Προς το περιεχόμενο

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Ασύμβατο το νέο Taxisnet με οτιδήποτε πλην Windows & IE6

MTG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει σημασία παιδιά αλλά εγώ μπόρεσα και έκανα εγγραφή στην υπηρεσία μέσω Firefox σε MacOS.

EDIT: kryonts κάνεις μεγάλο λάθος........ζεις σε μια τέτοια χώρα!

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Bourdoulas, εγγραφή μπορείς να κάνεις στο σύστημα, αλλά δεν μπορείς να υποβάλλεις δηλώσεις (που ειναι και το κυριότερο) γιατί δεν προσυμπληρώνονται όπως πρέπει τα στοιχεία σου... Δες αυτό το screenshot.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά βρίσκω λίγο υπερβολικό όλο αυτό το "κράξιμο".

Το ότι λειτουργεί το TAXISNET είναι πολύ σημαντικό βήμα.

Εντάξει χρειάζεται συγκεκριμένα ΙΕ αλλά καλύπτει το 90% των χρηστών στην ελλάδα ίσως και παραπάνω (μπορεί να ανήκω στο υπόλοιπο 10% επειδή χρησιμοποιώ NETSCAPE αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να ανοίξω για 10 λεπτά τον ΙΕ).

Απλά μαθηματικά είναι. Ο προυπολογισμός του έργου θα αυξάνονταν πολύ περισότερο απο 10% εαν προσπαθούσαν να κάνουν συμβατούς όλους τους browser.

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά νομίζω ότι γινόμαστε υπερβολικά γκρινίαρηδες.

Δημοσ.
den nomizw oti afora ton paredwe pou xrisimopoiei Linux

MacOS X

Πάντως σε όλα τα fora γίνεται της πουτ@ν@ς πάνω σε αυτό το θέμα...

Δημοσ.
μπορεί να ανήκω στο υπόλοιπο 10% επειδή χρησιμοποιώ NETSCAPE αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να ανοίξω για 10 λεπτά τον ΙΕ).

Α) Το 10% δεν ισχύει (απο τα stats γνωστού μου site με κάποια επισκεψιμότητα ο IE ειναι το 60%). Μπορεί να μας πεί και ο HAL για τι ποσοστό μιλάμε. Πανω απο 70% δεν ειναι με τιποτα.

Β) Ο προϋπολογισμός δεν αυξάνεται αν κάνεις το site standards compliant. Ίσα ισα, μπορεί να μειωθεί κιόλας.

Γ) ΕΙΔΙΚΑ τα κρατικά projects πρέπει να έχουν accessiblity. Αυτοί δεν ξέρουν ούτε το W3C.

Δ) Πριν επαιζε με όλους τους browsers, ξαφνικά θυμήθηκαν να το αλλάξουν. Και φυσικά ποιος ξέρει τι θα έκανε copy paste και που, θα το είδε στο pc της δουλειάς του και της Γιαγιάς του, θα ειπε "Χμμμμ, Φαίνεται να παίζει. Ας το βγάλουμε" και θα το έβγαλε.

Bottom line again: Απο το δημόσιο τι περιμένεις να δείς; Για καμια μίζα είναι, και αν.

Δημοσ.
Α) Το 10% δεν ισχύει (απο τα stats γνωστού μου site με κάποια επισκεψιμότητα ο IE ειναι το 60%). Μπορεί να μας πεί και ο HAL για τι ποσοστό μιλάμε. Πανω απο 70% δεν ειναι με τιποτα.

Κι εγώ με Opera μπαίνω αλλά ο ΙΕ υπάρχει εγκατεστημένος στο σύστημα μου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι αυτή την περίπτωση. Αυτοί που μπαίνουν στο ιντερνετ με MAC και δεν έχουν 2ο πισι με Windows κι άρα δεν έχουν καθόλου ΙΕ είναι πράγματι 10% (ίσως και λιγότερο).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το κράξιμο είναι δικαιολογημένο. Γίνεται εδώ και χρόνια μια προσπάθεια να σπάσει το μονοπώλιο της μικρομαλακής κι εδώ κάνουμε βήματα πίσω αναγκάζοντας τον κόσμο να χρησιμοποιεί μόνο ΙΕ.

Δημοσ.
... έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν απο το αν λειτουργεί ενα σκριπτάκι στον Firefox' date='

και ελάχιστο χρόνο διαθέσιμο για να τον σπαταλούν σε μηχανοραφίες εναντίον του open source "κινήματος".[/quote']

Μόνο που συνήθως δεν φταίει ο Firefox αλλά το scriptακι που δεν τηρεί κάποια συγκεκριμένα standards.

