Προς το περιεχόμενο

Imac vs Pc


VITAL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε pc και μου μπήκε η επιθυμία να αγοράσω έναν imac. Έως τώρα χρησιμοποιώ έναν ACER travel mate 800 με επεξεργαστή centrino 1,7, κάρτα γραφικών radeon 9000 και 512ram . Στο site της apple βλέπω τα ibook σε αρκετά προσιτές τιμές, τα Power book σε λογικές τιμές και τα macbook που λίγο ξεφεύγουν. Εκτός από το ότι δεν ξέρω τις δυνατότητες του κάθε ενός, διαβάζοντας διάφορα σχετικά forum δεν ακούω και τα καλύτερα για τους καινούργιους imac μετά την συνεργασία τους με την intel και το μόνο μου μέτρο σύγκρισης είναι ο ACER που έχω είδη.

Ακολούθως έχω και τους εξής προβληματισμούς – ερωτήσεις.

1) Είναι συμβατός σε δίκτυο με pc?

2) Κατά πόσο εμπορικό πρόγραμμα μπορεί να τρέξει σε imac? (control από τη singular)

3) Εάν μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα μέτρο σύγκρισης ενός imac με ένα pc τελευταίας γενιάς.

 

Ξέρω ότι είναι τελείως διαφορετική λογική αλλά πάντα υπάρχει τρόπος σύγκρισης π.χ ένα game σε pc με το ίδιο σε mac ή επεξεργασία video- foto σε pc και σε mac.

 

Το budget είναι κοντά στα 2000? τι μου προτείνεται?:confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Κατ'αρχήν δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι δίκαιη (για την μία ή την άλλη "πλευρά") η σύγκριση ενός desktop και ενός φορητού. Αλλά αυτό υποθέτω ότι το γνωρίζεις καλύτερα από εμένα, αφού εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου. :)

 

1. Δεν ξέρω πού διάβασες άσχημα λόγια για τους καινούργιους iMac με Intel - γενικά τα σχόλια είναι θετικά.

 

2. Όσο για τους προβληματισμούς σου:

α. Ναι, όλα τα Mac συνδέονται σε δίκτυο με Windows PCs.

β. Αν το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει υπάρχει μόνο για Windows μπορεί να τρέξει μέσω VirtualPC. Αλλιώς με το επερχόμενο, απ' ότι φαίνεται, dual boot (δες σχετικό topic εδώ: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=138355 ).

γ. Δυστυχώς αυτό δεν δύναμαι να το κάνω. Πώς να τα συγκρίνω; Από ποιά άποψη; :?

Τα παιχνίδια είναι περισσότερα στο PC (για παράδειγμα, δεν έχω δει το FarCry ή το Half Life 2 στο Mac, δεν ξέρω καν αν υπάρχουν). Όσα έχω δει που υπάρχουν και στις δύο πλατφόρμες είναι, κατά την ταπεινή μου μη τεχνική άποψη, πανομοιότυπα (παράδειγμα το Doom 3). Πιστεύω όμως ότι τα PC γενικά υπερτερούν στα παιχνίδια.

Από εφαρμογές φωτό-video, το Mac είναι ανώτερα. Κατά πολύ.

 

Αυτά. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με αυτό το ποσό τι θα πρότεινες σε έναν home user? Τη σύγκριση τη ζητάω γιατί από τη μία βλέπω users pc που δουλεύουν σχετικά ελαφριές εφαρμογές και δεν προτείνουν imac λόγο πληθώρας εφαρμογών, μη συμβατότητας κλπ. Και από την άλλη χρήστες imac οι οποίοι μου λεν ότι από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις imac ξέχνα τα pc. Όντας χρόνια χρήστης και όχι ειδήμον pc (Καταλαβαίνω τη διαφορά 2ghz με 3ghz) δεν μπορώ να καταλάβω τη διαφορά ενός imac με pc.

