whatid Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Είμαι νέος πολιτικό μηχανικός. Προτείνει κανεις συγκεκριμένο εκτυπωτή Α0 ή Α1 (πιο μέγεθος χαρτιού απαιτείται συνήθως?)
urezin Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Nomizo file mou to A1 megethos xrhsimopoieitai sunhthos apo cad/cam efarmoges - tou kladou sou dhladh (uparxoun oi designjet hewlett packard pou einai polu diadedomenoi) To a0 einai polu megalo alla den apokleio na to xreiasteis
The_Mentor Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Οι εκτυπώσεις σου, σύμφωνα με την δική μου εμπειρία, θα είναι περίπου 80-90% σε Α1 και 10-20% σε Α0. Και αυτό έχε υπόψη σου πως γίνεται σε συγκροτήματα με αρκετές μαιζονέτες - οικοδομές κλπ. Στα κλασικά μαιζονετάκια ή μικρά κτηριακά έργα όλα θα πάνε Α1 για να βγεί και πο φτηνή η εκτύπωση...
grigas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Κατά την άποψη μου σε πρώτη φάση (εφόσον λες ότι είσαι νέος) καλύτερα να μην αγοράσεις αλλά να τα εκτυπώνεις "έξω". Καλά τα Α1 αλλά αν δεν παίρνει ρολό χαρτί τότε πολλές φορές δεν θα καλύπτει τις ανάγκες σου. Τώρα αν σου περισσεύουν τα χρήματα για ένα plotter με 90άρι φάρδος αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Τέλος έχε το νου σου στο ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ, κατά καιρούς έχει διάφορες προσφορές.
ppetr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Έχασες φίλε μου ένα HP 1050c έγχρωμο με ρολό σε Α0. Το δώσαμε. Βρες κάτι τέτοιο, παίρνει και Α0 και Α1 ρολό. Απλά το αλλάζεις πριν τυπώσεις.
spor_os Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Συμφωνό με τον ppetr. Προτείνω και εγώ ΗΡ αλλά τον 500Designjet. Πάντως δεν χρειάζεται χαρτί πάνω από Α1 (μου φαίνεται δεν πουλάνε ρολά Α0). Πάντως αν δεν θέλεις να εκτυπώνεις δοκιμαστικά σχέδια αλλά μόνο τα τελικά σε συμφέρει το "έξω" αλλιώς καλύτερα να πάρεις κάποιον πιο παλιό και ίσως μεταχειρισμένο.
chris12 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Ο Α1 είναι μια χαρά. Και αν ποτε χρειαστείς Α0 πας έξω. Πάντως αν δεν έχει πολυ δουλεια μην πάρεις τόσο ακριβό printer. Περίμενε πότε θα αυξηθεί η δουλειά και μετά. Υπάρχουν σίγουρα άλλες πιο σημαντικές και κερδοφόρες ανάγκες.
victz Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Εγω θα ελεγα να επενδυσεις παντως σε ενα Α0. Iσως too much αλλα πιστευω οτι θα καλυψεις και τις μελλοντικες σου αναγκες απο τωρα. Βεβαια αυτο εξαρταται απο το μεγεθος της δουλειας που ηδη εχεις και φυσικα και τα λεφτα που μπορεις να διαθεσεις. Οτι και να αποφασισεις ομως, φροντισε να ειναι HP, οπως σου ειπαν και τα αλλα παιδια.
ekkli Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 whatid, επειδη εχω σχεση με το χωρο των μηχανικων, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις καποιο συναδελφο που εχει ηδη τετοιο εκτυπωτη κ να ρωτησεις τη δικια του γνωμη. επισης, να επισκεφθεις τα μεγαλα φωτοτυπαδικα της γειτονιας σου -που αναλαμβανουν παρομοιες εκτυπωσεις- κ να τους πιασεις κουβεντα για τα μηχανηματα που εχουνε. αυτοι οι επαγγελματιες ξερουν πολλα μυστικα που αν καταφερεις να τους τα εκμαιευσεις θα βοηθηθεις πολυ
ppetr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Συμφωνό με τον ppetr. Προτείνω και εγώ ΗΡ αλλά τον 500Designjet. Πάντως δεν χρειάζεται χαρτί πάνω από Α1 (μου φαίνεται δεν πουλάνε ρολά Α0). Πάντως αν δεν θέλεις να εκτυπώνεις δοκιμαστικά σχέδια αλλά μόνο τα τελικά σε συμφέρει το "έξω" αλλιώς καλύτερα να πάρεις κάποιον πιο παλιό και ίσως μεταχειρισμένο. Πουλάνε ρολά Α0, πουλάνε και με μεγαλύτερο πλάτος. Να προτιμήσεις μέγεθος Α0. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου τύχει (σε μελέτη πάντα). Εγώ δουλεύω σε τεχνικό γραφείο (Η/Μ μελέτες) οπότε έχουμε ένα plotter με Α0 και ένα με Α1.
chris12 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Για να χρειάζεσαι Α0 πρέπει να είναι πολυ μεγάλο κτίριο πχ κάτοψη 300m2. Ύστερα ένα έργο θα εκτυπώνεται σε πολλά φύλλα. Αν έχεις τέτοια εργα που χρειάζεσαι Α0 δε νομίζω να σε απασχολεί το οικονομικό ζήτημα.
ppetr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Για να χρειάζεσαι Α0 πρέπει να είναι πολυ μεγάλο κτίριο πχ κάτοψη 300m2. Ύστερα ένα έργο θα εκτυπώνεται σε πολλά φύλλα. Αν έχεις τέτοια εργα που χρειάζεσαι Α0 δε νομίζω να σε απασχολεί το οικονομικό ζήτημα. Υπάρχουνε και στενόμακρα οικόπεδα με πρασιές μπρος-πίσω και άλλα. Ξέρεις πόσο έχει το τρέχον μέτρο σε Α0 να τυπωθεί έξω; Το Α0 δες το σαν επένδυση
grigas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Ρε παιδιά..Ποιο τρέχων μέτρο? Όπουδήποτε κ να έχω εκτυπώσει με το τετραγωνικό χρεώνουν.
The_Mentor Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Παίδες εγώ εκτυπώνω περίπου 2-2,5 με ΦΠΑ το ασπρόμαυρό και 6 (πάλι με ΦΠΑ) το έγχρωμο... Και πάντα μιλάω για το τετραγωνικό το οποίο κιόλας πάντα το στρογγυλεύουν προς τα πάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.