Προς το περιεχόμενο

sli erotisi

equilibrium

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ailure h xfx einai yperxronismenh kai einai fthnoterh apo alles.

΄Οντως έχεις δίκιο βάση της σελίδας του κατασκευαστή, ενώ εδώ για άγνωστο λόγο δίνουν μόνο 400/500ΜΗz.

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=3642&catid=98

Φθηνότερη από άλλες δεν είναι όμως πάραυτα:

http://my-shop.ath.cx/eshop/catalog/product_info.php?products_id=10923

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ti gnomi exete gia to sli? paratasi zohs sto pc mas? simferei?

eseis pou exete 2 kartes grafikon sli ready' date=' exete dei ousiastikes diafores stin apodosi ton games h' mikrodiafores?[/quote']

Κοιτα, εγω που πηρα τις 2 ΕΝ6600GT μου σε διαφορετικα χρονικα σημεια, μπορω να σου πω πως αξιζει η κινηση.Μεχρι στιγμης παιζω τα καλυτερα παιχνιδια της αγορας σε 1280x1024, ολα τα εφε φουλ και τρεχει αψογα η εκαστοτε αφαρμογη.

Δημοσ.
ti gnomi exete gia to sli? paratasi zohs sto pc mas? simferei?

eseis pou exete 2 kartes grafikon sli ready' date=' exete dei ousiastikes diafores stin apodosi ton games h' mikrodiafores?[/quote']

Εγώ τρελές διαφορές στα παιχνίδια δεν έχω δει στα 3Dmark μονάχα. Στα nfs most wanted, fear που παίζω πολύ μικρές διαφορές νομίζω ότι τελικά τα λεφτά που δίνεις για την διαφορά στις επιδώσεις δεν αξίζει. Μιλάω φυσικά για τις 2 7800GTX 256ΜΒ που έχω αγοράσει μια Asus και μια XFX ο λόγος που πήρα και την δεύτερη είναι γιατί παίζω σε 1600X1200 σε ένα 21΄΄LCD Samsung αλλα περιμενα μεγαλύτερη διαφορά και ολα αυτα πανω σε ενα A8N SLI Premium με ενα AMD X2 3800+@2600MHz 1,5GB Mem Corsair

Δημοσ.
Εγώ τρελές διαφορές στα παιχνίδια δεν έχω δει στα 3Dmark μονάχα. Στα nfs most wanted, fear που παίζω πολύ μικρές διαφορές νομίζω ότι τελικά τα λεφτά που δίνεις για την διαφορά στις επιδώσεις δεν αξίζει.

To Fear μεταξύ μίας και δύο 7800GTX στα 1600 με εξομάλυνση δίνει περίπου 60% διαφορά:

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2607&p=7

Kαι αυτό με τους παλιούς οδηγούς. Με τους 84.20 και πάνω η μία βγάζει 35 fps (1600+4xAA) και 2@SLi θα πρέπει να βγάζουν 50-55 fps τουλάχιστον.

΄Οσον αφορά για το most wanted ξήλωσε στην registry το υποτιθέμενο "motion blur" και θα δεις πόσο θα ανέβουν οι επιδόσεις σου και ειδικά με δύο κάρτες.

Μιλάω φυσικά για τις 2 7800GTX 256ΜΒ που έχω αγοράσει μια Asus και μια XFX ο λόγος που πήρα και την δεύτερη είναι γιατί παίζω σε 1600X1200 σε ένα 21΄΄LCD Samsung αλλα περιμενα μεγαλύτερη διαφορά και ολα αυτα πανω σε ενα A8N SLI Premium με ενα AMD X2 3800+@2600MHz 1,5GB Mem Corsair

Θαύματα δεν θα' πρεπε να περιμένει κανείς από multi-GPU setups, για αυτό και λέμε μέχρι 85% άνοδος στις επιδόσεις. Αν και μεγάλη επένδυση χαμένα δεν πήγαν εντελώς τα λεφτά σου. Τα επερχόμενα παιχνίδια όλο και περισσότερο θα βλέπουν διαφορές με SLi/CF και σύντομα αμφότερες μεγάλες εταιρίες υπόσχονται να προσθέσουν physics στην δεύτερη κάρτα ώστε τουλάχιστον μια φορά γλυτώνεις το κόστος για μια AGEIA.

Δημοσ.
=Θαύματα δεν θα' πρεπε να περιμένει κανείς από multi-GPU setups, για αυτό και λέμε μέχρι[/b'] 85% άνοδος στις επιδόσεις. Αν και μεγάλη επένδυση χαμένα δεν πήγαν εντελώς τα λεφτά σου. Τα επερχόμενα παιχνίδια όλο και περισσότερο θα βλέπουν διαφορές με SLi/CF και σύντομα αμφότερες μεγάλες εταιρίες υπόσχονται να προσθέσουν physics στην δεύτερη κάρτα ώστε τουλάχιστον μια φορά γλυτώνεις το κόστος για μια AGEIA.

