Προς το περιεχόμενο

Υψηλή θερμοκρασία σε laptop. Τι να κάνω?

Axelfc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μην ανοιξω καινουργιο thread ειπα να postaρω εδω μιας και ειναι σχετικο. Εχω σε Laptop τον AMD Athlon 64 3400+ (ClawHammer) και τον τελευταιο καιρο μου ανεβαζει πολυ υψηλες θερμοκρασιες. Μολις ζοριστει για λιγο σε full load ανεβαζει θερμοκρασια μεχρι 95 βαθμους και το συστημα ριχνει τη συχνοτητα του επεξεργαστη για να μην καει.. Δοκιμασα να του βαλω arctic silver 5 ομως η θερμοκρασια σε idle επεσε 2-3 βαθμους το πολυ ενω και παλι υπερθερμαινεται γρηγορα.

Αν βαλω λιγη παστα στο heatshink, εκει που ειναι ο κυκλος CPU στη φωτογραφια, θα δω καμια βελτιωση η μπα; Καμια αλλη ιδεα; Οκ υπαρχουν και οι βασεις για laptops, αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο σαν λυση.

Δημοσ.

Για να μην ανοιξω καινουργιο thread ειπα να postaρω εδω μιας και ειναι σχετικο. Εχω σε Laptop τον AMD Athlon 64 3400+ (ClawHammer) και τον τελευταιο καιρο μου ανεβαζει πολυ υψηλες θερμοκρασιες. Μολις ζοριστει για λιγο σε full load ανεβαζει θερμοκρασια μεχρι 95 βαθμους και το συστημα ριχνει τη συχνοτητα του επεξεργαστη για να μην καει.. Δοκιμασα να του βαλω arctic silver 5 ομως η θερμοκρασια σε idle επεσε 2-3 βαθμους το πολυ ενω και παλι υπερθερμαινεται γρηγορα.

Αν βαλω λιγη παστα στο heatshink, εκει που ειναι ο κυκλος CPU στη φωτογραφια, θα δω καμια βελτιωση η μπα; Καμια αλλη ιδεα; Οκ υπαρχουν και οι βασεις για laptops, αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο σαν λυση.

post-21387-129062930259_thumb.jpg

Δημοσ.
Για να μην ανοιξω καινουργιο thread ειπα να postaρω εδω μιας και ειναι σχετικο.

Γιατί να μην ανοίξεις? Αφού είναι διαφορετική περίπτωση (και ανήκει και στην κατηγορία laptops)...

Δημοσ.
Εχω σε Laptop τον AMD Athlon 64 3400+ (ClawHammer) και τον τελευταιο καιρο μου ανεβαζει πολυ υψηλες θερμοκρασιες. Μολις ζοριστει για λιγο σε full load ανεβαζει θερμοκρασια μεχρι 95 βαθμους και το συστημα ριχνει τη συχνοτητα του επεξεργαστη για να μην καει.. Δοκιμασα να του βαλω arctic silver 5 ομως η θερμοκρασια σε idle επεσε 2-3 βαθμους το πολυ ενω και παλι υπερθερμαινεται γρηγορα.

Αν βαλω λιγη παστα στο heatshink' date=' εκει που ειναι ο κυκλος CPU στη φωτογραφια, θα δω καμια βελτιωση η μπα; Καμια αλλη ιδεα; Οκ υπαρχουν και οι βασεις για laptops, αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο σαν λυση.[/quote']

Μέγα πρόβλημα η θερμοκρασία στα laptops... κατά τη γνώμη μου είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάξει κανείς πριν προβεί στην αγορά του...

Για το πρόβλημά σου τώρα... δεν έχω ειδικές γνώσεις αλλά ας ξεκινήσουμε μαθαίνοντας τι laptop έχεις... είσαι σίγουρος για την αιτία που προκαλεί την υψηλή θερμοκρασία; πώς την μετράς;

Η βάση, ναι, δεν είναι η καλύτερη λύση... μάλλον 2-3° θα στη μειώσει...

Δημοσ.

Μιλαω για το Acer Aspire 1524WLMi και τη θερμοκρασια τη μετραω με το mobile meter. Οι μετρησεις που παιρνω ειναι ιδιες με αυτες του acpi στο Linux οποτε ειναι σωστες.

Τελικα το ξανανοιξα για να δω σε τι κατασταση ηταν η παστα που εβαλα και την βρηκα να καλυπτει ενα μικρο μερος του πυρηνα. Ειχε χαθει πολυ μεγαλο μερος απο αυτη που ειχα βαλει. Ειναι φυσιολογικο αυτο;

Δημοσ.

Φίλε μου δεν ξέρω αν το laptop το έχεις καιρό, απλά φρόντισε να μην έχει καθόλου σκόνη το ανεμιστηράκι που ψύχει τον επεξεργαστή.

