Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια....χάνω 240 giga...

Ethan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω 2 σκληρους σε sata raid εδώ και ένα χρονο και δουλεύουν μια χαρά..από χτες και χωρίς καμια αλλαγή στο σύστημα άρχισε να κολλάει το μηχάνημα σε τακτά διαστήματα για μερικά δευτερόλεπτα, να αργούν να ανοίξουν οι φάκελοι,να αναγνωρίζει ελάχιστα από τα περιεχόμενα των φακέλων (ενώ με δεξί κλικ στο σκληρο φαίνεται γεμάτος). Προγράμματα τύπου Bad Copy, R-Studio δεν κανουν τπτ. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα μηνυμα: Read ή Delete κατά περίπτωση could not be performed because of an I/O device error.Δεν ξέρω πολλα αλλα μου φαινεται πολύ κακό.Είναι?

Δημοσ.

σε νιοθω φιλε. επαθα κι εγω ζημια με sata και τα εχασα.

μπορεις μεσου network να ανοιξεις τους φακελους;;

και μηπος ειναι ιος;;;; εκανες antivir-check και ad-aware-checκ;;;;

Δημοσ.

Να υποθέσω οτι είναι σε raid 0; Αν ναι, τότε προσπάθησε να σώσεις οτι μπορείς και ξεκίνα να στήνεις τον Η/Υ απο την αρχή αφού αλλάξεις τον χαλασμένο δίσκο.

Raid 0 χωρίς backup είναι ρίσκο φίλε μου.

Δημοσ.

Ναι είναι Raid0 και δε μπορω να ξέρω αν είναι ιος η κάτι τέτοιο μια και δε διαβάζει απο τους σκληρούς ωστε να κάνω scan,ή διαβάζει πάρα πολύ αργά. Μια ερώτηση. Αν τελικά αποδειχθεί οτι είναι hardware problem, είναι καλύτερα να έχω 2 σκληρους σε stripe ή χύμα? Δε με απασχολει το μέγεθος ούτε η ταχύτητα,απλά όταν είχα φτιάξει το raid μου φαινόταν καλή ιδέα

Δημοσ.

Gia testare to testdisk-6.1 mhpws uparxei provlima sthn arxitektonikh tou sklhrou ena polu kalo programataki dos based (kati san to fix disk alla me polu perisoteres dunatothates) to opoio ftiaxnei ta bad sectors opou auta uparxoun kai ksanagrafei apo thn arxh olh thn arxitetktonikh tou sklhrou xwris na piraksei/allaksei ta paths h ta filemanems!

Δημοσ.
Gia testare to testdisk-6.1

Καλω αυτο!

είναι καλύτερα να έχω 2 σκληρους σε stripe ή χύμα?

θα σου ελεγα να τους εχεις ξεχοριστα γιατι αν παθει κατι ο ενας ο δισκος, χανεις τα δεδομενα κι' απ' τους δυο...

Δημοσ.
θα σου ελεγα να τους εχεις ξεχοριστα γιατι αν παθει κατι ο ενας ο δισκος, χανεις τα δεδομενα κι' απ' τους δυο...

Η αλήθεια είναι οτι το δέλεαρ του Raid 0 είναι μεγάλο καθώς η διαφορά στην ταχύτητα είναι σημαντική. Καλό όμως είναι να έχεις άλλον έναν (ή περισσότερους δίσκους) για backup.

Έτσι το έχω κάνει κι εγώ. Ξεκίνησα με δύο 200άρηδες σε raid 0 και μετά απο λίγο καιρό αγόρασα δύο 80άρηδες, οι οποίοι με καλύπτουν και με το παραπάνω για backup.

Δημοσ.

Χρησιμοποιώντας το προγραμμα R-Studio αφού διέγραψα το Raid array απο to bios, στο επόμενο reboot φαινεται ενας σκληρός 2x120=240giga και φαίνεται κενός από περιβάλλον windows, βλέπω 2 σκληρους,120 και 120 έκαστος. Ο ένας είνα physical drive,και δεν γίνεται expand,o άλλος όμως γίνεται expand και βγάζει ένα Mount point G: (το όνομα που είχα το Raid array) 240Giga και ένα partition0 μεγέθους 120giga.

Με scan physical drive βρισκω σχεδόν άθικτο όλο το file system μου,ενώ με scan είτε στο mount point ή στο partition μου βγάζει....cyclic redundancy check error....Μπορέι να σωθεί ο σκληρός?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...