skullman Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Η σύνθετη αντίσταση του καλωδίου, προκύπτει από τον τύπο R=ρ ( l / s) όπου ρ : ειδική αντίσταση (ανάλογα το υλικό του καλωδίου), l : το μήκος του καλωδίου και s : η διατομή (πάχος) του. Οπότε μια καλή λύση για να μειώσεις τις απώλειες και να φτάνει το καλώδιο άνετα, θα ήταν να βάλεις κάποιο καλώδιο, με πιο χοντρούς αγωγούς και καλή μόνωση. Δεν νομίζω να δυσκολευτείς να βρείς!
sakis! Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 παιδιά κεγώ έχω απλή σύνδεση μέσω τηλ και η ταχύτητα είναι πολύ μικρή το μήκος του καλωδίου είναι 7 μέτρα τί να κάνω????????????????????
Bougas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 den fteei to kalodio pantos.to diko mou itane 20 metra mazemeno,kai sindeomouna sta 52k,kai katevaza me 5+ ti modem exeis?
gfilippas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Σε μένα πάντως η ταχύτητα με 7 μέτρα καλώδιο είναι ακριβώς ίδια με την ταχύτητα που είχα με μισό μετρο καλώδιο. Οπότε ελέγξτε λίγο και τις συνδέσεις.
overclocker Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Η λύση είναι απλή και έχει ειπωθεί ήδη : χρησιμοποιήστε καλώδιο τυποποίησης Cat5e ή Cat6 αντί για Cat2 (αναλογικές και ψηφιακές τηλεφωνικές εφαρμογές) και δεν θα έχετε πρόβλημα μέχρι τα 100m μπορεί και περισσότερο ανάλογα με τον χώρο και τις συνθήκες.
overclocker Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Η σύνθετη αντίσταση του καλωδίου' date=' προκύπτει από τον τύπο R=ρ ( l / s)όπου ρ : ειδική αντίσταση (ανάλογα το υλικό του καλωδίου), l : το μήκος του καλωδίου και s : η διατομή (πάχος) του.[/quote'] Πολύ σωστός αλλά θα μου επιτρέψεις κάποιες φιλικές διορθώσεις! Σύνθετη αντίσταση μεταφοράς [Transfer impedance] : Η συνολική αντίσταση που παρέχει ένα δίκτυο (ή αγωγός) στην ροή εναλλασσομένου ρεύματος. Μετράται σε ohms και δηλώνεται με το σύμβολο Ζ. Όσο μακρύτερο είναι το καλώδιο τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση που παρουσιάζει, οπότε με βάση τον τύπο Ζ = ρ x (L/s) καταλαβαίνουμε καλύτερα τους παράγοντες που επηρεάζουν την ροή του ρεύματος μέσω ενός καλωδίου ή κυκλώματος και συνεπώς των δεδομένων (data) αφού αναφερόμαστε σε μετάδοση πληροφορίας μεταξύ Η/Υ.
skullman Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Πολύ σωστός αλλά θα μου επιτρέψεις κάποιες φιλικές διορθώσεις!Η συνολική αντίσταση που παρέχει ένα δίκτυο (ή αγωγός) στην ροή εναλλασσομένου ρεύματος. Μετράται σε ohms και δηλώνεται με το σύμβολο Z Καλύτερη ανάλυση από την δική μου, με μια μικρή παρατήρηση. Ο τύπος αυτός βρίσκει εφαρμογή, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για εναλλασσόμενο ή συνεχές ρεύμα. Και στις δύο περιπτώσεις ισχύει η ίδια τιμή σύνθετης αντίστασης του αγωγού ( καλώδιο ) ανεξάρτητα από το κύκλωμα στο οποίο συνδέεται.
grigas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Έχω την εντύπωση ότι ένα καλώδιο έχει μηδενική χωρητική και επαγωγική αντίσταση καθώς και ότι στο σήμα του τηλεφώνου έχουμε συνεχές και όχι εναλλασόμενο ρεύμα...Άρα δεν έχει νόημα να μιλάμε για το Z. (δεν είμαι και σίγουρος όμως)
marios1957 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 ... καθώς και ότι στο σήμα του τηλεφώνου έχουμε συνεχές και όχι εναλλασόμενο ρεύμα... Λάθος. (δεν είμαι και σίγουρος όμως) Και καλά κάνεις.
