Προς το περιεχόμενο

Το μήκος καλωδίου μετράει άραγε;

ALFR3D

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπημένοι μου grigas + marios1957. Μη μαλώνετε :P.

Έχετε κ οι 2 δίκιο αλλά έχετε κ οι 2 άδικο.

Στα ελληνικά σπίτια με τηλέφωνο φτάνει ένα δισύρματο καλώδιο, το ονομαζόμενο U. Αυτό πάντα μα πάντα έχει συνεχή τάση επάνω του από μπαταρίες μολύβδου που φορτίζονται συνεχώς. Η τάση που ξεκινάει από το κάθε κέντρο είναι 60V. Ανάλογα την απόσταση που διανύει το καλώδιο, άρα κ την πραγματική αντίσταση, έχουμε πτώση της τάσης. Σε μένα ας πούμε είναι 53,2V που είμαι σχετικά μακριά από το κέντρο που ανήκω. Όσο πιο κοντά στα 60V είναι η τιμή που θα δούμε τόσο καλύτερη είναι η επικοινωνία της γραμμής μας. Κανόνικα όταν θα συνδέσουμε μια τηλεφωνική συσκευή [χωρίς να τη σηκώσουμε] η τιμή 53,2V στο όργανο μας δεν θα πρέπει να αλλάξει, ούτε στο ελάχιστο. Σε περίπτωση μάπα συσκευής ή έστω προβληματικής η τιμή θα αλλάξει - προς τα κάτω πάντα. Κάτι τέτοιο υποθέτω ότι συνέβει σε σένα wert.

Σηκώνουμε το ακουστικό να πάρουμε τηλέφωνο. Η τάση από 53,2V πέφτει ανάλογα με την συσκευή. Π.χ. όταν σηκώσω μόνο ένα ασύρματο Siemens το πολύμετρο μου δίνει 12,2V, όταν σηκώσω μόνο το κλασικό σταθερό του OTE η τάση που παίρνω είναι 7,5V, και με τα 2 πέφτει στα 6,5V. Αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν ένδειξη για το πόσο σωστά φτιαγμένη είναι μια τηλεφωνική συσκευή, όπως επίσης να συμπεράνετε πόσες συσκεύες μπορείτε να χρησιμοποιήτε συγχρόνως.

[Hint: πάνω σε αυτή τη λογική δουλεύουν συγκεκριμένες μάρκες συσκευών εντοπισμών κοριών ;) ]

Όλα τα ακουστικά κατεβασμένα κ χτυπάει εισερχόμενη κλήση.

Εδώ ξεκινάει από το κέντρο του ΟΤΕ εναλλασσόμενη τάση 90V 25Hz μόνο κατά την διάρκεια που χτυπάει το κουδούνι του τηλεφώνου μας.

Ξανά η τάση που θα μετρήσουμε εξαρτάται από την απόσταση των καλωδίων από το κέντρο μέχρι εμάς, αλλά κ από το πλήθος των συσκευών που χτυπάνε. Σε εμένα αυτή η τιμή με τις 2 συγκεκριμένες συσκευές είναι 82V.

Όσο προσθέτουμε κ άλλες συσκευές σαφώς η τιμή αυτή θα μειώνεται μέχρι να φτάσει σε σημείο να μην χτυπάνε όλες κάθε φορά ή να μην χτυπάνε καθόλου.

Οπότε να γιατί κ οι 2 έχετε δίκιο αλλά κ άδικο. ;)

/sc

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ena kalwdio cat 5e einai mia xara. Apo ekei kai pera tha prepei na proseksete to kallwdio na min exei sistrofes, kompous i strofes me poli mikri aktina kampilotitas, tsakismata i taseis efelkismou (tentoma). Episeis i mpriza termatismou tou na einai idias katigorias me to kallwdio giati alliws exoume epipleon apwleies. Apo ekei kai pera o theos boithos. Egw prosopika trabiksa kateuthian apo to kouti tou ote ena utp 5e sto domatio mou, kai to pc den sindeetai mesw twn eswterikwn egkatestimwn kallwdion tou spitiou. Exw 56k (ekana prosfata aitisi gia adsl) kai to megisto pou katebaza itan 3,5 kb/s. apo tote pou trabiksa tin grammi katebazw me mexri 6kb/s.

episeis gia osous endiaferonte to kallwdio utp cat5 e stoixizei girw sta 25 lepta to metro. diladi tipota!

