Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 [...] και άλλο ένα φρούτο από COSMOTE με κάποια γελία παρακίνηση να κατεβάσω ένα εκτελέσιμο αρχείο (.exe) και μετά να πάω να εκτελέσω τον εαυτό μου....ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ Μήπως είναι αντίστοιχο με αυτό; http://www.insomnia.gr/comments.php?catid=2&id=1252
STEVEtheGREEK Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 hummmm.......Y E A P !~! Thanx for wake me up Καλό είναι όμως να το βλέπουν όλοι οι INSOMNIACS για να μην την πατήσουν. Sorry για το off-topic
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 [...]Καλό είναι όμως να το βλέπουν όλοι οι INSOMNIACS για να μην την πατήσουν. [...] Γι'αυτό είναι είδηση στην πρώτη σελίδα. Τώρα αν δεν βλέπουν όλοι την πρώτη σελίδα, δεν μπορώ να τους αναγκάσω κιόλας...
tarrasque Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Το δικαίωμα σας να έχετε πρώτη σελίδα, δεν περιλαμβάνει και υποχρέωση μας να τη διαβάζουμε
yannis27gr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Το δικαίωμα σας να έχετε πρώτη σελίδα, δεν περιλαμβάνει και υποχρέωση μας να τη διαβάζουμε :mrgreen:
STEVEtheGREEK Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Εεεεπ,μην σπέρνετε διχόνιες στο forum και σας έφαγα.... Εντάξη ήταν κάτι η έκλειψη ηλίου κάτι η τσίμπλα στο μάτι κάτι το κολλημένο στόμα από τη χθεσινή Ρακία....Τι τα θές...δύσκολο ξεκίνημα για σήμερα.ΠΟΣΑ μπορεί να αντέξει,πιά,ο Ανθρώπινος Οργανισμός... Ειρήνη ημήν !~!
dimitris74 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 mou hrthe ayto to mail opote eimaste se kalo dromo. Αγαπητέ Κύριε/Κυρία, Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Φέτος, η ΓΓΠΣ προχώρησε στον εκσυγχρονισμό του TAXISnet και έθεσε σε λειτουργία τη νέα, αναβαθμισμένη δικτυακή της πύλη στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις http://www.gsis.gr και http://www.taxisnet.gr. Η νέα δικτυακή πύλη της ΓΓΠΣ προσφέρει βελτιωμένη λειτουργικότητα και ευκολότερη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Παράλληλα, η ΓΓΠΣ φέτος δημιούργησε δύο νέες υπηρεσίες: Η πρώτη είναι η νέα υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) οικονομικού έτους 2006. Η πιο σημαντική δυνατότητα της νέας αυτής υπηρεσίας είναι ότι μπορείτε με την υποβολή της δήλωσή σας να ενημερωθείτε για το πιστωτικό ή χρεωστικό ποσό φόρου και να εκτυπώσετε το Εκκαθαριστικό σας Σημείωμα. Η επιστροφή ή εξόφληση του ποσού γίνεται μετά την αποστολή του εκκαθαριστικού σημειώματος που θα λάβετε ταχυδρομικώς σε μεταγενέστερο χρόνο. Επιπρόσθετα, η υπηρεσία αυτή προσφέρει νέες δυνατότητες όπως εκτεταμένο έλεγχο λαθών, αποθήκευση και εκτύπωση της δήλωσης σε ψηφιακή μορφή (pdf) και αυτόματη ανάκτηση πληροφοριών. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για πλήρη συμβατότητα με Internet Browsers (Internet Explorer, Mozilla, Firefox) εντός των προσεχών ημερών. Η δεύτερη νέα υπηρεσία που ανέπτυξε η ΓΓΠΣ είναι η Ηλεκτρονική Συμπλήρωση και Υποβολή της Οριστικής Δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Ε7) και των Βεβαιώσεων Αποδοχών, η δοκιμαστική λειτουργία της οποίας θα ξεκινήσει εντός των προσεχών ημερών. Η υπηρεσία αφορά δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις που απασχολούν μισθωτούς, τους οποίους απαλλάσσει από την υποχρέωση επίσκεψης στη ΔΟΥ για υποβολή της δήλωσης αυτής. Σημειώνουμε ότι για τη χρήση των δύο ανωτέρω υπηρεσιών είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ μέσω του TAXISnet. Για εσάς που είστε ήδη πιστοποιημένοι χρήστες, δεν χρειάζονται νέοι κωδικοί. Θεωρώντας την συμμετοχή σας και τις απόψεις σας πολύτιμες για την περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας, σας καλούμε να γνωρίσετε τον αναμορφωμένο δικτυακό μας τόπο και να μας αποστείλετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Υπηρεσία TAXISnet Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
