Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Super Moderators Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 [...]ΥΓ. Τώρα που ανέφερα το NeoOffice' date=' το πρόγραμμα είναι ένα χάλι μαύρο δυστυχώς![/quote'] το NeoOffice για να τρέχει κανονικά και όχι να σέρνεται τη μηχάνημα θέλει? G6?? lol με ms mac office τη βγάζω... Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα των παιδιών, δυστυχώς. Το NeoOffice είναι ένα χάλι μαύρο και πάει όσο πιο αργά μπορεί να πάει. Ούτε καν aquafied δεν είναι, πραγματικά χάσιμο χρόνου. Αν και φανατικός υπέρμαχος του ανοικτού λογισμικού, έχω βάλει το Microsoft Office for mac 2004 κι έχω βρει την υγειά μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pythagoras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 To openoffice δεν παίζει σε mac? http://www.openoffice.org/ http://download.openoffice.org/2.0.2/contribute.html?continue=http%3A//www.openoffice.org/project/porting/mac/ooo-osx_downloads.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Super Moderators Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Είχα δοκιμάσει το 1.1.4 παλιότερα κι ήταν εξίσου τραγικό. Δεν ξέρω αν με την 2.x έκδοση βελτιώθηκαν τα πράγματα. Άσε που δουλεύει κάτω από Χ11 κι έτσι τα πράγματα πάνε α ρ γ ά. . . Mac OS X (X11) Power Mac G3 400Mhz or higher Mac OS X 10.3.x (10.3.5 recommended), Mac OS X 10.4.x 256Mbytes RAM 350Mbytes available disk space X11 required. Available for OS X 10.3 on Apple.com here and for OS X 10.4 on the OS X install disc. The instructions for Tiger users are here. 800 x 600 or higher resolution with 16.7 Million colours Άλλωστε το NeoOffice είναι υλοποίηση του OpenOffice ως native εφαρμογή του MacOS X (για να μην τρέχει κάτω από Χ11). Οπότε έχω την εντύπωση ότι μάλλον το NeoOffice αποτελεί την καλύτερη πρόταση OpenOffice για όποιον την επιθυμεί... Προσωπικά πάντως δεν θα πάρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Σε εμένα τουλάχιστον δεν έπαιξε το OpenOffice...Δεν ανοίγει για άγνωστο λόγο...Για αυτό κατέφυγα στη λύση του NeoOffice. "Δεν είναι aquafied" paredwse αυτό είναι το πρώτο πράγμα που δεν μου άρεσε...Να έχεις ένα υπέροχο εμφανισιακά λειτουργικό και να βγάζει ο άλλος την κουμούτσα το NeoOffice! Και εγώ έχω το Office 2004 αλλά δεν μου βλέπει τα ελληνικά στα έγγραφα!!! Και χρησιμοποιώ Tahoma (10)... Ξέρει κανείς αν υπάρχει ελληνικός ορθογράφος για το Office στο Mac? Πχ στα Windows το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μεταφέρεις τον φάκελο Proof... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Super Moderators Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Και στο Mac υπάρχει και μάλιστα δωρεάν. Πήγαινε στη και κατέβασε τον ορθογράφο που έχουν για το Microsoft Office X. Μετά ακολούθησε τις ακόλουθες οδηγίες (αντιγραφή από άρθρο της γνωσιακής βάσης τουHelmug): Από τη μαμά του το Office 2004 δεν περιέχει ελληνική ορθογραφία. Μπορεί όμως να προστεθεί εύκολα και δωρεάν. Απλά πηγαίνουμε στο site της Neurosoft ["]http://www.neurosoft.gr] και εντοπίζουμε τον εγκαταστάτη του Beta ορθογράφου της Neurosoft για το Office X. Κατεβάζουμε το συγκεκριμένο εγκαταστάτη και τον τρέχουμε, αφού σιγουρευτούμε ότι δεν έχουμε εγκατεστημένο το παλαιότερο Office X (και μόνο το Office 2004). Τον αφήνουμε να εγκαταστήσει τα απαιτούμενα αρχεία. Στη συνέχεια πάμε μέσα στο ντοσιέ Applications του σκληρού δίσκου μας. Παρατηρούμε ότι ο εγκαταστάτης έχει δημιουργήσει έναν φάκελο Office X που δεν υπήρχε πρίν! Εκεί μέσα