Αν αυτοί που το έφτιαξαν θεωρούν το οτι δεν παίζει παντού "μικρό πρόβλημα", τότε εκτός από ανίκανοι είναι και εκτός πραγματικότητας.

Η χρηματοδότηση για το έργο έγινε ΚΑΙ από την τσέπη μου ΚΑΙ από την δική σου. Γιατί να "παίζει" μόνο σε εσένα?

Δημοσ.

OLOI exoume ypoxrewsh apenanti sto kratos na plhrwnoume forous.

Kai dystyxws, k to kratos 8a eprepe me th seira tou na exei ypoxrewsh apenanti SE OLOUS MAS na kalyptei tis anages/apaithseis mas.

1 pshfos akoma sto oti einai apla geloioi.

K DEN EINAI EPAGGELMATIES, me th swsth ennoia ths lexhs. Epaggelma tous einai, dystyxws, to na ftiaxnoun sites kai na zoun apo auto, alla to apotelesma einai erasitexniko. To site proypo8etei prosbasimothta. Ta alla epontai.

Δημοσ.

Μου ήρθε σήμερα αυτό το mail :

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Φέτος, η ΓΓΠΣ προχώρησε στον εκσυγχρονισμό του TAXISnet και έθεσε σε λειτουργία τη νέα, αναβαθμισμένη δικτυακή της πύλη στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις http://www.gsis.gr και http://www.taxisnet.gr.

Η νέα δικτυακή πύλη της ΓΓΠΣ προσφέρει βελτιωμένη λειτουργικότητα και ευκολότερη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Παράλληλα, η ΓΓΠΣ φέτος δημιούργησε δύο νέες υπηρεσίες:

Η πρώτη είναι η νέα υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) οικονομικού έτους 2006.

Η πιο σημαντική δυνατότητα της νέας αυτής υπηρεσίας είναι ότι μπορείτε με την υποβολή της δήλωσή σας να ενημερωθείτε για το πιστωτικό ή χρεωστικό ποσό φόρου και να εκτυπώσετε το Εκκαθαριστικό σας Σημείωμα.

Η επιστροφή ή εξόφληση του ποσού γίνεται μετά την αποστολή του εκκαθαριστικού σημειώματος που θα λάβετε ταχυδρομικώς σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επιπρόσθετα, η υπηρεσία αυτή προσφέρει νέες δυνατότητες όπως εκτεταμένο έλεγχο λαθών, αποθήκευση και εκτύπωση της δήλωσης σε ψηφιακή μορφή (pdf) και αυτόματη ανάκτηση πληροφοριών.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για πλήρη συμβατότητα με Internet Browsers (Internet Explorer, Mozilla, Firefox) εντός των προσεχών ημερών.

Η δεύτερη νέα υπηρεσία που ανέπτυξε η ΓΓΠΣ είναι η Ηλεκτρονική Συμπλήρωση και Υποβολή της Οριστικής Δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Ε7) και των Βεβαιώσεων Αποδοχών, η δοκιμαστική λειτουργία της οποίας θα ξεκινήσει εντός των προσεχών ημερών.

Η υπηρεσία αφορά δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις που απασχολούν μισθωτούς, τους οποίους απαλλάσσει από την υποχρέωση επίσκεψης στη ΔΟΥ για υποβολή της δήλωσης αυτής.

Σημειώνουμε ότι για τη χρήση των δύο ανωτέρω υπηρεσιών είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ μέσω του TAXISnet.

Για εσάς που είστε ήδη πιστοποιημένοι χρήστες, δεν χρειάζονται νέοι κωδικοί.

Θεωρώντας την συμμετοχή σας και τις απόψεις σας πολύτιμες για την περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας, σας καλούμε να γνωρίσετε τον αναμορφωμένο δικτυακό μας τόπο και να μας αποστείλετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Υπηρεσία TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

• Super Moderators
Δημοσ.

Το έλαβα κι εγώ - και αναρωτιέμαι αν το site θα δουλεύει σε άλλη πλατφόρμα πλην Windows. Ίδομεν...