Και μια ερώτηση στο τέλος. Στο σύντομο μέλλον θα βγουν νέα μοντέλα imac ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Για να δεις τη διαφορά, πρέπει να βρεις κάποιον που έχει Mac για να το δεις από κοντά. Το να προσπαθώ να στο περιγράψω είναι σαν να προσπαθώ να σου περιγράψω την αίσθηση του παγωτού σοκολάτα. :)

 

Ήμουν χρόνια χρήστης PC και πριν από ένα δίμηνο που άλλαξα σε Mac, είμαι ευτυχισμένος χρήστης. Αλλά αυτό είναι η υποκειμενική μου άποψη, δεν είναι απαραίτητο ότι θα σου αρέσουν κι εσένα.

 

Όσο για την πρότασή μου για το budget 2.000 ευρώ, δεν ξέρω τι ακριβώς θες να κάνεις με τον υπολογιστή σου. Προηγούμενως μιλούσες για εμπορική εφαρμογή της Singular. Ένας απλός home user δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ εμπορική εφαρμογή.

 

- Είσαι gamer; Και πόσο gamer; Αλλάζεις κάθε χρόνο κάρτα γραφικών για να παίζεις τα πιο πρόσφατα παιχνίδια;

- Ασχολείσαι με φωτογραφία και video ή με μουσική;

- Θες "ειδικές" εφαρμογές στον υπολογιστή σου (όπως εμπορικά προγράμματα);

 

Τέλος, στο σύντομο μέλλον δεν νομίζω να βγουν νέοι iMac αφού οι ήδη υπάρχοντες με Intel Duo Core μόλις έκλεισαν 2 μήνες κυκλοφορίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sorry που δεν έγινα κατανοητός από την αρχή αλλά λέγοντας home user δεν εννοώ αποκλειστικά gamer. O φορητός θα αγοραστεί από την εταιρεία όπου θα δουλεύει το εμπορικό της Singular όπως επίσης προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και video και όλα αυτά σε δίκτυο.

Από εκεί και πέρα επειδή είμαι ελεύθερος-υποχρεωμένος να τον έχω μαζί μου παντού και πάντα και δεν με ελέγχει ποτέ κανείς τι βάζω και βγάζω αλλά και πως τον χρησιμοποιώ.

Τέλος επειδή η ιδέα των imac με εξιτάρει ακόμη περισσότερο μετά από αυτά που διαβάζω από εμπειρίες ανθρώπων σε forum αλλά επειδή δηλώνω παντελή άγνοια περί του θέματος ζητώ την βοήθεια σας.

Όντας γνώστης στο θέμα imac paredwse ζητώ την γνώμη σου και σου αναφέρω για το budget των 2000€ + ΦΠΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

VITAL nomizo oti exeis mperdepsei ligo ta pragmata... Den exeis katalavei ti einai o iMac kai gia auto einai kai o titlos pou exeis valei lathos!!

 

iMac DEN legontai ola ta apple. iMac einai ta "mikra" DESKTOP tis apple, ta opoia ananeothikan opos eipe kai o agapitos paredwse stin arxi tou 2006. Esy apo oti katalava psaxneis gia laptop...diladi prosanatolizesai sta iBook, PowerBook kai MacBook Pro!! Opos fainetai ksereis gia tin metavasi apo PowerPC se Intel. Etsi iBook kai PowerBook trexoun me Power PC kai MacBook Pro trexoun me Intel.

 

Sto syntomo mellon (mesa se 1-2 vdomades) perimenoume kai theloume :) anakoinosi apo tin apple gia tin kainourgia seira laptop me epeksergasti Intel ta opoia tha antikatastisoun ta iBook opos antikatestisan ta MacBook Pro ta PowerBook. Episis anamenetai kapoia stigmi na dieurinthei i gkama ton yparxonton MacBook Pro kathos auti ti stigmi yparxoun mono me 15.4" othoni!!

