti to leitourgiko settari ta irq opote de mporeis na gnorizis poio usb antistixi se poio com. oso gia to oti de sto briski de mporo na se boithiso ego.
palawiaris Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Έχεις πάει στην διαχείριση συσκευών να δεις σε πιο com αντιστοιχεί το ανταπτοράκι σου;Να υποθέσω ότι έβαλες τους οδηγούς και επανεκίνησες τον φορητό.
leonidas112 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 palawiaris, έκανα αυτό που μου είπες (παρεπιπτόντως μάλλον έχουμε τον ίδιο αντάπτορα). Εγώ έχω τρία usb ports που βγάζουν την COM5, COM6 και COM8. Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα... τι κάνω που το πρόγραμμα που συνδέεται με τον δέκτη αναζητά τη σύνδεση σε κάποια από COM1, COM2, COM3, COM4;;;; Είχα δοκιμάσει να τον συνδέσω σειριακά (χρησιμοποιούσα αντάπτορα που έκανε το θηλυκό αρσενικό) αλλά δεν είχε επιτυχία, μόνο το usb εμπιστεύομαι ότι μπορεί να το κάνει σωστά.
palawiaris Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Πας πίνακα ελέγχου,διαχείριση συσκευών,θύρες(com & LPT),δεξί κλικ σε ένα com που χρησιμοποιήτε.Όχι το com του αντάπτορα σου.Προτίμησε κάπιο από τα com 1 ή com 2 που χρησιμοποιούνται από άλλες συσκευές.Δεξί κλικ και ιδιότητες,ρυθμίσεις θυρών,για προχωρημένους και εκεί που λέει αριθμός θύρας άλλαξέ το σε άλλη θέση.Πατάς ΟΚ και μετά με τον ίδιο τρόπο το com του αντάπτορά σου το μετακινείς στην θέση 1 ή 2 που θα είναι ελεύθερο για να κάνεις την δουλειά σου.Από αυτή την καρτέλα αλλάζεις την σειρά των comm
leonidas112 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Άλλες θύρες COM δε χρησιμοποιούνται, όπως φαίνεται και στο screenshot (έχω μια 25-πινη σειριακή και μια 15-πινη θύρα ακόμα, πέρα από τα 3 usb). Για την ακρίβεια, χρησιμοποιείται η COM3 από το μόντεμ, αλλά φαίνεται μόνο στις ρυθμίσεις του modem. Αν κάνω τη ρύθμιση στην COM του καλωδίου ενώ είναι συνδεδεμένο, λες να δουλέψει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.