Biull Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Καλησπέρα! Ψάχνει μία φίλη να αγοράσει ηχεία!Δεν ενδιαφέρεται για 5.1 ή 7.1 μιάς και δεν θα βλέπει ταινίες στο PC, αλλά ούτε έχει χώρο έτσι ώστε να τα τοποθετήσει σωστά!Ενδιαφέρεται να πάρει ηχεία 2.1!Αυτή την στιγμή της έχω δώσει τα Yamaha μου YST-M20DSP(ενεργά ηχεία με 10W RMS ανά κανάλι και 2 κανάλια) και το sub YST-MSW10(ενεργό και νομίζω 25W RMS)! Έχετε να προτείνεται κάτι πιο δυνατό και ποιοτικό σε 2.1;[[[Τα ηχεία που βγαίνουν τώρα και τα περισσότερα έχουν 40W RMS είναι ενεργά;Έχει διαφορά εάν το ηχείο είναι ενεργό;Π.χ. ανάμεσα σε ένα ηχείο ενεργό με 20W RMS και σε ένα ηχείο μή ενεργό με 40W RMS πίο είναι πιο ποιοτικό και δυνατό;]]] Επειδή την έβαλα και αγόρασε την X-fi Xtreme Music θα ήθελα τα ηχεία να έχουν και κανένα προτόκολλο όπως THX κ.τ.λ.π.! Σας ευχαριστώ πολύ!
Tenshi Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 LOGITECH Z-2300 και CREATIVE MEGAWORKS 2.1 250D.Νομίζω πώς μπορούν να σε καλύψουν για ένα μικρό πάρτυ
apaixtos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 rixe mia matia kai se ozaki.exw ta dotodot 2.1 me 45W rms.katharos kai dunatos hxos.kai omorfa.episis exeretika ta i-trique ths creative.an kai ligo akriva.ta ozaki ta phra 58eurw.ta alla kanoun kapou 80 an thimamai kala.
Biull Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Καλησπέρα! Καταρχάς thanks για τις συμβουλές! Tenshi κοίταξα τις 2 αυτές επιλογές,που νομίζω είναι και οι μοναδικές σε αυτά που ζητάω, και έχω να παρατηρήσω τα εξής: Τα μεν LOGITECH Z-2300 έχουν 40W RMS στον κάθε δορυφόρο και 120W RMS στο sub ενώ τα δε CREATIVE MEGAWORKS 2.1 250D έχουν 75W RMS στον κάθε δορυφόρο και 150W RMS στο sub!Και τα δύο έχουν THX πιστοποίηση αλλά σε κανένα δεν είδα να γράφει Surround(Τα Yamaha έχουν)!Τέλος τα LOGITECH Z-2300 έχουν απόκριση συχνότητας 35Hz - 20kHz ενώ τα CREATIVE MEGAWORKS 2.1 250D έχουν 150Hz - 18kHz!Τέλος τα LOGITECH Z-2300 έχουν signal to noise 100db ενώ τα CREATIVE MEGAWORKS 2.1 250D 99db! Α!Και κάτι άλλο:τα CREATIVE MEGAWORKS 2.1 250D έχουν μαγνητική θωράκιση ενώ στα LOGITECH Z-2300 δεν είδα να γράφει πουθενά μαγνητική θωράκιση(ξέρει κανείς εάν έχουν! apaixtos τα ηχεία που μου λές έχουν κάτω από 20W RMS στο κάθε ηχείο!
tarrasque Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 εγω με τα LOGITECH Z-2300 είμαι υπερ-ευχαριστημένος. όλα όμως κρίνονται από το budget σου. υπάρχουν και επίλογές σε ενεργά ηχεία (αυτά που χρησιμοποιούν σε studio) και κάποια είχε προτείνει ο sboo αλλά δε μπορώ να βρώ το post. για πιο πολλές πληροφορίες στο http://www.avsite.gr παντώς μεταξύ των 2, θεωρώ πως τα logitech έχουν καλύτερη ποιότητα.
Biull Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Καλησπέρα! Μετά από πολύ ψάξιμο καταλήξαμε με την κοπέλα που θέλει τα ηχεία στα εξής 2: LOGITECH Z-2300 2.1 (200W RMS) και LOGITECH Z-5500 5.1 (505W RMS) Ξέρω οτι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους τα δύο ηχεία,αλλά μιάς και έχει την X-fi Xtreme Music μπήκε στην διαδικασία του να αξιοποιήσει στο έπακρο την κάρτα της.Βέβαια όπως είπα και σε προηγούμενο post η κοπέλα δεν βλέπει συχνά ταινίες στο pc,αλλά ακούει πολύ ντάπα-ντούπα μουσική!Το δωμάτιό της είναι γύρω στα 25 με 30 τετραγωνικά και τώρα έχει κάτι Yamaha που της έχω δώσει(βλέπε πιο πάνω - με την διαφορά οτι έχω κάνει λάθος και είναι 10W RMS o κάθε δορυφόρος και 25W RMS το sub!),τα οποία είναι περίπου 8 ετών και τα οποία παραμορφώνουν τον ήχο αρκετά χαμηλά! Τι να κάνει;(δεν συζητάμε για λεφτά,τα έχει)! Αξίζουν τα 5.1 για μουσική κυρίως και που και που για καμία ταινία; Τα προτόκολα που έχουν τα Z-5500 δεν παίζουν κανένα ρόλο στην μουσική έτσι; Τέλος τα τετραγωνικά αυτά πόσα watt αντέχουν; Thanks και sorry για το μεγάλο post!