DrLo Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Να συμπληρώσω μόνο ότι οι χρήστες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά άλλη πλατφόρμα πλην Windows (όπως η αφεντομουτσουνάρα μου) δεν έχουν ως εναλλακτική λύση τον IE! Στο μεν Linux δεν υφίσταται έκδοση IE' date=' στο δε MacOS X η τελευταία έκδοση είναι η 5.2.3 (σταμάτησε να υποστηρίζεται από τον Ιούνιο 2003) και έτσι δεν υποστηρίζονται οι σελίδες του taxisnet (αφού θέλει τον ΙΕ 6) - συν του ότι το rendering engine του ΙΕ στο MacOS είναι τελείως διαφορετικό από το αντίστοιχο των Windows, οπότε ούτως ή άλλως δεν θα έκανε...[/quote'] @paredwse : Εσένα είχα στο μυαλό μου όταν το έγραφα. Το "πιθανότατα" σε εισαγωγικά είχε την ένοια της ειρωνίας. Το παραπάνω email από το taxisnet το έλαβα και εγώ. Πριν από λίγο υπέβαλα Ε1 και έστειλα την εξής απάντηση [email protected][/email]"]Κύριοι' date=' Το taxisnet είναι μια εφαρμογή πραγματικά χρήσιμη που διευκολύνει, τουλάχιστον εμένα προσωπικά, σημαντικά. Εκτός από την ενσωμάτωση νέων υπηρεσιών, όπως η υποβολή εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ (που προσωπικά δε βλέπω κανένα λόγο να υποβάλλεται αποκλειστικά στις ΔΟΥ), χρήσιμη θα ήταν η σωστή ανάπτυξη της εφαρμογής ώστε να είναι συμβατή με τα W3C πρότυπα. Η χρήση proprietary στοιχείων που κάνουν το taxisnet συμβατό μόνο τον Internet Explorer αν δεν αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή της υπηρεσίας σας ώστε να υπονομευθούν οι browsers ανταγωνιστικών προς την MS εταιριών (πχ Apple Safari), ή ακόμα χειρότερα μη εμπορικές εφαρμογές (πχ Mozilla Firefox) , προσδιορίζει το επίπεδο και τις τεχνικές ικανότητες των υπεύθυνων ανάπτυξης του νέου taxisnet. Θεωρώ προσωπικά απαράδεκτη την τακτική αυτή, όταν μάλιστα μια σειρά από υπηρεσίες/δηλώσεις πρόκειται (αν δεν γίνεται ήδη) να γίνονται μόνο μέσω taxisnet. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το taxisnet και κατά συνέπεια θα υποχρεώνει (αν δεν αλλάξει σύντομα η κατάσταση) τους πολίτες να αγοράζουν ένα εμπορικό πακέτο (windows+explorer) αν θέλουν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις. Πιστεύω πως αυτό δεν είναι το 1ο μήνυμα που σας επισημαίνει το θέμα αυτό. Όπως και οι υπόλοιποι, έτσι και εγώ δε ζητούμε κάτι extra από την εφαρμογή, αλλά τον σεβασμό των διεθνώς συμφωνημένων προτύπων που υπερβαίνει ο IE. Άλλωστε, είμαι σίγουρος ότι άσχετα από τα ποσοστά διείσδυσης των browsers στην συνολική αγορά, οι χρήστες που πραγματικά είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τέτοιες υπηρεσίες σε πολύ μεγάλο ποσοστό χρησιμοποιούν εναλλακτικούς browsers. Φιλικά …. DrLo [/quote'] όπου DrLo φυσικά το όνομά μου ΥΓ : Πότε ήταν που είχε υπογράψει μια συμφωνία το δημόσιο με την MS και είχε βγει ένας υπουργός με τον Bill (στην Ισπανία - Πορτογαλία κάπου εκεί)
DrLo Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Υπερβολικές αντιδράσεις. Οποιος ενοχλείται ας στειλει ενα mail σε ΓΓΠΣ' date=' και ανάδοχο (Intrakom νομίζω), με τις παρατηρήσεις του. Ειδικά αυτό το παράδειγμα σε μια παράγραφο στο oneiros.gr..... [b']μόνο για γέλια ειναι[/b] : "Αν δηλαδη "βελτιωνα" με τα λεφτα σας εναν πεπαλαιωμενο δημοσιο δρομο με εναν τροπο που δεν μπορουν τα κοινα αυτοκινητα μαρκας Renault, Fiat, Ford, Alfa Romeno κλπ να τον χρησιμοποιουν (το ενα δεν χωραει, το αλλο βρισκει κατω, το αλλο δεν χωραει στην στροφη, το αλλο χτυπαει οριακα την οροφη του σε ενα χαμηλο τουνελακι….); Αν ειναι βατος ΜΟΝΟ ΑΠΟ TOYOTA AVENSIS (που εστω πουλαει πιο πολυ απο ολα); Αν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πρεπει να περασουν απο αυτον για να πανε στην δουλεια τους; Θα το θεωρουσε κανεις