Προς το περιεχόμενο

Help gia 8ermokrasia intel D930

Θοδωρής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 2 εβδομάδες σας είχα αναφέρει ένα πρόβλημα με τον intel d930 που στα καλα καθούμενα βάραγε 50 και 60 usages χωρίς να κάνω τίποτα και το moyse αρχιζε και κόλαγε και πιγενε σαν κότα καθώς και όλα τα προγράμματα. Μου είχατε πει πολλά να δοκιμάσω, τα έκανα όλα, έβαλα και antivirus βρήκα δύο ιούς αλλα και πάλι τίποτα. Μετά απο πολύ ψάξιμο βρήκα οτι φταίει η θερμοκρασία και μόλι ανεβαίνει στους 50 με με 55 τότε αρχιζει και φουσκώνει το usages, μόλις πέσει πάλι στους 39 με 40 όλα πανε πάλι καλά. Αλλαξα ψυχτρα και έβαλα τις zalman to 7900CU αλλά πάλι τα ίδια. τι άλλο μπορώ να κάνω; μήπως φταιε η cpu; ( MB:p5wd2 e premium , Ram: 3 gb twimos, vga: xfx6800gs,Hdd: 2x160 wd sata 2. dvd: plextor 716a)

Δημοσ.

Φίλε Θοδωρή εγώ σου είπα ότι με ακριβώς την ίδια mobo και ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή ποτέ δεν έχω περάσει τους 44-45 βαθμούς σε full usage. Σίγουρα κάτι συμβαίνει. Από την στιγμή που είπες ότι βρήκες ιούς καθόλου απίθανο να υπάρχουν και άλλα παρόμοια πχ. spyware τα οποία δεν βρήκες και είναι υπεύθυνα για το αυξημένο usage. Αλλά και πάλι 50-55 βαθμοί είναι πάρα πολλοί. Προτείνω να αλλάξεις τον επεξεργαστή. Πήγαινε πές τους ότι ανεβάζει θερμοκρασία και κλείνει συχνά το σύστημα. Διαφορετικά αν τους πείς απλά ότι ανεβάζει θερμοκρασία στους 50-55 βαθμούς μπορεί να μη στον αλλάξουν. Βεβαιώσου ότι σίγουρα δεν είναι κάποιος ιός ή κανά spyware.

Δημοσ.

Ναι αλλά άμα τον τεστάρουνε πρώτα και δουν ότι δεν κλείνει σε αυτούς θα μου λένε διάφορες αλλες βλακείες.Δεν ξερω ρε συ το εχω φορμάρει ποσες φορές με διάφορα λειτουργικα και πάλι τα ίδια κάνει. όσο για ιους η spyware που λες και να είχε που δεν έχει άλλα τι σχέση εχει με την θερμοκρασία που μόnο όταν ανεβαίνει γίνονται αυτά; Θα πάρω τηλ στα multirama που το πήρα να δω τι θα μου πουν;

Δημοσ.
Ναι αλλά άμα τον τεστάρουνε πρώτα και δουν ότι δεν κλείνει σε αυτούς θα μου λένε διάφορες αλλες βλακείες.Δεν ξερω ρε συ το εχω φορμάρει ποσες φορές με διάφορα λειτουργικα και πάλι τα ίδια κάνει. όσο για ιους η spyware που λες και να είχε που δεν έχει άλλα τι σχέση εχει με την θερμοκρασία που μόnο όταν ανεβαίνει γίνονται αυτά; Θα πάρω τηλ στα multirama που το πήρα να δω τι θα μου πουν;

Κοίτα, άσε να το τεστάρουν. Αν γίνεται και μπροστά σου ακόμα καλύτερα. Δές και τί θερμοκρασίες φτάνει. Αν είναι όλα καλά, τουλάχιστον θα ξέρεις σίγουρα ότι δεν έχει πρόβλημα ο επεξεργαστής και θα αναζητήσεις αλλού το πρόβλημα.

Επίσης. Μου λές ότι έχεις κάνει φορμάτ ενώ αν θυμάμαι καλά έχει και δεύτερο σκληρό. Δοκίμασε με τον έναν μόνο σκληρό του συστήματος να δείς τί σου βγάζει. Επίσης δοκίμασε όλα αυτά χωρίς να είσαι συνδεδεμένος με το δίκτυο γιατί πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Βάλε και κανά δεύτερο πρόγραμμα antivirus με όλα τα τελευταία virus definitions μήπως το δεύτερο βρεί πράγματα τα οποία δε βρήκε το πρώτο.