tarrasque Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 gia to xoro pou les kai gia mousiki sygekrimena ta z-2300 einai mia xara
tolis86 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 den exoun simasia toso poli ta watt alla i poiotita tous kata kapoio tropo... dld an pareis 40 watt ixie aapo marka mekapses tha exeis poli xirotero ixo apoti an eperns logitech i creative...pou itan 20 watt....metraei i texnologia kai ta ilika kataskevis tou ixeiou para ta watt tou...giayto prepei opws kai me tis othones na ta vlepoume sti praksi..na doulevoun kai simfwna me ta gousta mas kai fisika me tin oikonomiki mas dinatotita na dialegoume...
giorgos th. Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 ma kala ki esi.tin evales kai pire tin X-Fi kai psaxneste gia 2.1?ntropis pramata..
Biull Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 ma kala ki esi.tin evales kai pire tin X-Fi kai psaxneste gia 2.1?ntropis pramata.. Σωστός φίλε..... Δέν έχεις και άδικο! Καταλήξαμε (μέχρι στιγμής, γιατί περί γυναίκας πρόκειται,"μπορεί" την άλλη μέρα να μήν ξέρει τι θέλει) στα Ζ-5500!
kkarab Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 ma kala ki esi.tin evales kai pire tin X-Fi kai psaxneste gia 2.1?ntropis pramata.. Sumfono ki ego oti den aksizei alla antithetos xantakonei tin karta ixou ena sustima 2.1. Eixa ki ego ta yamaha pou anafereis me to sub kai theorousa oti itan polu kala.Prin 2 mines ta edosa ston aderfo mou kai pira ta creative T6060>5.1@72RMS kai katalava ti esti surround ixos.Prin ena mina pira mia audigy4 giati katalavaina oti i ensomatomeni karta ixou den itan kai oti kalutero.Tora skeftomai na pao se 7.1 me perrisotera RMS. Vour sta logitech pou les einai korufaia!
metmat Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Εγώ παιδιά έχω τα innovator 5.1 του e-shop και σκέφτομαι να βάλω την x-fi xtreme γιατί δε λέει με τιν onboard που έχω. Θα είναι καλός ο ήχος ή μήπως τα ηχεία είναι μάπα και δεν θα ευχαριστηθώ ουσιαστικά την x-fi; Επίσης έβαλα το power dvd 7 και η ένταση του ήχου μου φαίνεται υπερβολικά χαμηλή. Με την x-fi υπάρχει περίπτωση να δω διαφορά;
metmat Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Aν ρωτάς εμένα, τα ηχεία τα είχα πάρει από το e-shop πριν από 1,5 χρόνο περίπου και μου κόστισαν αν θυμάμαι καλά γύρω στα 60-65€. Είναι 89W.
ferongr Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Παντα ακουστε ηχεια πριν τα αγορασετε. Τα βαττ μην τα λαμβανετε υποψη σας οσο γινεται. Θα σας πω την δικια μου εμπειρια. Εχω τα Altec Lansing 621. 25Χ2 και 50 το sub. Αρχισαν να μη με καλυπτουν. Εκει που ημουνα στο ψαξιμο μου εδω σε ιδεα ενας φιλος να μην δωσω τα μαλλια του κεφαλιου μου (ειναι και πολλα ) για νεα ηχεια αλλα να αλλαξω δορυφορους. Δανειστηκα απο ενα φιλο ενα ζευγαρι μονιτορ Audio Pro, μοντελο Avantec One. Εμεινα μ@λ@κας απο τη διαφορα. Οχι μονο στην ποιοτητα αλλα και στην ενταση. Τα μονιτορακια πηγα και τα αγορασα την αλλη μερα (200 ευρο). Τωρα ειμαι στην ευχαριστη θεση να ξεσκιζω οποιοδηποτε σχεδον συτημα ηχειων υπολογιστη. Η διαφορα ειναι στην ποιοτητα των μεγαφωνων και της καμπινας. Εκει ειναι που χανουν ΟΛΑ τα συστηματα ηχου και οχι τοσο στα βαττ. Αποσο ξερω καμια PC-Plasticουρα δεν εχει τετοια ποιοτητα μεγαφωνων γιαυτο και οι μετριες επιδοσεις των περισσοτερων, και οχι λογω βαττ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.