Δημοσ.
Μου ήρθε σήμερα αυτό το mail :

Πρωί πρωί μου ήρθαν Δυο πολύ σημαντικά e-mails. Ενα αυτό της TAXISNET που θέλω να πιστεύω οτι βάζει κάποια πράγματα <πλέον> σε σωστές βάσεις και άλλο ένα φρούτο από COSMOTE με κάποια γελία παρακίνηση να κατεβάσω ένα εκτελέσιμο αρχείο (.exe) και μετά να πάω να εκτελέσω τον εαυτό μου....

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ

Δημοσ.
Συγνώμη αλλά βρίσκω λίγο υπερβολικό όλο αυτό το "κράξιμο".

Το ότι λειτουργεί το TAXISNET είναι πολύ σημαντικό βήμα.

Εντάξει χρειάζεται συγκεκριμένα ΙΕ αλλά καλύπτει το 90% των χρηστών στην ελλάδα ίσως και παραπάνω (μπορεί να ανήκω στο υπόλοιπο 10% επειδή χρησιμοποιώ NETSCAPE αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να ανοίξω για 10 λεπτά τον ΙΕ).

Απλά μαθηματικά είναι. Ο προυπολογισμός του έργου θα αυξάνονταν πολύ περισότερο απο 10% εαν προσπαθούσαν να κάνουν συμβατούς όλους τους browser.

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά νομίζω ότι γινόμαστε υπερβολικά γκρινίαρηδες.

1. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι ο IE έχει 90%' date=' είσαι σίγουρος ότι έχει 90% [b']αυτών που υποβάλουν ηλεκτρονικά δήλωση [/b](βγάλε δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, internet cafe, μεσήλικες που έχουν ΗΥ για πασιέτζα κλπ κλπ...)

2. Μη ξεχνάμε ότι μερικές δηλώσεις (και στο μέλλον ακόμα περισσότερες) γίνονται αποκλειστικά μέσω internet. Βρίσκεις σωστό να σε υποχρεώνει το κράτος να πληρώνεις (μέσω της χρήσης ενος εμπορικού προϊόντος - IE/windows) για να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία του τη στιγμή που κάλλιστα, αν αυτό έπρατε σωστά θα μπορούσες να το κάνεις με μικρότερο κόστος.

3. Τώρα όσον αφορά στο πόσο δύσκολο είναι να ανοίξεις τον IE, πέφτεις και εσύ στο λάθος να θεωρείς δεδομένο ότι έχουν όλοι windows. Όσοι χρησιμοποιούν αποκλειστικά MAC ή Linux "πιθανότατα" θα τους πάρει περισσότερο από 10 λεπτά να ανοίξουν τον IE.

4. Netscape ?????

5. Σχετικά με τον προϋπολογισμό του έργου : Όταν μάθεις σωστά να κατασκευάζεις μια υπηρεσία αυτή λειτουργεί παντού. Χρειάζεται όμως περισσότερος χρόνος και κόπος να μάθεις και να ενσωματώσεις στο έργο επιπλέον proprietary στοιχεία ενός κατασκευαστή λογισμικού.

Δημοσ.
[b']Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για πλήρη συμβατότητα με Internet Browsers (Internet Explorer, Mozilla, Firefox) εντός των προσεχών ημερών.[/b]

Η πειραματική απόδειξη της θεωρίας της σχετικότητας και της διαστολής του χρόνου.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

3. Τώρα όσον αφορά στο πόσο δύσκολο είναι να ανοίξεις τον IE' date=' πέφτεις και εσύ στο λάθος να θεωρείς δεδομένο ότι έχουν όλοι windows. Όσοι χρησιμοποιούν αποκλειστικά MAC ή Linux "πιθανότατα" θα τους πάρει περισσότερο από 10 λεπτά να ανοίξουν τον IE.

[...']

Να συμπληρώσω μόνο ότι οι χρήστες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά άλλη πλατφόρμα πλην Windows (όπως η αφεντομουτσουνάρα μου) δεν έχουν ως εναλλακτική λύση τον IE!

Στο μεν Linux δεν υφίσταται έκδοση IE, στο δε MacOS X η τελευταία έκδοση είναι η 5.2.3 (σταμάτησε να υποστηρίζεται από τον Ιούνιο 2003) και έτσι δεν υποστηρίζονται οι σελίδες του taxisnet (αφού θέλει τον ΙΕ 6) - συν του ότι το rendering engine του ΙΕ στο MacOS είναι τελείως διαφορετικό από το αντίστοιχο των Windows, οπότε ούτως ή άλλως δεν θα έκανε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...