savas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2001 Πώς μπορώ να ορίσω τα permissions για folder sharing σε ένα τοπικό δίκτυο στα Windows XP; Αυτό που μπορώ μέσα από το "Sharing and Security..." μενού του δεξιού κλικ είναι μόνο να δώσω πλήρη πρόσβαση ή καθόλου πρόσβαση στε έναν φάκελό μου. Δεν βλέπω κάτι για permissions. Υπάρχει τρόπος να καθορίσω κάπου permissions ή κάποιο password;<P>Υ.Γ. (Ελπίζω να μην ρωτάω κάτι προφανές )
Teoulas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2001 Τα XP έχουν ως default, αυτό που ονομάζουν simple file sharing, το οποίο σου επιτρέπει να κάνεις share με τρόπο παρόμοιο με τα 98. Για να μπορέσεις να παραμετροποιήσεις τα permissions όπως ακριβώς θέλεις, πρέπει να επαναφέρεις τον κλασικό τρόπο sharing των NT/2000. Αυτό γίνεται από control panel -> folder options -> view (tab). Ξετσεκάρισε την επιλογή use simple file sharing (recommended) και μετά μπορείς με δεξί κλίκ σε έναν φάκελο και επιλέγοντας sharing... ή properties, να ορίσεις τα perimissions.
savas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2001 Το πρόβλημά μου λύθηκε.<BR>Χίλια ευχαριστώ <P>Μία ακόμη απορία μου είναι και το αν είναι δυνατόν να δώσω permissions για πρόσβαση από windows 95 ή 98 σε φάκελο σε 2000 ή XP χωρίς να έχω ορίσει τον χρήστη των 98 σαν χρήστη στα 2000.
Teoulas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2001 Αυτό που λές γίνεται μόνο αν ενεργοποιήσεις το guest account, αλλά δεν θα στο συνιστούσα. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να δημιουργήσεις ένα ακόμα user account...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.