 

Dystixos den eimai o katallilos oste na prospathiso na sou eksigiso tis diafores kathos den eimai akoma katoxos mac an kai pisteuo oti an xreiazesai to laptop gia epaggelmatiki xrisi opos les isos sou dimiourgithoun merika provlimata symvatotitas kathos to programma pou thes na trekseis apoklietai na yparxei se ekdosi mac opote tha prepei na pas stis alles lyseis pou anefere o paredwse...kati to opoio isos einai xronovoro kai sou parousiasei provlimata... Apo ekei kai pera to kalytero tha itan na to dokimaseis monos sou... Den ksero pou meneis alla an eisai athina mporeis na pas sto Fnac pou ta exoun anoixta i akoma kalytera sto Applestore...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για να ειμαι ειλικρινης δεν νομιζω να σου λειτουργησει το control γιατι απαραιτητη προυποθεση για τα προγραμματα τησ singular ειναι να περιεχει την βαση δεδομενων sql microsoft server που η οποια δεν φορτονεται στο μηλο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πίτες ! ! ! πάει το όνειρο του mac. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Rainbow με διαβεβαίωσαν ότι το εμπορικό πρόγραμμα που είναι και το βασικότερο για την αγορά το mac δεν είναι συμβατό ! ! !

Απορία: Γιατί ? ? ? Σε ποιο αγοραστικό κοινό απευθύνετε ο mac? Δεν νομίζω να μην έχουν σκεφτεί ότι έτσι περιορίζουν τους ορίζοντες πώλησης. Δεν νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο σπρώχνουν το αγοραστικό κοινό σε pc?Μπορείτε να φανταστείτε τι όγκο πωλήσεων χάνουν? Συγνώμη για το μεγάλο post αλά καταλαβαίνετε την απογοήτευση μου.

 

Παρακαλώ την γνώμη σας πάνω σε αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο για το dual boot 1Mbitmx δεν ισχύει γιατί λέει ο ειδήμων της apple ότι ναι μεν γίνετε άλλα όχι για εμπορικά προγράμματα ! ! ! Τον φελέκη μου μέσα Όρε ήττα που φάγαμε ! ! !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο αφορά το εμπορικό πρόγραμμα δεν είναι να κατηγορείς ούτε την Apple ούτε την Rainbow, αλλά την συγκεκριμένη και την εκάστοτε εταιρία δημιουργίας λογισμικού που εμπορεύεται το εμπορικό πακέτο που ανέφερες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το dual boot δεν αναφέρεται σε κανένα πρόγραμμά, σημαίνει ότι μπορείς να τρέξεις windows xp στους νέους Mac με επεξεργαστή Intel (στους mac book pro στην περίπτωση σου). Επειδή δεν είναι και απόλυτα νόμιμο, δεν περιμένεις την rainbow να σου απαντήσει πάνω στο θέμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
το dual boot δεν αναφέρεται σε κανένα πρόγραμμά, σημαίνει ότι μπορείς να τρέξεις windows xp στους νέους Mac με επεξεργαστή Intel (στους mac book pro στην περίπτωση σου). Επειδή δεν είναι και απόλυτα νόμιμο, δεν περιμένεις την rainbow να σου απαντήσει πάνω στο θέμα...

 

Δεν είναι καθόλου παράνομο το dual boot με Windows, η Apple δεν ενδιαφέρεται αν θα τρέξεις Windows ή Linux ή ό,τι άλλο θέλεις σε μηχάνημα Macintosh. Όποιος τα καταφέρει μαγκιά του.

 

Απλώς η Apple (και η Rainbow, ως επίσημος μεταπωλητής) δεν υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη διαδικασία, δηλ. δεν θα σου δώσουν οδηγίες και κατευθύνσεις. Αν τα καταφέρεις, θα τα καταφέρεις μόνος σου (με τη βοήθεια του Google και του Internet).

 

Αυτό που είναι παράνομο για την Apple είναι η προσπάθεια να τρέξει το MacOS σε μηχανήματα που δεν είναι Apple. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

pragmati etsi einai... Alla re esy VITAL ti perimeneis apo enan texniko... Edo prin mia 1.5 vdomada anakoinothike oti mallon ginetai to dual boot kai vgikan oi odigies sto internet. Einai dynaton na gnorizei toses leptomereies o texnikos autos? Kai apo tin alli apo ti stigmi pou mpeis sto pc me windows xp den mporo na katalavo ti provlima tha exei ena opoiodipote programma pou einai ftiagmeno gia windows na treksei...

 

To theme einai n aperimenoume ligo na eksikiothei o kosmos me ta Mac Intel kai sigoura tha vgoun stin poreia poly pio grigoroi kai eukoloi tropoi gia dual boot!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...