Δημοσ.

.......

.......

/sc

Έμεινα άφωνος !!!

Ευχαριστούμε πολύ για τις τόσο αναλυτικές πληροφορίες.

Δημοσ.

...

...

/sc

worship.gifworship.gifworship.gifworship.gifworship.gifworship.gif

Δημοσ.

Στα ελληνικά σπίτια με τηλέφωνο φτάνει ένα δισύρματο καλώδιο' date=' το ονομαζόμενο U. Αυτό πάντα μα πάντα έχει [b']συνεχή[/b] τάση επάνω του από μπαταρίες μολύβδου που φορτίζονται συνεχώς. Η τάση που ξεκινάει από το κάθε κέντρο είναι 60V. Ανάλογα την απόσταση που διανύει το καλώδιο, άρα κ την πραγματική αντίσταση, έχουμε πτώση της τάσης. Σε μένα ας πούμε είναι 53,2V που είμαι σχετικά μακριά από το κέντρο που ανήκω. Όσο πιο κοντά στα 60V είναι η τιμή που θα δούμε τόσο καλύτερη είναι η επικοινωνία της γραμμής μας. Κανόνικα όταν θα συνδέσουμε μια τηλεφωνική συσκευή [χωρίς να τη σηκώσουμε] η τιμή 53,2V στο όργανο μας δεν θα πρέπει να αλλάξει, ούτε στο ελάχιστο. Σε περίπτωση μάπα συσκευής ή έστω προβληματικής η τιμή θα αλλάξει - προς τα κάτω πάντα. Κάτι τέτοιο υποθέτω ότι συνέβει σε σένα wert.

Σηκώνουμε το ακουστικό να πάρουμε τηλέφωνο. Η τάση από 53,2V πέφτει ανάλογα με την συσκευή. Π.χ. όταν σηκώσω μόνο ένα ασύρματο Siemens το πολύμετρο μου δίνει 12,2V, όταν σηκώσω μόνο το κλασικό σταθερό του OTE η τάση που παίρνω είναι 7,5V, και με τα 2 πέφτει στα 6,5V. Αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν ένδειξη για το πόσο σωστά φτιαγμένη είναι μια τηλεφωνική συσκευή, όπως επίσης να συμπεράνετε πόσες συσκεύες μπορείτε να χρησιμοποιήτε συγχρόνως.

[Hint: πάνω σε αυτή τη λογική δουλεύουν συγκεκριμένες μάρκες συσκευών εντοπισμών κοριών ;) ]

Όλα τα ακουστικά κατεβασμένα κ χτυπάει εισερχόμενη κλήση.

Εδώ ξεκινάει από το κέντρο του ΟΤΕ εναλλασσόμενη τάση 90V 25Hz μόνο κατά την διάρκεια που χτυπάει το κουδούνι του τηλεφώνου μας.

Ξανά η τάση που θα μετρήσουμε εξαρτάται από την απόσταση των καλωδίων από το κέντρο μέχρι εμάς, αλλά κ από το πλήθος των συσκευών που χτυπάνε. Σε εμένα αυτή η τιμή με τις 2 συγκεκριμένες συσκευές είναι 82V.

Όσο προσθέτουμε κ άλλες συσκευές σαφώς η τιμή αυτή θα μειώνεται μέχρι να φτάσει σε σημείο να μην χτυπάνε όλες κάθε φορά ή να μην χτυπάνε καθόλου.

/sc

I tasi einai sigoura sinexeis. Katarxin an prospathiseis na metriseis me polimetro me ta settings tou sto enalasomeno logika tha pareis to diplo sima. I diki mou grammi dinei 64 volt dc kati pou se epibebaiwnei 100%! proton giati o ote einai apenanti mou ara stantar tha exw dinato sima kai deuteron giati to polimetro pou metrisa exei parousiazei arketa magala sfalmata (8% peipou).

ara i grammi einai 60 volt. To metrisa kai kata tin diarkeia kliseis me ena siemmens til pou exw kai eixe pesei sta 14,6 v dc. Prospathisa na to metrisw kai otan kalei, alla epidei i tasi tinei na einai kroustiki (varaei ena pick kai peftei) to polimetro prolabe na diabasei 37 volt max.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...