Προς το περιεχόμενο

Αντικατάσταση ανεμιστήρα chipset μητρικής με ψύκτρα, θα έχει πρόβλημα;

alerasta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ...χωροταξικούς λόγους και αφού το ανεμιστηράκι του chipset της μητρικής (MSI K8N Neo4 SLI Platinum) παρέδωσε πνεύμα αγόρασα το εξής: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805695

Το πρόβλημα είναι πως δεν χωράει όπως είναι οπότε αφαίρεσα το ανεμιστηράκι και τοποθέτησα μόνο την ψύκτρα. Οπότε ουσιαστικά αντικατέστησα το μαμά ανεμιστηράκι (των 6.500 στροφών χωρίς ψύκτρα) με μία σκέτη ψύκτρα.

Η ερώτηση είναι: Θα τα καταφέρει ή θα κάψω το chipset; Ακουμπώντας το χέρι στην ψύκτρα μετά από αρκετές ώρες χρήσης η θερμοκρασία είναι ανεκτή (κάπου στους 50 βαθμούς την υπολογίζω)

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να γίνω προφήτης κακών, πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα έχεις πρόβλημα. Το NF4 SLI είναι τσιπάκι που θερμαίνεται αρκετά. Μακάρι να αντέξει....

Δημοσ.

Με το φανάκι της msi χωράει μιά χαρά, απλά αφήνει πολύ λίγο χώρο γιά να τραβάει αέρα. Εγώ το έβαλα γιατί μου κάηκε και το ανεμιστηράκι της vga, ανέβαζε θερμοκρασίες, άνοιξα το κουτί και βρήκα 2 από τα 8 ανεμιστηράκια καμμένα... Και μου χάλασε και το σερί 11 μήνες χωρίς κλείσιμο το pc :-P (χωρίς κλείσιμο είπα, όχι χωρις restart!).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...