Προς το περιεχόμενο

Α7v600 και Seagate 200 SATA2 ....περαστικά μου... HELP!!!

dialpistis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!!!!

Εχω την ASUS A7V600 την οποία ως τώρα τη χρησιμοποιούσα με IDE σκληρό.

Χθές πήρα έναν SATA2 seagate 200αρι καθώς με διαβεβαίωσαν ότι απλά θα παίζει σαν SATA1. Περιττό να πω πως δε το βλέπει…. Με ένα πρόχειρο search είδα πως πρέπει να κάνω δισκέτα εκκίνησης… ανανέωση BIOS… Και ιδού το κόλλημα μου…

---θέλω να περάσω XPsp1--- μέσα από τις ρυθμίσει BIOS έχω enable το serial ATA controller αλλα τπτ….

Ιντερνετ έχω μόνο στη δουλεία… και αυτό περιορισμένο λόγο firewall οπότε δ εμπορώ να μπω στο site της Seagate. Aν ήταν οποιοσδήποτε άλλος σκληρός θα είχε jumper έτσι?? Που θα επέτρεπε να δει τον δίσκο κατευθείαν σαν SATΑ1 χωρίς πρόβλημα…. Αλλά από ένα πρόχειρο κοίταγμα είδα τα κλασικά jumpers τα οποία τα περασα για master slave και τέτοια.. δεν τον έχω εδώ για να δώ αν είναι όντος αυτά…

FLOPPY DRIVE δεν υπάρχει… ή μάλλων υπάρχει αλλα δεν λειτουργεί με καμοία παναγία…$%!$@%!#$^#%^ οπότε δισκέτα χλομό…

Ακούω λύσεις παιδια.. ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Καλημέρα κιόλας έχω ένα να σου πω σε λυπάμαι που έχεις την A7V600

Άκου πήγαινε πάρε ένα floppy drive γιατί σώζει ζωες, μετά πήγαινε σε ένα ιντερνετ cafe και ψάξε στην asus για update to bios κ ψάξε στην seagate ακριβός τον τύπο του σκληρού, κοίτα κ για τα jumpers, πάνω ο σκληρός δεν λέει τπτ για jumperoma? Κ θα σου πρωτινά να πας να πάρεις μια mobo γιατί είναι για τα σκουπίδια άμα θες να έχεις κ τον sata χωρίς κανένα πρόβλημα κ στα λέω αυτά γιατί κ εγώ είχα την a7v600 ότι κ αν έκανα το μονό που κέρδισα, ήταν απλά να τον βλέπει μέσα στα widows, αλλά πάλι σερνότανε σαν σαλιγκάρι, μετά από μια εβδομάδα μου δημιουργούσε κιάλια προβλήματα του στιλ, μια έβρισκε pio mode το plextor 712, μετά pio mode κ το asus dvd, άλλαζα καλωδιοταινίες έφτιαχνε για ένα διάστημα αλλά μετά ξανά τα ίδια πήγα στο site της asus a7v600 για να δω τι έχει κ είχε update to bios ακριβός τα προβλήματα που είχα, έκανα bios update αλλά τζίφος η δουλειά μέχρι που πείρα την msi k7n2 delta2 και ηρέμησα. Απλά πάρε χαλαρά το θέμα γιατί θα φρικάρεις πολύ άσχημα.

Δημοσ.
Aν ήταν οποιοσδήποτε άλλος σκληρός θα είχε jumper έτσι?? Που θα επέτρεπε να δει τον δίσκο κατευθείαν σαν SATΑ1 χωρίς πρόβλημα…. Αλλά από ένα πρόχειρο κοίταγμα είδα τα κλασικά jumpers τα οποία τα περασα για master slave και τέτοια.. δεν τον έχω εδώ για να δώ αν είναι όντος αυτά…

Οι SATA δεν εχουν jumpers για master/slave, γιατι σε καθε καναλι μπαινει 1 δισκος. Τα jumpers που βλεπεις, ειναι για να τον ρυθμισεις να δουλεψει σαν SATA1 και θεωρητικα να τον δει η μητρικη σου.

Το προβλημα με την A7V600 (την ειχα κι εγω μεχρι που καηκε), ειναι οτι παροτι τη ρυθμιση μπορει και να μη δουλεψει ή τουλαχιστο κατι τετοιο ειχα διαβασει στις FAQ της ASUS... Δοκιμασε ομως, δε χανεις τιποτε.

Πρεπει να δεις πως να βαλεις τα jumpers στη Seagate, για να δουλεψει SATA1.

Bye.

Δημοσ.

simera eimai etoimos na giriso ton disko... kai na paro enan i SATA1 i IDE...

protimo vevea ton sata alla me ti mitriki pou exo de to vlepo na ginete tpt....

xthes kopaniomouna 7 ores pano apo to mixanima kanontas diafores mixanorafies... pou telika omos den apedosan karpous....

lete na ksanakano to atopima kai na paro SATA1?????

Δημοσ.

Ειχα τη μητρικη σου και με SATA 1 δισκο δεν ειχα ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ προβλημα.

Τωρα που αγορα κι αλλο δισκο, παλι SATA 1 πηρα. Αν και δεν εχω πια το via chip, απο τη στιγμη ομως που δεν προσφερει και τιποτε το ιδιαιτερο το SATA 2, για να αποφυγω διαφορα προβληματα, προτιμησα παλι το SATA 1. Ουτως οι αλλως για τις επιδοσεις, φροντιζει ο Raptor ;)

Δημοσ.
Αρχικό μήνυμα απο spybol

An thimamai kala h asus a7v600 exei via chipset

auto pou eipes htan to kleidi ths epityxias!!

koita k egw sata tha sou proteina alla , alla opws kseroume o ypoligisths mporei na sou dhmiourgish opoiodhpote provlhma pou den exeis fantastei, opote pare ide na exeis to kefalaki sou hremo.

koita k auto-->>> http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...