Aiolos_m Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Καλησπέρα και καλώς ήρθα. Καταρχήν να δηλώσω μερικώς άσχετος με αυτό που επιχείρησα να διαπράξω και ομολογώ πως αγχόθηκα αρκετά μέχρι να δω ξανά τα συννεφάκια των windows.... Το pc μου έχει δύο σκληρούς, ας τους ονομάσουμε C, εκείνος που κουβαλούσε όλο το βαρύ φορτίο του λογισμικού και των λοιπών βασικών προγραμμάτων και D τον άλλο. Θέλησα λοιπόν να κάνω format στον C. Έκανα copy λοιπόν μερικά αρχεία από εκείνον στον D (τραγούδια, φωτογραφίες, εργασίες κλπσκ) και σίγουρος για το αποτέλεσμα έκανα format στον C. Επιστρέφοντας όμως και εγκαθιστώντας ξανά τη μητρική και βρίσκοντας τον D που, ως άσχετος πίστεψα ότι τον έχασα αρχικά- μην το σχολιάσετε, επιχείρησα να ψάξω και να βρω τα αρχεία που είχα αντιγράψει. Στο Documents and settings λοιπόν του D, υπήρχε ένας φάκελος στο Users με το όνομά μου, όπως το έχω περασμένο στα Windows (Έστω ΑΙΟΛΟΣ). Επιλέγοντάς τον μου βγάζει το μήνυμα με το ενοχλητικό, κόκκινο Χ που λέει: Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο D:\Documents and Settings\ΑΙΟΛΟΣ. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Τι έγινε ρε παιδιά, ποιός μπορεί να με βοηθήσει να ξαναβρώ τα αρχεία μου;;;; Είναι ζήτημα ζωής και...καριέρας...
Aiolos_m Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Και διερωτόμαι τελικά: μήπως έκανα κάποια μ***κια???
Sorath Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Καλά μην τρελαίνεσαι. Στα πολύ γρήγορα διάβασε τα παρακάτω. Δεξί κλικ στον φάκελο και στο tab Security, δώσε τα ανάλογα δικαιώματα. Αν επιμένει να μην σε αφήνει τότε πρέπει να πας στο advanced και να ορίσεις ξανά τον owner. Αν δεν βγάζεις άκρη με τα παραπάνω, πες να τα γράψω αναλυτικά. ΥΓ: Εννοείται οτι κάνεις log-on με δικαιώματα administrator.
HellasVagabond Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Αυτο δεν επρεπε να γινει....Ειναι παρα μα παρα πολυ σπανιο να μεινουν τα access rights απο προηγουμενο installation.
Aiolos_m Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Δεύτερον δεν κατάλαβα και πολλά απ' όσα μου υπέδειξες. Μπορείς να το κάνεις πιο λιανά;;; Α και αν μπορείς δίνε τις εντολές στα ελληνικά γιατί δεν γνωρίζω καλά την ορολογία.... thanks!
Aiolos_m Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Ελληνικά έχω και ποτέ δεν είχα αγγλικά γιανα ξέρω περίπου τις επιλογές...
ekkli Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Αυτο δεν επρεπε να γινει....Ειναι παρα μα παρα πολυ σπανιο να μεινουν τα access rights απο προηγουμενο installation. ασε, αυτο επρεπε να μου το πεις οταν το ειχα παθει κ γω με το 80αρη το σκληρο γεματο κ δεν ειχα ιδεα τι συνεβαινε κ εψαχνα για 1 μηνα μεχρι να σκεφτω να το ποσταρω εδω. επειδη ετοιμαζομαι για νεο φορματ, υπαρχει τροπος να σιγουρεψουμε οτι δεν θα τυχει κατι παρομοιο μετα ? Aiolos_m , θα στο εγραφα αλλα εχω κ γω αγγλικα κ θελει λιγο προχωρημενες m$ μεταφραστικες ικανοτητες. μην ανησυχεις παντως, τα δεδομενα δενεχουνε χαθει, το θεμα ειναι να πεισουμε το σκληρο να μας τα δειξει.
Aiolos_m Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Δεδομένου ότι όλα έχουν την τιμή τους και ότι είματε στην Ελλάδα...μήπως να του ρίχναμε κάνα φακελάκι από τις χαραμάδες του εξαερισμού;;;
capthookb Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2006 Aiolos_m, δοκίμασες αυτά που λέει ο ekkli; Αυτό που θα μπορούσες επίσης να κάνεις, αν έχεις ένα Linux live cd, είναι να τρέξεις το Linux και να πάρεις τα δεδομένα σου από εκεί, να τα αντιγράψεις όπου θες.
nontasg Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Η καλύτερη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να έχεις κρατήσει ένα image του λειτουργικού σου μαζί με τα πιο χρήσιμα προγρμματα σου,τη μουσική σου κ.λ.π. οπότε έτσι δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα... :mrgreen:
Aiolos_m Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δεν τα σκέφτηκα αυτά πιο πριν. Βέβαια η επόμενη φορά δεν θα ειναι το ίδιο αμήχανη. Τώρα τι κάνουμε;
xbyte1024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Κατ' αρχήν οι περισσότερες διανομές Linux δε γράφουν σε NTFS, μόνο το διαβάζουν. Δεύτερον για να σιγουρευτής ότι δε θα το ξαναπάθεις. Αποθήκευσε τα δεδομένα σε ένα φάκελο που δεν είναι στο Documents and Settings.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.