υπάρχουν σε σχετικούς φακέλους ΜΟΝΟ τα απαιτούμενα αρχεία του ελληνικού ορθογράφου. Παίρνουμε τα αρχεία και τα τοποθετούμε μέσα στα αντίστοιχης ονομασίας ντοσιέ, του φακέλου Office 2004! Αυτό ήταν! Πλέον έχουμε ελληνική ορθογραφία. Βέβαια η ελληνική ορθογραφία δεν λειτουργεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς στο κείμενό σου γραμματοσειρά τύπου Dual Format (greek 8bit+ unicode 16bit) τότε αυτομάτως σε αυτό το κείμενο λειτουργεί ο ορθογράφος κανονικά καθώς θεωρείται από το Word ότι είναι γραμμένο σε γλώσσα ελληνική. (καλώς ή κακώς, το Word έτσι συμπεριφέρεται). Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που γράφεις κείμενο σε realtime με το πληκτρολόγιο [Ελληνικό]. Στην περίπτωση βέβαια που έχεις κείμενο γραμμένο σε τύπου Γ γραμματοσειρές (unicode 16 bit only) ή γράφεις κείμενο με το σκέτο unicode [Greek] πληκτρολόγιο, τότε το word ΔΕΝ γνωρίζει (κακώς, bug είναι αυτό) σε τί γλώσσα είναι γραμμένο το κείμενο με αποτέλεσμα να μη δουλεύει ο ορθογράφος. Η λύση είναι να επιλέξεις το κείμενο που το Word δεν ξέρει τί γλώσσα είναι και να πάς στο μενού Tools:Language και να θέσεις ως γλώσσα του επιλεγμένου κειμένου το Greek. Εναλλακτικά, μπορείς απλά να αλλάξεις τη γραμματοσειρά σε κάποια που να είναι Dual Format. ___________________________ Επίσης καλό είναι να αναφερθεί κι άλλο ένα κείμενο της γνωσιακής βάσης του Helmug: Office 2004 και ελληνικές γραμματοσειρές Γιατί στο Office 2004 όταν έχω επιλεγμένο πληκτρολόγιο Ελληνικό (χωριστό) δεν μπορώ να γράψω ελληνικά με γραμματοσειρές Arial, Times New Roman κλπ, παρά μόνο με Athens, Alexandria κλπ; Για να μη μας προβληματίζει το Οffice είναι καλό να ενημερωθούμε για κάποια πράγματα που σχετίζονται με τη συμπεριφορά γραμματοσειρών στο Οffice. Οι Τruetype γραμματοσειρές που περιέχουν ελληνικούς χαρακτήρες χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες: Α) Ελληνικές πολύ παλιές Τruetype (greek 8 bit only) Ελληνικές truetype Dual Format (greek 8 bit + unicode 16bit) Γ) Eλληνικές Truetype Unicode (16bit only). Οι γραμματοσειρές τύπου (Α) είναι παλιές και πρέπει να αρχίσουμε να τις καταργούμε σιγά σιγά και να τις αντικαθιστούμε με τύπου (Β) ή τύπου (Γ) Τα πληκτρολόγια με τα οποία μπορεί κανείς να γράψει μονοτονικά ελληνικά στο MacOS X είναι δύο τύπων: α) Greek (unicode 16bit) β) Ελληνικό (greek 8 bit) Στη μαζική πλειοψηφία των προγραμμάτων (εκτός από το office) με όποιο από τα (α) ή (β) πληκτρολόγια και αν καθήσουμε να γράψουμε, σε συνδυασμό με τις γραμματοσειρές τύπου (Β) και (Γ) όλα δουλεύουν τέλεια. Οπότε κανένα πρόβλημα. Όμως στο Office οι περιέχουσες ελληνικά γραμματοσειρές τύπου (Γ) Unicode που έχουμε εγκατεστημένες (Arial, Verdana, Times New Roman που εγκαθιστά το Office 2004 αυτόματα και Times, Helvetica, Lucida Grande που είναι προεγκατεστημένες από το MacOS X 10.4 και άνω) λόγω κάποιου bug του Office προφανώς, και σε αντίθεση με όλες τις άλλες εφαρμογές που δοκίμασα (textedit, pages) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πληκτρολογήσουμε, μόνο εάν χρησιμοποιούμε το πληκτρολόγιο τύπου (α) δηλαδή το unicode 16bit. [Greek] Το ίδιο [Greek] πληκτρολόγιο κάνει καλή δουλειά και με τις γραμματοσειρές τύπου (Β) που διαθέτουμε (η Athens π.