Gabriel Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Εγώ έχω DFI Ultra D (NF4 Ultra) και με ένα μικρό μοντάκι την έκανα DFI SLI-D (ΝF4 SLI) ,να φανταστείς... Το μηχάνημα της υπογραφής σου είναι έτοιμο για SLI,μην ανησυχείς...
Ailuros Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 kseris giati rotao gabriel?kapoies mobo pou eixa dei eixan limit sto sli mexri seira 6800... etsi mou mpikan idees. Δύσκολα μπορώ να φανταστώ τι περιορισμό θα μπορούσε να έχει μια SLi μητρική που θα δεχόταν 6800 και όχι 7800. Οι προδιαγραφές της θύρας είναι συγκεκριμένες και δεν θυμάμαι να έχω δει διαφορές στα voltage των μητρικών και ούτε στην ενέργεια που τραβάει η θύρα PCIe.
equilibrium Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522402 koitakste tin teleftea simiosi. 1)prepei na ine to idio montelo apo ton idio kataskeuasti. e? afto fantazome pleon den isxuei e? olokliro thema kaname se afto to thread kai kataliksame oti me tous kainourgious drivers oi 2 kartes paizoun kai apo diaforetikous kataskeuastes. 2) prin kanena dimino peripou pou ithela na paro pc, eixa dei sto e-shop kapoia mobo pou eixe periorismo os 6800 opos eipa kai sto proigoumeno post. distixos den tin brika mesa sto site tou e-shop simera. den thimamai kan poias eterias htan. itan kapos san tin mobo apo to url pou sas dino xoris omos na lei gia tin seira 7800.... periergo...
Ailuros Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 ΄Οπως αναφέρθηκε μετά τους 8X.xx οδηγούς δεν χρειάζεται πλέον οι δύο κάρτες να είναι από τον ίδιο κατασκευαστή. Τώρα όσον αφορά το άλλο θέμα μια θύρα PCIe θα πρέπει να δίνει ~75W και το υπόλοιπο ρεύμα το τραβάνε οι GPU από το τροφοδοτικό. Τόσα προυποθέτει και μια 6800 και μια 7800 ή οποιαδήποτε άλλη PCIe GPU. Οι μόνες πρόσφατες διαφοροποιήσεις μεταξύ μητρικών που υποστηρίζουν SLi που έχω υπόψιν μου αφορούν τον αριθμό των PCIe lanes. SLi 16x σημαίνει στις μητρικές (με μία εξαίρεση νομίζω; ) ότι μία μονή κάρτα έχει διαθέσιμα 16x lanes και δύο σε SLi 8x lanes ανά GPU. SLi 32x από την άλλη σημαίνει 16x PCIe lanes σε μονή κάρτα και 16x PCIe ανά GPU σε SLi.
S2Katana Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Παιδια ειμαι off topic, αλλα γιατι οι 81.89 drivers της Nvidia δεν δινουν τη δυνατοτητα o/c?Οι 81.94 επετρεπαν το o/c.
AMMTECH Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Tα 1000€ θα ήταν πραγματική επένδυση αν ήσουν επαγγελματίας και ένα τέτοιο σύστημα ήταν εργαλείο δουλειάς. Σε κάθε άλλη περίπτωση το μέχρι τα 85% άνοδος επιδόσεων ήταν γνωστό από την αρχή που παρουσιάστηκε το SLi. Κανένας δεν είπε ότι πληρώνοντας την διπλάσια τιμή από ότι με μία μόνο κάρτα θα διπλασιαζόταν και οι επιδόσεις εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις. Καταλαβαίνω μεν απόλυτα τι μου λες' date=' αλλά η πραγματικότητα ήταν γνωστή από την αρχή. H θολούρα είναι ακριβώς όμως το σημείο που παρεμποδίζει να ανέβουν οι επιδόσεις όσο θα έπρεπε, πάντα σε σύγκριση με μία μόνο κάρτα. Το Most wanted δεν τα κάνει τα ψιλοκολλήματα που αναφέρεις με όλες τις ρυθμίσεις στο μέγιστο σε κάρτες με 512ΜΒ μνήμη.[/quote'] Το στιγμιαίο πάγωμα που λέω το κάνει ανεξαρτήτως ανάλυσης και γραφικών το κάνει σε μένα και σε τουλάχιστον αλλά 15 pc διαφορετικού configuration που έχω δοκιμάσει σε φίλους και στην εταιρία που δουλεύω δεν έχει τύχη να πέσει στα χέρια μου κάρτα με 512mb αλλά και σε διάφορα αλλά forum που κοιτάω το αναφέρουν σχεδόν όλοι.
