Προς το περιεχόμενο

Ibook G4 12' or Intel?

tsakaloutis82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας! Σκεφτόμουν να πάρω το Ibook G4 12' αλλά βλέπω ότι ανακινούνται πολλά θέματα τώρα που θα βγούν καινούρια μηχανήματα με επεξεργαστές intel.

1) καταρχάς πόσο ισχύει το "τώρα"? ΄Μπορεί να συζητιέται τώρα αλλά να μπορεί να έρθουν στην αγορά τα νέα μηχανήματα το φθινόπωρο, σωστά;

2) εφόσον έρθουν τα καινούρια μηχανήματα θα πέσουν οι τιμές στο ibookG4 που θέλω εγώ ή μπορεί και να αποσυρθεί τελείως και να μην το βρίσκεις;; (λέμε τώρα..!)

3)Ενδιαφέρομαι κυρίως για τη φορητότητα. Από ότι διάβασα μικρή οθόνη 12' μάλλον δε θα βγάλει στα καινούρια φορητά η Apple. Οπότε επικεντρωνόμαστε στις αποδόσεις. Θα είναι τόσο καλύτερες που θα αφήνουν πολύ πίσω το ibook G4;

4)Και κάποια τεχνικά: τα 40gb μήπως είναι λίγα άμα κοτσάρεις tiger, office, dreamweaver, photoshop, premiere και virtual pc; και κάτι τελευταίο, απλό αλλά βασικό: μπορώ να κοτσάρω ένα φορητό dvd-r με usb ή firewire στο ibook και να κοπιάρω από εκεί απρόσκοπτα με το toast τα dvd μου;

thanx mates

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

4. Σε γενικές γραμμές τα 40GB φτάνουν. Μπορείς βέβαια να πάρεις κι έναν εξωτερικό δίσκο USB 2.0 ή FireWire για να αποθηκεύεις εκεί τα μεγάλα αρχεία σου ή/και τη μουσική και τα video σου. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να βάλεις κι ένα εξωτερικό DVDR για να κάνεις εκεί τις εγγραφές σου...

opou gamos kai xara (Mac) o georgeadams protos :P:)

georgeadams den mporeis na valeis oti skliro thes sto g4? den exw asxolithei kai thelw siga siga na mpw sto pnevma me kana macmini.ta 40gb einai sxetika liga alla tha simfonisw me ton georgeadams oti einai ena kathws prepei disk/partition size gia o/s gia programms, docs... gia ola ta alla xtipa kanan 300ari kai rikse oti thes mesa.

Για application τα 40 είναι more than enough! Μη κοιτάς στο pc σου που το έχεις γεμάτο mp3/games/movies και δε σου φτάνουν τα 10tera, laptop θα πάρεις τι θες να έχεις μαζί σου? Εγώ είμαι καλυμμένος με τον 40αρι του ibook... το επόμενο μικρό της apple θα είναι 13.3 και αν έχει solo core οι διαφορές δε θα είναι τραγικές. Αν έχει dual core ναι, αλλά μέχρι τώρα επίσημα δε ξέρουμε τίποτα παρά μόνο rumors. Όπως πάνε τα πράγματα και αν σκεφτείς ότι στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουμε δει το macbookpro θα σου έλεγα στην καλύτερη περίπτωση καλό καλοκαίρι για το νέο ibook! Να προσθέσω ότι είδη τα mac με g είναι είδος προς εξαφάνιση στην Ελλάδα, οπότε μη περιμένεις όταν με το καλό βγει το νέο ibook να μπορείς να βρεις και το παλιό για αγορά! Μιλάω για καινούριο πάντα γιατί για μτχ πάντα κάτι κυκλοφορεί!

Σου προτεινω να περιμενεις τουλαχιστο μεχρι την πρωτη Απριλιου, οπου λεγεται οτι θα βγουν καινουρια προιοντα με intel, δηλ τα iBook. Δες τουλαχιστο τι hw θα εχουν και μετα αποφασιζεις...

Το προβλημα στην Ελλαδα, ειναι απο ο,τι φαινεται η διαθεσιμοτητα των νεων υπολογιστων της Apple. Πρεπει να δεις ποση αμεση αναγκη τον εχεις...

το επόμενο μικρό της apple θα είναι 13.3 και αν έχει solo core οι διαφορές δε θα είναι τραγικές. Αν έχει dual core ναι, αλλά μέχρι τώρα επίσημα δε ξέρουμε τίποτα παρά μόνο rumors [...'] Να προσθέσω ότι είδη τα mac με g είναι είδος προς εξαφάνιση στην Ελλάδα, οπότε μη περιμένεις όταν με το καλό βγει το νέο ibook να μπορείς να βρεις και το παλιό για αγορά! Μιλάω για καινούριο πάντα γιατί για μτχ πάντα κάτι κυκλοφορεί!