Συμφωνω σε αυτο.Για παραδειγμα, οταν επαιζα Cod 1 με τις 2 καρτες, δεν ειδα και φοβερη διαφορα, ενω οταν επαιξα το 2ο με το Setting για SLi, ειδα τρελες διαφορες στα fps.

Δημοσ.
To Fear μεταξύ μίας και δύο 7800GTX στα 1600 με εξομάλυνση δίνει περίπου 60% διαφορά:

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2607&p=7

Kαι αυτό με τους παλιούς οδηγούς. Με τους 84.20 και πάνω η μία βγάζει 35 fps (1600+4xAA) και 2@SLi θα πρέπει να βγάζουν 50-55 fps τουλάχιστον.

΄Οσον αφορά για το most wanted ξήλωσε στην registry το υποτιθέμενο "motion blur" και θα δεις πόσο θα ανέβουν οι επιδόσεις σου και ειδικά με δύο κάρτες.

Θαύματα δεν θα' πρεπε να περιμένει κανείς από multi-GPU setups' date=' για αυτό και λέμε [b']μέχρι[/b] 85% άνοδος στις επιδόσεις. Αν και μεγάλη επένδυση χαμένα δεν πήγαν εντελώς τα λεφτά σου. Τα επερχόμενα παιχνίδια όλο και περισσότερο θα βλέπουν διαφορές με SLi/CF και σύντομα αμφότερες μεγάλες εταιρίες υπόσχονται να προσθέσουν physics στην δεύτερη κάρτα ώστε τουλάχιστον μια φορά γλυτώνεις το κόστος για μια AGEIA.

H διάφορα όπως γράφεις και όπως δείχνει το bench είναι 60% αλλά όλα αυτά με το bench που έχει το παιχνίδι. Στο bench με 1600χ1200 και όλα full μου βγάζει μέσο όρο 45-50 fps μέσα στο παιχνίδι όμως υπάρχουν πολλά σημεία όπου τα frames είναι κάτω από 20 στις παραπάνω ρυθμίσεις διάφορα σίγουρα υπάρχει αλλά για 540€ επιπλέον θα περίμενα προσωπικά μεγαλύτερη. Όσον αφορά το most wanted αν είναι να χαμηλώνω τις ρυθμίσεις Οκ θα παίξει αλλά ο λόγος που πήρα τις 2 κάρτες ήταν να μην χαμηλώνω τις ρυθμίσεις, να παίζω με full γραφικά αν και προσωπικά νομίζω ότι η μηχανή του παιχνιδιού είναι χάλια. Αν είναι δυνατόν να έχω δώσει 1040€ σε κάρτες γραφικών και να πρέπει να χαμηλώνω γραφικά για να παίζω παιχνίδια.

Δημοσ.
H διάφορα όπως γράφεις και όπως δείχνει το bench είναι 60% αλλά όλα αυτά με το bench που έχει το παιχνίδι. Στο bench με 1600χ1200 και όλα full μου βγάζει μέσο όρο 45-50 fps μέσα στο παιχνίδι όμως υπάρχουν πολλά σημεία όπου τα frames είναι κάτω από 20 στις παραπάνω ρυθμίσεις διάφορα σίγουρα υπάρχει αλλά για 540? επιπλέον θα περίμενα προσωπικά μεγαλύτερη.

Γιατί με μία κάρτα και χαμηλότερη ανάλυση έχεις την εντύπωση ότι οι επιδόσεις δεν πέφτουν σε μερικά σημεία κάτω από τα 20fps; Aπό περιέργεια τι επεξεργαστή είπαμε έχεις;

Όσον αφορά το most wanted αν είναι να χαμηλώνω τις ρυθμίσεις Οκ θα παίξει αλλά ο λόγος που πήρα τις 2 κάρτες ήταν να μην χαμηλώνω τις ρυθμίσεις, να παίζω με full γραφικά αν και προσωπικά νομίζω ότι η μηχανή του παιχνιδιού είναι χάλια. Αν είναι δυνατόν να έχω δώσει 1040? σε κάρτες γραφικών και να πρέπει να χαμηλώνω γραφικά για να παίζω παιχνίδια.

Underground1, Underground2 & Most Wanted έχουν μια ρύθμιση που την ονομάζουν "motion blur" που στην πραγματικότητα είναι motion trail. Αντί να εξομαλύνει στην προσωρινή διάσταση (που θα ήταν αληθινό motion blur ή temporal antialiasing) απλά θολώνει στην προσωρινή διάσταση.

Γούστα είναι αυτά βέβαια, αλλά προσωπικά εμένα μου προκαλεί ναυτία αυτή η θολούρα και μου χαλάει την όλη εικόνα και αυτό με αρκετό κόστος στις επιδόσεις. Πρόταση έκανα, αν θέλεις το δοκιμάζεις αν όχι το αφήνεις έτσι.