χ. και Alexandria, Ithaca, Sparta κλπ είναι τύπου Β Dual Format δηλαδή) Εάν χρησιμοποιούμε το [Ελληνικό] πληκτρολόγιο, τότε δυστυχώς η κατάσταση μπερδεύεται στο office, καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μονάχα τις Dual Format γραμματοσειρές (δηλαδή την Athens, Alexandria κλπ). Κάποιοι χρήστες πάλι διαθέτουν μπόλικες Dual Format γραμματοσειρές στο Mac τους (Athens, Alexandria, Corfu, Sparta κλπ), άλλοι χρήστες διαθέτουν περισσότερες σκέτες Unicode (Arial, Times New Roman, Lucida Grande κλπ.) Και μιά γενικότερη συμβουλή. Προσωπικά, για να μη μπερδεύομαι έχω κάνει disable στο font book τη πλειοψηφία των γραμματοσειρών που δεν περιέχουν ελληνικούς χαρακτήρες για να μη πιάνουν χώρο στις λίστες αφού δεν τις χρησιμοποιώ. Το συνιστώ σε όλους. Απενεργοποιήστε όσες γραμματοσειρές δεν χρησιμοποιείτε ποτέ. Βοηθάει στο να μη μπερδεύεστε και όλα λύνονται ευκολότερα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtsaop Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Paides den kserw an exei ksanaerwth8ei sto forum alla 8a h8ela na ma8w an ta software pou doulevane sto powerbook gia paradeigma synexizoun na doulevoun kai sto macbook pro. Mhpws paizoun mono me emulator? Epishs epeidh to panepisthmio mas (UK) exei symvasi me thn apple kai mporw na parw mac me arketh ekptwsh skeftomai poly sovara na agorasw to macbook pro. To mono pou me provlhmatizei einai to ti eidous support 8a exw otan gyrisw sthn Ellada. H eggyhsh 8a isxyei? To service ths Rainbow einai ikanopoihtiko? Eyxaristw poly Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Μανωλη πες μας για τις νεες εμπειριες σου απο τον κοσμο των Mac. Εχω να κοιμηθω από τοτε που τον πήρα.(πλάκα κάνω ).Ειναι αψογος .δεν κολλαει πουθενα και η μπαταρια κραταει ανετα 3 ωρες και πάνω.και να φανταστεις οτι ειναι 2 χρονων μηχανημα και βαλε.τα μονα πραγματα που με ξενερωνουν ειναι οτι οι usb θύρες είναι 1.0 και η μικρη του οθονη.επειδη μαλλον εχω συνηθισει σε 17 και ανω.αλλα που θα παει θα το συνηθησω, Τελος να φανταστεις οτι προσπαθω να πεισω το αφεντικο μου να μου παρει ενα powermac για να δουλευω στην δουλεια.ξενερωνω με τα windows.\ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Υπάρχει κάποιος τρόπος να γυρνάω στο desktop όποτε παίζω ένα παιχνίδι χωρίς να το κλείνω; Για παράδειγμα στα Windows πατούσες το Win key ή ALT + TAB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Super Moderators Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δοκίμασε το command-tab. Είναι το application switcher (αντίστοιχο με το alt-tab). Command: το πλήκτρο με το μήλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δοκίμασε το command-tab. Είναι το application switcher (αντίστοιχο με το alt-tab). Command: το πλήκτρο με το μήλο. Distixos den me afinei na alla3o apo ena paixnidi sto desktop (i kapoia alli efarmogi) me ayto ton sindiasmo... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Super Moderators Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δεν σου βγάζει τα tasks μπροστά όταν πατάς το Cmd-TAB; Τι παιχνίδι είναι αν επιτρέπεται; Classic ή Χ-native; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Βασικά είναι το World of Warcraft....Δεν με αφήνει με τίποτα να γυρίσω στο dekstop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suicico Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Δοκίμασες να πατήσεις το Desktop του Expose ? Εγώ συνήθως έτσι πετάγομαι στο Desktop, έχω το Desktop function σε μια Hot Corner και απλά πάω το ποντίκι εκεί. Και δουλεύει και σε μερικά games που έχω παίξει (csi για παράδειγμα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macpt Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Command M sta dika mas doulevei Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.