Italos20v Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Egw paidia me 10 metra kalwdio kai adsl poly fovamai oti mou anevazei kata orismena ms to ping mou sta online games, kathoti se sxesi me enan filo mou pou exei idio provider kai mikroteri adsl exw kata 20 me 30ms megalytero ping panta .Kai eimaste sto idio meros.
melody Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Ξέρει κανείς αν είναι καλά αυτά τα νούμερα; Output Power (dBm) up/down = 4.5 / 15.5 Attenuation (dB) up/down = 17.0 / 36.0 Noise Margin (dB) up/down = 26.0 / 31.0 Είναι από το SpeedTouch 530
Papajohn Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Η λύση είναι ξεκάθαρα το cat5e καλώδιο. Σπίτι μου όλες οι πρίζες είναι με cat5e προς ένα κεντρικό σημείο που είναι το router/netmod και δεν έχω κανένα πρόβλημα ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο δωμάτιο. ΥΓ. Απο συναδέλφους άλλο τίποτα το insomnia!
LordArthas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Ξέρει κανείς αν είναι καλά αυτά τα νούμερα; Output Power (dBm) up/down = 4.5 / 15.5 Attenuation (dB) up/down = 17.0 / 36.0 Noise Margin (dB) up/down = 26.0 / 31.0 Noise Margin: 5db ή λιγοτερο = κακη συνδεση με προβληματα συγχρονισμου 8db-13db = μετριου επιπεδου, δεν εχει προβλημα συγχρονισμου 14db-22db = πολυ καλη 23db-28db = παρα πολυ καλη 29db-35db = αριστη Attenuation: κατω απο 20 = αριστη, πολυ καλη γραμμη 20-30 = παρα πολυ καλη 30-40 = καλη 40-60 = μετρια 60-65 = κακη πανω απο 65 = υπαρχουν προβληματα Μη με ρωτησεις τιποτε παραπανω, απλα εκανα copy-paste και μεταφραση απο ιταλικο forum...
melody Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Άρα είμαι μια χαρά... Έχω 10μ καλώδιο. θα δοκιμάσω να το μειώσω ή να βάλω καλύτερη ποιότητα (περνάει έξω από το σπίτι και τρώει και βροχή)... Να δούμε τα νούμερο τότε
wert Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Και εγώ σε δύο pc που έχω τραβάω καλώδιο 5-7 μέτρα. Θέλω να πω ότι πρόβλημα με την ταχύτητα δεν είχα ποτέ. Εχω καλώδιο με το πριζάκι το μικρό, το συνδέω και όλα καλά. Μια μικρή παρένθεση όμως εδώ από μια σημερινή μου εμπειρία. Μου χάρισαν μια τηλεφωνική συσκευή. Από αυτές τις ποιο τελευτέες με ανοιχτή ακρόαση αναγνώριση κλήσης και ένα σωρό τέτοια. Εβγαλα την παλιά μου και έβαλα την καινούργια. Μετά πήγα νσ συνδεθώ στο δίκτυο και με σύνδεσε για πρώτη φορά στο ιστορικό μου στα 38kbs . Απόρησα!!!! Έκλεισα και άνοιξα την σύνδεση τρείς τέσσερις φορές και πάλι τα ίδια και χειρότερα. Το ψιλιάστικα μετά. Πήγα και έβγαλα την καινούργια συσκευή από την πρίζα. Αμέσως έκανα σύνδεση στα 50,6 kbs ............ Όσοι λοιπόν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα με πολύ χαμηλές ταχύτες ας κάνουν το πείραμα αφαιρώντας την τηλεφωνική συσκευή-ες τους. Έχουν ελπίδες. Πάντως με τις παλιές τηλεφωνικές συσκευές τις τελείος απλές δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.