Τέλος, έχεις βάλει αρκετή ποσότητα θερμοαγώγιμης πάστας μεταξύ επεξεργαστή και ψύκτρας? Δε λέμε να βάλεις μισό κιλό και να ξεχυλίζει στην mobo αλλά αν δεν έχεις βάλει αρκετή μπορεί αυτό να δημιουργεί το πρόβλημα.

Δημοσ.

Πήρα στα multirama και μου είπαν ότι τους ακόυγεται για προβλημα της cpu και να τους το πάω απο εκεί για αντικατάσταση. Τους ρώτησα πόσες μερες πέρνει αυτη η αντικατάσταση και είπαν ότι αυτό εξαρτάται απο την intel, Ψάχνε γύρευε δηλαδη.

Δημοσ.
Πήρα στα multirama και μου είπαν ότι τους ακόυγεται για προβλημα της cpu και να τους το πάω απο εκεί για αντικατάσταση. Τους ρώτησα πόσες μερες πέρνει αυτη η αντικατάσταση και είπαν ότι αυτό εξαρτάται απο την intel, Ψάχνε γύρευε δηλαδη.

Εξαρτάται από την Intel? Σε βλέπω να τρώς κανά μήνα. Μέχρι να το στείλουν στην intel, να τον τσεκάρει και στη συνέχεια να σου στείλουν αντικατάσταση, ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλλι. Επαναλαμβάνω βεβαιώσου ότι δεν είναι κάτι άλλο. Δοκίμασε ακόμα και το πιο απίστευτο που μπορείς να φανταστείς. Εγώ πάντως έχω στερέψει από ιδέες. Αν δεν φταίει ο επεξεργαστή δε μπορώ να φανταστώ τί άλλο μπορεί να συμβαίνει.

Κάτι άλλο που μόλις σκέφτηκα. Μήπως έχεις συνδέσει ανάποδα την παροχή ρεύματος στην ψύκτρα και αντί να απομακρύνει αέρα από τον επεξεργαστή να βάζει μέσα? Δεν έχω συνδέσει ψύκτρα και δε γνωρίζω αν η παροχή συνδέεται με ένα και μοναδικό τρόπο.

Δημοσ.
Αν τον στείλουν στην intel και αυτή δεν βρει κάποιο πρόβλημα σου στέλνουν το ίδιο πάλι πίσω ε;

Αυτό δε το γνωρίζω δε μου χει ξανατύχει.

Δημοσ.

as kanw kai egw mia asxeth parathrhsh:

floppy exei panw to pc sou ? ean oxi tote phgene sto bios kai kane disable to floppy. (etsi kolage to pc enos filou kai ekane kai format tsampa kai pedevotan)

ean exei tote ...... teleiwsan kai emena i idees mou ... (ta eipan ola pio panw)

filika !

Δημοσ.

Πάντως, θερμοκρασίες γύρω στους 50 με 55 δεν είναι δα και τραγικές τιμές. Θα έπρεπε να παίζει κανονικά. Εδώ έχω πειραματιστεί με έναν 830, που τον έβαλα χωρις(!) το ρεύμα του cooler, δούλευε στους 85 και παρόλαυτά ούτε throttling δεν έκανε....

Δημοσ.

Δεν εχω floppy και το εχω disable στο bios, οι 50 55 βαθμοι το ξέρω οτι δεν ειναι και τραγικοι αλλα δικαιολογειται ρε γαμωτο να σέρνεται όταν πάει σε αυτούς του ς βαθμούς;

Δημοσ.
Πάντως, θερμοκρασίες γύρω στους 50 με 55 δεν είναι δα και τραγικές τιμές. Θα έπρεπε να παίζει κανονικά. Εδώ έχω πειραματιστεί με έναν 830, που τον έβαλα χωρις(!) το ρεύμα του cooler, δούλευε στους 85 και παρόλαυτά ούτε throttling δεν έκανε....

Φίλε μου πράγματι οι 50-55 βαθμοί δεν είναι υπερβολικοί, αλλά στο δικό μου σύστημα με την ίδια ακριβώς mobo και τον ίδιο ακριβώς επεξεργαστή δεν έχω ξεπεράσει ποτέ τους 45-46. Φυσικά παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες αλλά η καρδιά του συστήματος και στις δύο περιπτώσεις είναι η ίδια. Γιατί να παρουσιάζει τέτοια διαφορά.

Τώρα που το θυμήθηκα. Είχα διαβάσει στο φόρουμ της ASUS σχετικά με κάποια προβλήματα με το floppy. Είχα διαβάσει λοιπόν ότι ακόμα κι αν δεν έχεις floppy, ενεργοποίησε την επιλογή στο bios γιατί δημιουργεί κάποια conflicts στο σύστημα. Για δοκίμασε να το ενεργοποιήσεις στο BIOS κι ας μην έχεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...