minor λαθακι;" Εγώ θα έλεγα οτι οι δημιουργοί του σάιτ, έφτιαξαν μια γέφυρα δρόμο απ όπου μπορουν να περάσουν όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα της αγοράς, εκτος απο τα Αβένσις. Και αυτό ειναι πράγματι ενα πρόβλημα, ατυχέστατη παράλειψη, άλλα δεν απασχολεί κανέναν πλην τους κατόχους Αβένσις, και εξ αυτών μόνον αυτούς που αρνούνται για λόγους αρχής (οι περισσότεροι), να πάρουν ενα ταξί , ή να διανύσουν με ποδήλατο αυτην και μόνο αυτή τη γέφυρα (αν δεν κατάλαβες, μιλάω για χρήση IE στη δουλειά, στο 2ο pc, σε σπίτι φίλου ή σε νετκαφέ, μονο για τα 15 λεπτά που διαρκεί μια υποβολή δήλωσης εισοδήματος) ------------------------------------------- Εχω 2 συμμετοχές σε έργα μηχανοργάνωσης Δημοσίου, το ενα το λέγαν Taxis. και οι άσπρες τρίχες που εμφανίστηκαν έκτοτε στο κεφάλι, μου έμαθαν οτι οι εμπλεκόμενοι, ιδιώτες επιχειρηματίες, υπάλληλοι αυτών τεχνικοί και προγραμματιστές, καθώς και οι δημόσιοι υπαλ., επι της παραλαβής του έργου, έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν απο το αν λειτουργεί ενα σκριπτάκι στον Firefox, και ελάχιστο χρόνο διαθέσιμο για να τον σπαταλούν σε μηχανοραφίες εναντίον του open source "κινήματος". Δε τα λες καλά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το παρακάτω : Η παγκόσμια ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων το 1821 καθιερώνει ένα πρότυπο βάσει του οποίου τα αυτοκίνητα θα πρέπει για να είναι ασφαλή να έχουν 4 ρόδες. Η Microcar για λανσάρει ένα αυτοκίνητο με 5 ρόδες "επειδή έτσι είναι καλύτερα". Με διαφόρους τρόπους ο κόσμος αγοράζει το αυτοκίνητο της Microcar "αφου έτσι κι αλλιώς είναι καλύτερα", "εδώ και τόσα χρόνια άλογα της Microcar είχαμε που να αλλάζουμε" κλπ κλπ. Η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να φτιάξει γέφυρες ώστε εμείς οι βλάχοι να μη πηδάμε από ραχούλα σε ραχούλα, αλλά φροντίζει ώστε να απαιτούνται τουλάχιστον 5 ρόδες αλλιώς ... πήδα τη ραχούλα. Επίσης ... Η χρήση proprietary στοιχείων που κάνουν το taxisnet συμβατό μόνο τον Internet Explorer αν δεν αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή της υπηρεσίας σας ώστε να υπονομευθούν οι browsers ανταγωνιστικών προς την MS εταιριών (πχ Apple Safari)' date=' ή ακόμα χειρότερα μη εμπορικές εφαρμογές (πχ Mozilla Firefox) , [b']προσδιορίζει το επίπεδο και τις τεχνικές ικανότητες των υπεύθυνων ανάπτυξης του νέου taxisnet. [/b] Εν ολίγοις, ποιά είναι αυτή η τεχνική ανάγκη που επιβάλει στο taxisnet να χρησιμοποιήσει μια λειτουργία του IE που δεν είναι διαθέσιμη από τους άλλους browsers ? Υπάρχει τέτοια ανάγκη ή οι τεχνικοί που το φτιάξαν έχουν μάθει να δουλεύουν με ένα τρόπο (μη πρότυπο) και δε βαριέσε τώρα αν θέλουν ας αλλάξουν browser αυτοι. Άμα είναι έτσι και εγώ ως μηχανολόγος να κάνω μελέτες πέραν των DIN, VDE, ΕΛΟΤ κλπ κλπ και σε όποιον αρέσουν.
kostastnt Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για πλήρη συμβατότητα με Internet Browsers (Internet Explorer, Mozilla, Firefox) εντός των προσεχών ημερών. Τι μαλώνετε? Περιμένετε να δούμε αν θα γίνει ποτέ το παραπάνω...
sa1901 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Έχει κανείς σήμερα πρόβλημα με την υπηρεσία ή είμαι μόνο εγώ; Με 2 διαφορετικούς λογαριασμούς μου βγάζει το εξής μήνυμα Δεν έχετε δικαίωμα υποβολής νέας δήλωσης στην υπηρεσία TAXISnet. :-?
gv Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 https://webtax.gsis.gr/taxisnet/year2006/income/e1/index.jsp edo pigene ...
sa1901 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 https://webtax.gsis.gr/taxisnet/year2006/income/e1/index.jsp edo pigene ... Eυχαριστώ.
aGka8l Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 παιδια μεχρι ποτε μπορουμε να υποβαλουμε την δηλωση ηλεκτρονικά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.