AMMTECH Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522402koitakste tin teleftea simiosi. 1)prepei na ine to idio montelo apo ton idio kataskeuasti. e? afto fantazome pleon den isxuei e? olokliro thema kaname se afto to thread kai kataliksame oti me tous kainourgious drivers oi 2 kartes paizoun kai apo diaforetikous kataskeuastes. 2) prin kanena dimino peripou pou ithela na paro pc' date=' eixa dei sto e-shop kapoia mobo pou eixe periorismo os 6800 opos eipa kai sto proigoumeno post. distixos den tin brika mesa sto site tou e-shop simera. den thimamai kan poias eterias htan. itan kapos san tin mobo apo to url pou sas dino xoris omos na lei gia tin seira 7800.... periergo...[/quote'] Έχω την A8N SLI PREMIUM που είναι σχεδόν ίδια με αυτήν που λες και δουλεύουν μια χαρά μια Asus 7800GTX 256MB και μια XFX 7800GTX 256MB σε SLi. Όπως λέει και πιο πάνω ο Ailuros με 8Χ.ΧΧ driver δεν θα έχεις πρόβλημα
Ailuros Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Το στιγμιαίο πάγωμα που λέω το κάνει ανεξαρτήτως ανάλυσης και γραφικών το κάνει σε μένα και σε τουλάχιστον αλλά 15 pc διαφορετικού configuration που έχω δοκιμάσει σε φίλους και στην εταιρία που δουλεύω δεν έχει τύχη να πέσει στα χέρια μου κάρτα με 512mb αλλά και σε διάφορα αλλά forum που κοιτάω το αναφέρουν σχεδόν όλοι. Πόσο μεγάλη διαφορά έχουν οι επιδόσεις από ανάλυση σε ανάλυση;
AMMTECH Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Πόσο μεγάλη διαφορά έχουν οι επιδόσεις από ανάλυση σε ανάλυση; Δεν μπορώ να σου πω με αριθμούς αυτό που μπορώ να σου πω αν και ξεφεύγουμε από το θέμα του SLi είτε έχω 1600Χ1200 και όλα full είτε 640Χ480 και όλα τα άλλα στο minimum εξακολουθεί να κάνει το ίδιο. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι την ώρα που κάνει το πάγωμα διαβάζει στιγμιαία από το δίσκο. Πιστεύω ότι κάτι παίζει με το παιχνίδι.
Ailuros Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δεν μπορώ να σου πω με αριθμούς αυτό που μπορώ να σου πω αν και ξεφεύγουμε από το θέμα του SLi είτε έχω 1600Χ1200 και όλα full είτε 640Χ480 και όλα τα άλλα στο minimum εξακολουθεί να κάνει το ίδιο. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι την ώρα που κάνει το πάγωμα διαβάζει στιγμιαία από το δίσκο. Πιστεύω ότι κάτι παίζει με το παιχνίδι. Μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις δεν νομίζω να δεις από ανάλυση σε ανάλυση πράγμα που δείχνει ότι το παιχνίδι ως ένα βαθμό είναι και CPU limited. Tα παγώματα που περιγράφεις (και ναι όντως διαβάζει στιγμιαία από το δίσκο) είναι επειδή ακριβώς τελειώνει η μνήμη της κάρτας και πρέπει να ξαναφορτώσει από την μνήμη του συστήματος πληροφορίες. Δεν παίζει τίποτα το περίεργο με το παιχνίδι απλά οι απαιτήσεις του σε μνήμη στα 1600 με εξομάλυνση και όλα στο μέγιστο είναι αρκετά μεγάλες.
AMMTECH Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις δεν νομίζω να δεις από ανάλυση σε ανάλυση πράγμα που δείχνει ότι το παιχνίδι ως ένα βαθμό είναι και CPU limited. Tα παγώματα που περιγράφεις (και ναι όντως διαβάζει στιγμιαία από το δίσκο) είναι επειδή ακριβώς τελειώνει η μνήμη της κάρτας και πρέπει να ξαναφορτώσει από την μνήμη του συστήματος πληροφορίες. Δεν παίζει τίποτα το περίεργο με το παιχνίδι απλά οι απαιτήσεις του σε μνήμη στα 1600 με εξομάλυνση και όλα στο μέγιστο είναι αρκετά μεγάλες. Το ίδιο μου κάνει όμως και σε 640Χ480 χωρίς AA & AF με τα γραφικά στο minimum τόσο μεγάλες απαιτήσεις έχει σε μνήμη VGA έχει;
Ailuros Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Nαι γιατί έχει ένα κάρο post processing effects που "στουμπώνουν" τα buffers όπως και να το κάνεις. All max in game, motion blur on, 4xAA/16xAF: memory consumption as ready by the driver 800*600 GPU memory 187.22 + system memory 4.54 = 191.76MB 1600*1200 GPU memory 235.27 + system memory 4.36 = 239.63MB Aυτό είναι βέβαια ότι αναφέρει ο οδηγός της κάρτας γραφικών αλλά για τόσο μεγάλη διαφορά ανάλυσης.... 1. Είναι αδικαιολόγητη η τόσο μικρή σχετικά διαφορά κατανάλωσης μεταξύ των αναλύσεων. 2. Αποκλείεται να χρησιμοποιεί μόνο 4.5ΜΒ από την texture memory του συστήματος. Μια πιθανή εκδοχή είναι το παιχνίδι από μόνο του να συγκρατεί μια ποσότητα από την μνήμη του συστήματος (κάτι σαν ειδική cache) που να μην είναι εμφανή στον οδηγό της GPU και τείνω να πιστεύω ότι αυτό κάνει γιατί δεν συντρέχει και κανένας συγκεκριμένος λόγος να μην καταναλώνει όλη την μνήμη της κάρτας γραφικών ειδικά στα 1600. Μια εντελώς περίεργη θεωρία θα ήταν να αδειάζει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τα buffers, αλλά δεν είναι μόνο ηλίθια ιδέα θα έφερνε και πολύ πιο τρομερά stutters από ότι τώρα.
S2Katana Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Παιδια ειμαι off topic, αλλα γιατι οι 81.89 drivers της Nvidia δεν δινουν τη δυνατοτητα o/c?Οι 81.94 επετρεπαν το o/c. Παιδια σορρυ, αλλα ειναι αορατο το ποστ μου???
Ailuros Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Παιδια σορρυ, αλλα ειναι αορατο το ποστ μου??? Μια χαρά υπερχρόνιζαν σε μένα οι 81.98. Παρεπιπτόντως γιατί 81.98; http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_84.21.html
S2Katana Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Να σου πω την αληθεια, σε ευχαριστω που με ενημερωσες γιατι ειχα μεινει στους 81.98.Θα δοκιμασω την ''τυχη'' μου σε αυτους.Tnx man.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.