Προς το περιεχόμενο

Μια βοήθεια στην Access...

Stavropoulos Akis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 2 πίνακες (ο ένας (1) περιέχει τα στοιχεία άδειας του οχήματος και ο άλλος (2) τα στοιχεία service του οχήματος). Έχω φτιάξει ένα πεδίο (list box) στον πίνακα (2) το οποίο παίρνει τιμή από τον πίνακα (1) "Αριθμός Κυκλοφορίας". Πως μπορώ επιλέγοντας τον αριθμό κυκλοφορίας στον πίνακα (2) να μου φέρνει σε άλλο πεδίο και το ονοματεπώνυμο του κατόχου το οποίο βρίσκεται στον πίνακα (1)?

Δημοσ.

Πρέπει να δημιουργήσεις μία σχέση ένα - προς - ένα μεταξύ των πίνακων 1 και 2 μέσω του πεδίου Αρ.Κυκλοφορίας. 'Ετσι όταν ανοίγεις τον πίνακα 1 και κάνεις κλικ στο σύμβολο + θα βλέπεις ταυτόχρονα όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον πίνακα 2 μαζί με το όνομα του κατόχου. Αυτά ισχύουν και αντίστροφα.

Αν τώρα σε μία φόρμα με προέλευση εγγραφών το πίνακα 2 θέλεις απλά να εμφανίζεται και το όνομα του κατόχου που βρίσκεται στο πίνακα 1 χρησιμοποίησε την συνάρτηση DLookup.

Δημοσ.

Φίλε koYkoY_koYkoY καταρχήν σ' ευχαριστώ πολύ! Επειδή δεν είμαι και πάρα πολύ σχετικός με το sport εκτιμώ πάρα πολύ τη βοήθειά σου! Ισως να μην σου έδωσα καλά να καταλάβεις τι θέλω να κάνω ή δεν κατάλαβα και πολύ καλά τι μου λες ότι πρέπει να κάνω!

Θέλω από το combo "Αριθμός κυκλοφορίας" του πίνακα (2) να επιλέγω κάποιο όχημα το οποίο βρίσκεται στον πίνακα (1) και να μου ενημερώνει αυτόματα και κάποια άλλα πεδία στον πίνακα (2) όπως π.χ. "Επώνυμο", "Τύπος Οχήματος" και όχι να τα καταχωρώ με το χέρι! Έχω κάνει relation πίνακα (1) με πίνακα (2) 1 προς πολλά (δεν ξέρω αν είναι σωστό) και πιστεύω πως υπάρχει κάποιος απλός τρόπος να μου φέρνει αυτά τα στοιχεία.

Άν μπορείς να βοηθήσεις ... πάντως thanks anyway!

Δημοσ.

Ας πούμε ότι στον Πίνακα1 περιλαμβάνεται το πεδίο με όνομα FullName και το πεδίο με όνομα CarNumber.

Tώρα στην φόρμα που έχεις το σύνθετο πλαίσιο που περιλαβάνει την λίστα με τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων έχεις και ένα πλαίσιο κειμένου με το όνομα txtFullName που θέλεις κάθε φορά που επιλέγεις ένα στοιχείο από το σύνθετο πλαίσιο να ενημερώνεται.

Στην ιδιότητα προέλευση στοιχείου ελέγχου του txtFullName γράψε

=DLookUp("[FullName]";"Πίνακας1";"Πίνακας1![CarNumber]=""" & Φόρμες!ΌνομαΦόρμας!ΌνομαΣύνθετουΠλαισίου & """")

Προσοχή στην ορθογραφία!

Δημοσ.

Mια άλλη περίπτωση είναι αν κάνεις το εξής:

Φτιάξε μία δεύτερη φόρμα με τα πεδία του Πίνακα1 που θέλεις να εμφανίζονται κάθε φορά που θα επιλέγεις έναν αριθμό κυκλοφορίας από το combobox. Στη συνέχεια τοποθέτησε την ως υπο-φόρμα στη βασική σου φόρμα. Συνδετικός κρίκος ο αριθμός κυκλοφορίας. Στο συμβάν AfterUpdate του combobox άλλαξε ανάλογα την ιδιότητα Ορατή.

Δεν ξέρω τί έχεις κάνει και γω ιδέες λέω.. Μπορείς να διαβάσεις και το σχετικό help της access.. Αν θέλεις στείλε και μήνυμα.

Δημοσ.

Φίλε koYkoY_koYkoY σ' ευχαριστώ και πάλι!

Λοιπόν βρήκα μια πολύ απλή λύση την οποία την οποία την αναφέρω γιατί ίσως τη χρειαστούν και άλλοι φίλοι μέσα στο forum.

Έφτιαξα ένα combobox το οποίο περιέχει όλα τα πεδία που με ενδιαφέρει να έρχοντε αυτόματα με την επιλογή από το συγκεκριμένο combobox.

Τώρα ας υποθέσουμε ότι το combobox περιέχει τα πεδία ar_kyklof, Lastname, Firstname τα οποία πατώντας το βελάκι για να επιλέξεις την εγγραφή σου τα βλέπεις σε κολώνες (column).

Πας λοιπόν στο controlsource του πεδίου που θες να σου έρχεται η τιμή π.χ. Lastname και γράφεις =comboboxτάδε.Column(1). Οι στήλες του combobox ξεκινάνε από 0 γι' αυτό προσοχή στην τιμή που θα βάλετε δίπλα από το column. Σε μένα πάντως δούλεψε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...