Πριν λίγες μέρες, ήρθε στα χέρια μου ένα laptop με centrino επεξεργαστή. Εκεί που το σέταρα, ξαφνικά μου έσβησε. Τα άνοιξα και αυτό μετά απο 2-3 λεπτά πάλι έκλεισε ξανφικά. Αυτό έγινε 2-3 φορές μέχρι που απόρησα. Έβαλα το χέρι μου απο κάτω και πραγματικά το laptop ψυνόταν ολόκληρο. Παρολίγο να κάψω τα δάχτυλά μου για να καταλάβεις. Πήρα το blower και το φύσηξα, και απο μια μικρή τρυπούλα βγήκε ένα σύννεφο σκόνης. Μετά που το άνοιξα, δούλευε κανονικότατα, και το κάτω μέρος του ήταν πλεον πολύ δροσερό. Απο τότε, κανένα πρόβλημα υπερθέρμανσης.

Δημοσ.
kai meta lene oi AMD den anevazoun thermokrasies.....

...και πώς γίνεται το δικό μου να είναι 24/7 ανοιχτό και να μην έχει κανένα πρόβλημα; ΠΟΤΕ δεν μου έχει κλείσει, φτου, φτου!!!

Ο σκληρός ανεβαίνει μέχρι 40° άντε 42° max... μην το βλέπεις λοιπόν έτσι...

Φίλε Axelfc, έχω την εντύπωση ότι μόνο ένας τεχνικός μπορεί αν σου δώσει συμβουλές... πέρα βέβαια από καθαρισμό σκόνης κλπ...

Δημοσ.

Το laptop το εχω ανοιξει και καθαρισα τελειως τις σκονες απο μεσα, αλλαξα και παστα. Μεσα σε 1 λεπτο full load χτυπαει 95 βαθμους κελσιου, το ανωτερο ανεκτο δλδ για το συγκεκριμενο επεξεργαστη. Δεν βλεπω τι αλλο μπορω να κανω. Ελεγα μπας και γλυτωσω την αντιπροσωπεια και τα εξοδα...

Edit: Αν βαλω λιγη παστα στο heatshink, εκει που ειναι ο κυκλος CPU στη φωτογραφια, θα δω καμια βελτιωση η μπα;

Δημοσ.

basika ayto pou 8a skeftomoun 8a htan na dw an to anemhsthraki douleyei kanonika h ta xei psilopai3ei, afou einai fanero oti den paizei problhma skonhs h pastas kai douleye pio prin fysilogika (h tespa den xtypouse aytes tis 8ermokrasies).

Δημοσ.

@konstantinos13

Ψαξε για το mobilemeter. Εχω δωσει το link του και σε καποιο post μου εδω μεσα.

@Daredevil

Επειδη το εχω αφησει ανοικτο να δουλευει το ανεμιστηρακι περιστρεφεται κανονικα. Δε μου φαινεται να εχει προβλημα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μετά από 2,5 χρόνια ζωής του laptop πήρα τη σκούπα και ρούφηξα από τις τρύπες του κουτιού όση σκόνη μπορούσα, κυρίως κοντά στον επεξεργαστή.. Δεν άνοιξα το κουτί φυσικά, μόνο απ'έξω ό,τι ρούφηξα.. Έπαθα πλάκα με τη διαφορά.. Δεν μπορώ να μετρήσω θερμοκρασίες αλλά το καταλαβαίνω από το πόσο δουλεύει ο ανεμηστήρας.. Πριν δεν σταματούσε καθόλου και δούλευε στη μεσαία σκάλα.. Τώρα ακόμα και σε μακροχρόνια full load δεν μου έχει ανάψει ποτέ στη μεσαία σκάλα..

Δημοσ.
πήρα τη σκούπα και ρούφηξα από τις τρύπες του κουτιού όση σκόνη μπορούσα

Προσοχή στη χρήση ηλεκτρικής σκούπας. Μπορεί να δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός ο οποίος πιθανώς να αποφορτιστεί σε κάποιο ηλεκτρονικό μέρος του υπολογιστή και να γίνει ζημιά. Καλύτερα πεπιεσμένος αέρας (σε spray ή με κομπρεσέρ)

Δημοσ.

Ειχα παρόμοιο προβλημα με το λαπτοπ μου AMILO 1630 (athlon 3700+)ανεβαζε την θερμοκρασία ο επεξεργαστης(δεν ξερω πόσο) και μου εσβηνε το λαπτοπ και μετα για να ξανανοιξει ηθελε μια μέρα.

Το καθάρισα απο σκόνες έβαλα την artic silver 5 και τωρα λειτουργει κανονικά χωρις κανενα πρόβλημα.

Αυτό που παρατηρησα και θέλω να ρωτησω τους ειδικούς και μη ειναι οτι απο τον ανεμιστηρα μετα την διαδικασια που εκανα παραπάνω βγαινει κρύος αέρας και οχι ζεστος. Δεν θυμαμαι οταν το αγόρασα γιατι περασαν και 18 μηνες τι αερα εβγαζε παντως τους τελευταιους 10 μηνες εβγαινε ζεστος σε σημειο οτι υπηρχε κοντα του να ειναι ζεστο ενώ τώρα βαζω το χερι μου και παγώνει.

Ειναι φυσιολογικό?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...