Προς το περιεχόμενο

Ibook G4 12' or Intel?

tsakaloutis82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι 13,3" ίντσες σημαίνει ότι θα είναι widescreen αντί για 4/3 με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν το ίδιο μικρά με τα ibook g4. Πάντως όπως και να το δεις, οι Intel θα έχουν αποκλειστικά την υποστήριξη της apple από εδώ και πέρα με αποτέλεσμα την σταδιακή εξαφάνηση των g4, μην δώσεις 1070 ευρώ τώρα για g4, τουλάχιστον μέχρι να δείς τι θα προσφέρει η apple με τα νέα "ibook".

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

υπολογίζω να δώσω γύρω στα 1150 για να έχω 1024 RAM και να είμαι καλυμμένος για πολλά χρόνια. Το μοναδικό μείον για μένα ίσως είναι ότι δεν έχει DVD-R.

Η βασική ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί νομίζω είναι πως εφόσον οι ειδικοί υποστηρίζετε ότι το software της Apple προορίζεται για συγκεκριμένο hardaware τι θα γίνει με την αντικατάσταση των επεξεργαστών και το λογισμικό; Εννοώ ότι σύμφωνα με αυτή τη λογική, η Apple θα βγάζει λογισμικό που θα μεγιστοποιεί τις αποδόσεις του με τους επεξεργαστές της intel και όχι του G4. Επομένως οι κάτοχοι των G4 θα χάσουν τις ποιοτικές αναβαθμίσεις του λογισμικού της Apple. Έχω κάπου λάθος ή δεν θα αφήσει η Apple να συμβεί κάτι τέτοιο; Έιναι η πιο κρίσιμη ερώτηση κατά τη γνώμη μου...

Δημοσ.

τι λέτε!!! universal binaries για όλα τα νέα app made for mac aka τρέχουνε και σε g και σε intel, πάει αυτό

δε παρατάει τους πελάτες τις έτσι η apple, δεν είναι η ms! πχ δείτε τι απαιτήσεις έχει το tiger!

το ibook θα το έχεις για χρόνια είτε πάρεις το g4 είτε το intel

αν δε καίγεσαι περίμενε λίγο

Δημοσ.

Οι PPC θα υποστηριζονται απο την Apple για 4-5 χρονια ακομη. Οποτε εισαι καλυμενος με το Universal Binary.

Αυτο που δεν ξερουμε ειναι αν και οι αλλες εταιριες sw, θα παρεχουν για το ιδιο διαστημα υποστηριξη, αν και μου φαινεται αρκετα πιθανο, τουλαχιστο οσον αφορα το «βαρβατο» sw.

Δημοσ.
η adobe έχει δηλώσει ότι το επόμενο CS θα είναι ub

Φυσικα αφου θα βγει περιπου στο τελος του χρονου, αν δεν κανω λαθος.

Δημοσ.

εγώ να περιμένω...απλά φοβάμαι μη χάσω το 12'' για να πάρω απλά λίγο καλύτερο επεξεργαστή intel mono core με τα ίδια χρήματα περίπου και μεγαλύτερη οθόνη... Γιατί το double core από ότι κατάλαβα θα βγαίνει στο 1500 οπότε ας το χαρούν οι πιο επαγγελματίες. και με 13,3'' οθόνη.

Δημοσ.

Δεν ξερω τι να σου πω, αφου δεν εχω ιδεα απο την αγορα mac στην Ελλαδα. Εδω Ιταλια, θα εβρισκες παντως 12αρη αφου υπαρχουν διαφοροι «ανεξερτητοι» πωλητες Apple, οποτε δε θα αδειασουν τοσο γρηγορα τις αποθηκες τους, εν αντιθεση με το Apple online store, που αμεσως θα βγαλει απο την κυκλοφορια τα PPC iBook...

Δημοσ.

ki ego tsalakouti eixa tis idies anisixies me sena... Vevaia na sou po tin alitheia pio poly mou aresei i idea tis 13.3" kathos syndyzeis poly kali foritotita alla den sou vgainoun kai ta matia... Na mporeis na deis kai ena dvd vre aderfe san anthropos... Geniak ego eixa apokleisei teleios apo ton myalo mou tous 15.4" gia 3 logous 1)varos 2)megethos 3)diarkeia mpatarias

Kai prosanatolistika sto 13.3". Tora poio apo ta 2 montela tha paro (mono i dual core) tha eksrtithei apo tin katalalosi mpatarias pou tha exoun ta dyo montela...

Δημοσ.

nomizw oti einai ligo loumpa auto me tous kaliterous epeksergastes. home user eimai kai i epaggelmatiki mou xrisi iperkaliptetai me tous g4 nomizw. Pio poli me endiaferei na zisei pio poli to mixanima para na petaei twra. Eksallou mia alli vasiki erwtisi tha itan: gnwrizoume oloi poso grigora ekselissontai oi epeksergastes x86 (toulaxiston sto parelthon). Gia tous mac mou dwsate mia aisthisi (isws lanthasmeni) oti den antikathistantai toso grigora. Epomenws (isws kai me alma skepsis) oi mac me intel tha arxisoun na antikathistantai kai aytoi grigorotera. Isxyei i prepei na svistei to post ws teleiws anaxronistiko kai asxeto?

Δημοσ.

swsth h parathrish tsakaloutis82,ayth thn aisthish exw kai egw!pisteyw oti pleon h sygrish me ta pc einai amesh,ara efoson h intel parousiazei arketa syxna kainouries cpu,ets kai oi apple tha prepei na tis enswmatonoun amesws gia na mhn meinoun pisw se sxesh me ta pc

Δημοσ.

Έτσι ακριβώς είναι και η δικιά μου σκέψη. Από εδώ και πέρα τρεχάτε ποδαράκια μου και άδειαζε τσεπούλα μου εάν είσαι από τα άτομα που πρέπει να είναι updated στα μηχανήματα τους για να νιώθουν καλά.

Δημοσ.

Δεν πιστευω οτι θα ειναι ετσι ή μαλλον σε τετοιο βαθμο.

Σιγουρα θα υπαρχει πιο γρηγορη εξελιξη απο οτι με τα PPC, αλλα ας μην ξεχναμε οτι η Apple δεν αλλαζε στα μηχανηματα της πχ. συνεχεια καρτες γραφικων, παροτι εβγαιναν συνεχως καινουριες.

Επισης πρεπει να λαβουμε και υποψη μας το λειτουργικο, που δεν ειναι τοσο «αδηφαγο» απο πλευρας resources του συστηματος, οποτε δεν εχει και την αναγκη ο κοσμος να αγορασει πιο δυνατο hw...

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα...από που πηγάζει η βεβαιότητα ότι θα ανακοινώσουν νέα μοντέλα ibook στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...