Τι εννοείς είδος προς εξαφάνιση; Δεν μπορώ να το αγοράσω τώρα;;;;;

και για τα dual core που λες, ωραία θα έχει τραγική διαφορά. Η τιμή όμως;;ξέρουμε από φήμες που θα κυμαίνονται;;

μπορείς αλλά τώρα, το καλοκαίρι δε ξέρω αν θα μπορείς. πχ τα multirama δεν έχουν imac 20" και το fnac δεν έχουν ibook 12"...

τιμή αυτός ο άγνωστος...

στα 1.500 περίπου

1.500 παιδιά ξεφεύγουμε σε τιμή (τα πάντα είναι σχετικά βέβαια) αλλά μιλάμε και για mac που εξ ορισμού είναι πιο ακριβά. Επειδή θα είναι η πρώτη μου μετάβαση σε mac και τελευταία (θα το έχω για πάντα, έτσι δεν είναι ;) ) θα προτίμησω το φτηνό ibook g4 με μια μνημούμα 512 plus γύρω στα 1100. Εξάλλου δεν έχω ακούσει κάποιον δυσαρεστημένο για αυτό το φορητό μηχάνημα.

Αυτοί που το έχετε μπορείτε να σχολιάσετε την οθόνη και την κάρτα γραφικών;

η οθόνη είναι jet και πολύ ξεκούραστη, εγώ το παίρνω στο κρεβάτι και surfarw από εκεί... λόγο μεγέθους και ανάλογα τη σελίδα μεγαλώνω τα γράμματα, πάντα μία σκάλα δε χρειάζεται παραπάνω. Για κάρτα γραφικών τι να σου πω! Παιχνίδια δε παίζω, γραφίστας δεν είμαι. ΜΑΜΕ πάντως τρέχει μια χαρά χεχεχε

Τα ROMs είναι τα ίδια, απλά το εκτελέσιμο αλλάζει.

Όσο για το iBook εγώ θα έλεγα να πάρεις αυτό που είναι δοκιμασμένο και όχι να γίνεις εσύ δοκιμαστής έστω και αν είναι πολύ in να πάρεις κάτι πρώτος πρώτος.

Το iBook μου το έχω 1,5 χρόνο και είναι μια χαρά laptop. Τα 40 gigs (το δικό μου έχει 30) για laptop είναι μια χαρά (αυτό φυσικά σημαίνει ότι δεν είναι ο μόνος υπολογιστής ή ότι υπάρχει κανένας μεγάλος εξωτερικός δίσκος).

Άμα πάρουμε παράδειγμα από τους iMac οι τιμές δεν έπεσαν όταν βγήκαν οι Intel απλά βγήκαν στην ίδια τιμή.

Εγώ πιστεύω ότι θα έχει δύο εκδόσεις, με core solo και core duo, η κάρτα γραφικών θα είναι η ίδια με το mac mini (με το οποίο θα μοιράζονται περίπου τα ίδια specs και στους άλλους τομείς). Περιμένω να υπάρξει μείωση στην αυτονομία (από ότι είδαμε στα μεγάλα laptop). πάντως θα είναι σίγουρα καλύτερα μηχανήματα από τα g4, επίσης πιστεύω ότι η εκδοση με core solo θα κάνει γύρω στο 1000ρικο (οι φήμες για 999 Ε δεν μου φαίνονται παράλογες).... Αν ισχύουν αυτά το καθιστούν καλή αγορά και καλύτερα να το προτιμήσεις από το g4 (να και υπάρχουν φτηνότερα pc, αυτό είναι mac πως να το κάνουμε).

den diafwnw oti to me ta intel tha einai kalytera ta kainouria mac apla to thema einai to poso kalytera tha einai. Giati eimai diatethimenos na thysiasw arketa sto onoma tis foritotitas pou prosferoun oi 12'' tis othonis. Kalitera na to exeis pantou kai ligo pio argo para pio grigoro kai spiti. etsi nomizw toulaxiston. Ektos kai an ta kainouria mac me intel kanoun papades, ti na pw....

Οπως σου ειπαν, οι Core Solo, με τιμη περιπου στα ιδια επιπεδα με το σημερινο 12αρη (ισως €50-80 πιο ακριβο), υπερεχουν ελαφρως των g4. Οχι τρελα πραγματα, αλλα υπερεχουν.

Αντιθετως οι Core Duo, ειναι αρκετα πιο ισχυροι επεξεργαστες σε συγκριση με τους g4. Η τιμη τους πιστευω θα ειναι γυρω στα €1450-1500...

Εσυ πρεπει να κρινεις, αν οι 13.3" υστερουν τοσο πολυ σε φορητοτητα ωστε να σε κανουν να μην παρεις τα iBook-intel. Πρεπει να σκεφτεις επισης, ποσο γρηγορα θες το μηχανημα, αφου απο ο,τι λεγεται στην Ελλαδα ακομη κι αν παρουσιαστουν σε 1 εβδομαδα, μαλλον σε 1-2 μηνες θα ειναι διαθεσιμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...