Περισσότερα περί πραγματικού motion blur/temporal AA:

Some computer games try to simulate motion blur by blending the current frame with the previous frames, so that previous frames are still visible for a moment. This makes moving objects smear across the screen. This is not real motion blur; it does not look good and is a waste of processor power.

http://freespace.virgin.net/hugo.elias/graphics/x_motion.htm

real motion blur:

cubeblur1.gif

motion trail (or bastardized motion blur):

cubeblur2.gif

Δημοσ.
Γιατί με μία κάρτα και χαμηλότερη ανάλυση έχεις την εντύπωση ότι οι επιδόσεις δεν πέφτουν σε μερικά σημεία κάτω από τα 20fps; Aπό περιέργεια τι επεξεργαστή είπαμε έχεις;

Φυσικά και πέφτει δεν είπα τον αντίθετο αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ενώ έχουμε δώσει 1000€ σε VGA δεν μπορούμε να το ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια όπως πρέπει. Έχω εναν 3800+ dual core overclocking 2000@2600MHz 1' date='5GB Memory Corsair oi VGA ειναι 7800GTX 256ΜΒ, 3DMARK03, 05, 06 = 29521, 12724, 7932

Underground1, Underground2 & Most Wanted έχουν μια ρύθμιση που την ονομάζουν "motion blur" που στην πραγματικότητα είναι motion trail. Αντί να εξομαλύνει στην προσωρινή διάσταση (που θα ήταν αληθινό motion blur ή temporal antialiasing) απλά θολώνει στην προσωρινή διάσταση.

Γούστα είναι αυτά βέβαια, αλλά προσωπικά εμένα μου προκαλεί ναυτία αυτή η θολούρα και μου χαλάει την όλη εικόνα και αυτό με αρκετό κόστος στις επιδόσεις. Πρόταση έκανα, αν θέλεις το δοκιμάζεις αν όχι το αφήνεις έτσι.

Περισσότερα περί πραγματικού motion blur/temporal AA:

http://freespace.virgin.net/hugo.elias/graphics/x_motion.htm

real motion blur:

cubeblur1.gif

motion trail (or bastardized motion blur):

cubeblur2.gif

To Το έχω δοκιμάσει και δουλεύει μια χαρά αλλά μου αρέσει η θολούρα και το αφήνω ενεργοποιημένο. Τα προηγούμενα nfs παίζουν τέλεια μόνο στο τελευταίο έχω πρόβλημα + το στιγμιαίο πάγωμα που κάνει που νομίζω το κάνει σε όλους.

Δημοσ.
Φυσικά και πέφτει δεν είπα τον αντίθετο αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ενώ έχουμε δώσει 1000€ σε VGA δεν μπορούμε να το ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια όπως πρέπει. Έχω εναν 3800+ dual core overclocking 2000@2600MHz 1,5GB Memory Corsair oi VGA ειναι 7800GTX 256ΜΒ, 3DMARK03, 05, 06 = 29521, 12724, 7932

Tα 1000€ θα ήταν πραγματική επένδυση αν ήσουν επαγγελματίας και ένα τέτοιο σύστημα ήταν εργαλείο δουλειάς. Σε κάθε άλλη περίπτωση το μέχρι τα 85% άνοδος επιδόσεων ήταν γνωστό από την αρχή που παρουσιάστηκε το SLi. Κανένας δεν είπε ότι πληρώνοντας την διπλάσια τιμή από ότι με μία μόνο κάρτα θα διπλασιαζόταν και οι επιδόσεις εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις.

Καταλαβαίνω μεν απόλυτα τι μου λες, αλλά η πραγματικότητα ήταν γνωστή από την αρχή.

Το έχω δοκιμάσει και δουλεύει μια χαρά αλλά μου αρέσει η θολούρα και το αφήνω ενεργοποιημένο. Τα προηγούμενα nfs παίζουν τέλεια μόνο στο τελευταίο έχω πρόβλημα + το στιγμιαίο πάγωμα που κάνει που νομίζω το κάνει σε όλους.

H θολούρα είναι ακριβώς όμως το σημείο που παρεμποδίζει να ανέβουν οι επιδόσεις όσο θα έπρεπε, πάντα σε σύγκριση με μία μόνο κάρτα. Το Most wanted δεν τα κάνει τα ψιλοκολλήματα που αναφέρεις με όλες τις ρυθμίσεις στο μέγιστο σε κάρτες με 512ΜΒ μνήμη.

Δημοσ.
paidia oles oi mobo pou exoun sli' date=' ipostirizoun oles tis gpu?

psaxno sto google alla kai sto manual tis mobo mou na do an ipostirizi 2 x 7800gt alla den brisko afti tin pliroforia.

kseri kaneis?[/quote']

nai yposthrizei phgaine pare mia.

Δημοσ.

Και εγώ με 2x7800GTX 256MB SLI μπορώ να πώ ότι οι διαφορές είναι αρκετά μεγάλες σε σχέση με μία.Ειδικά σε γεμάτες game scenes πολύ δύσκολα θα γονατίσει και θα δείς μικρόσπασίματα.Αν σου τύχει και τη πάρεις μεταχειρισμένη και σε καλή τιμή.

Οι sli mobo υποστηρίζουν όλες τις PCI-e που έχουν τον SLI κοννέκτορα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...