Προς το περιεχόμενο

Πως θα μεταφέρω τα HTML αρχεία μαζί με τον καταλογό τους; (σε Win98)

jsmith6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω "σώσει" κάποιες σελίδες από το Internet. Τόσο το SeaMoney, όσο και ο Internet Explorer κρατάνε ένα .html (ή .htm) αρχείο και έναν κατάλογο που περιέχει τα λοιπά αρχεία. Π.χ.:

\article.html

\article_files\

Στα WinME, Win2000, και WinXP, όταν μεταφέρω το HTML αρχείο, μεταφέρεται μαζί και ο κατάλογος. Στα Win98SE δεν γίνεται αυτό.

Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω για να έχω αυτήν την ευκολία;

Αλλίως θα πρέπει να ψάχνω μαζί με κάθε HTML και τον κατάλογο του.

Δημοσ.

Λογικά θα πρέπει να δημιουργείται ένα αρχείο κάτι.html και ένας φάκελος κατι_files. Δεν κατάλαβα καλά γιατί δε μπορείς να μεταφέρεις και τα δύο εκεί που θέλεις. Επίσης μπορείς να κάνεις save με τον ΙΕ σε .mht ώστε να δημιουργηθεί ένα και μόνο αρχείο που τα περιέχει όλα.

Δημοσ.

Στα WinME/Win2000/WinXP, όταν μεταφέρω το .html, μεταφέρεται και ο κατάλογος. Στα Win98 δεν γίνεται αυτό.

Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το .mht διότι το διαβάζει μόνο ο ΙΕ, και το μετατρέπει μόνο ο ΙΕ πάλι σε .html (είναι propriety format). Και επίσης χαλάει και το layout της σελίδας (ο IE δεν τα πάει καλά με τα CSS).

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά τα 98 δεν υποστηρίζουν σύνδεση αρχείων με καταλόγους, οπότε έχω την εντύπωση ότι δε γίνεται...

Το mht δεν είναι proprietary format, καθορίζεται από RFC της W3C αν δεν απατώμαι...

Δημοσ.
Το mht δεν είναι proprietary format, καθορίζεται από RFC της W3C αν δεν απατώμαι...

Ναι, έχεις δίκαιο. Επειδή δεν το είχε το SeaMonkey νόμιζα ότι ήταν μόνο στον IE, και ότι είναι μόνο στον IE είναι συνήθως και propriety.

Θα μπορώ μετά να ξεχωρίσω όλα τα αρχεία μέσα από το MHTML; Ενοώ .css, .js, .png, .jpg.

Δημοσ.

Και πάλι ΑΝ θυμάμαι καλά, είναι embedded με κάποια κωδικοποίηση του στυλ multipart/related. Επομένως θα πρέπει να βρεις κάποιο πρόγραμμα που να την υποστηρίζει... Άνοιξε ένα .mht με το σημειωματάριο για λεπτομέρειες.

Και φυσικά μπορείς να ανοίγεις το .mht από IE και να κάνεις αποθήκευση σαν απλή HTML όταν το χρειάζεσαι...

BTW, αν αλλάξεις την επέκταση σε .eml, τα ανοίγει και το outlook express.

Δημοσ.
Και πάλι ΑΝ θυμάμαι καλά, είναι embedded με κάποια κωδικοποίηση του στυλ multipart/related.

είναι κάτι σαν το uuencode. Ο IE χαλάει το layout διότι δεν υποστηρίζει CSS 2. Αλλά και να μπορούσε, θα έπρεπε να εξαρτόμαι από τον IE. Κάτι που δεν είναι καλό.

Πρέπει είτε να το ψάξω στο Linux, είτε να βάλω WinME/Win2000.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...