mandate Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 κάτι παρεμφερές με αυτό που λές είχε γίνει σκετσάκι στο περιοδικό MAD ποτέ μη πείς στο τεχνικό εκφράσεις σε στύλ ''το ματζαφλάρι έκανε δουλειά '' [θα σε σκεφτεί να λες :είμαι άσχετη χρέωσέ με τα διπλά είμαι άσχετη χρέωσέ με τα διπλά] μάθε μόνη σου ή πες ακριβώς τι θες στον τεχνικό[και μιλάω γενικά όχι μόνο για format ] όπως λέει και ο freeworld ''Τα δισκάκια DVD είναι αρκετά φτηνά''. ~5gb για 0.4Ε. φιλικά πάντα.
paschalia Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Αν δεν το εχεις πει ουτε την προηγουμενη φορα , αλλα παρολαυτα το εκανε .. φταιει ο πελατης ? Αυτος (εφοσον ο πρωτος τεχνικος , χωρις να του πει ο πελατης τπτ , εκανε σωστα την δουλεια του) περιμενει την ιδια δουλεια κ την δευτερη φορα .. ( οσο κ'αν ακουγεται αφελεστατο ) ..
PlaStiK Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Αν και δεν με συμφέρει να το παραδεχτώ (περισσότερη δουλειά για εμένα), όταν ο πελάτης σου δίνει τον υπολογιστή του για "format", δεν έχει την υποχρέωση να σου πει "θέλω αυτό, αυτό και αυτό το φάκελο να κρατήσεις". Θεωρώ δεδομένο οτι θα κρατήσεις όλα τα αρχεία και απλά θα τον ενημερώσεις πως θα πρέπει να εγκαταστήσει εκ νέου τα προγράμματα που είχε στον υπολογιστή του, ή θα το κάνεις εσύ για αυτόν. Το καλύτερο ειναι να παίρνεις ενα image της παλιάς κατάστασης του συστήματος σε DVD και να του το δίνεις ωστε να είναι εξασφαλισμένος σε κάθε περίπτωση.
equilibrium Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 kaname tin patata kai tora mas ftene oi texnikoi... katalabate?
dimitris74 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 emena otan mou fernoun filoi pc gia format an den mou poun oti theloun na kratisoun kati ola ma ola svinontai mias kai bootareis apo cd kai formareis apo kei ton disko.
ntountou Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Ρε παιδιά, για μισό λεπτό... εγώ που δεν είμαι τεχνικός κατ' επάγγελμα αλλά φορμάρω τα δικά μου pc, των αδερφών μου και των φίλων μου, ΠΑΝΤΑ, πριν το format, ρωτάω αν έχουν τπτ αρχεία για back up γιατί απλά δεν έχω απαίτηση από μη-γνώστες να γνωρίζουν τη διαδικασία του format και τις επιπτώσεις του. Οπότε, ένας τεχνικός πρέπει να γνωρίζει ότι έχει να κάνει με πολύ κόσμο που δε γνωρίζει από format και οφείλει να ρωτήσει αν υπάρχουν χρήσιμα αρχεί που πρέπει να σωθούν και να τα σώσει. Από την άλλη όμως pascalia κι εμείς δεν παρατάμε ένα pc για format όταν έχουμε αρχεία που χρειάζονται back up αφήνοντας τον τεχνικό να αποφασίσει μόνος του, ειδικά αν είμαστε σχετικοί με τους υπολογιστές και έχουμε εμπειρία.. Δε γνωρίζω τη δική σου σχέση με τους Η/Υ αλλά με περισσότερα από 2000 μηνύματα εδώ μέσα θα περίμενα να έχεις εξασφαλήσει κάποια back up από μόνη σου.. Φιλικά
kitsos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 to xeirotero tha itan na tis kratage ta arxeia kai meta na gkriniaze oti ta eide kai einai prwsopika kai na pigaine ston dafermo!! ma kala doyleyomaste? ftaiei o anhtrwpos poy den kratise ti.... ton fakelo stin grigori ekkinisi!! ti narkwtika pineis re pasxalia? anyway... to mono isws poy tha eprepe na eixe kanei itan na se rwtisei kai na toy peis esy (me tin voitheia toy) an einai dynaton ti na kratisei. Twra oso gia to image , krataw arxeia ktl ktl otan kai an ginei pote ayto.... enas texnikos gia ena backup kai format egkatastasi tha thelei... 2-wres peripoy na kratisei ta arxeia kai na ta epanaferei meta.... 200-1000 eyro gia na exei license gia ena programma na ta kanei ayta... kai alles 3 wres na perasei windows kai tyxon programmata poy eixes , an ta exeis vevaia aythentika... aytos tha itan o swstos texnikos. An meta soy zitage loipon 200 eyro kat elaxiston tha griniazes oti einai akrivos... an soy elege oti thelei aythentika ta programmata tha toy eleges oti den ksereis esy ta eixes mesa sto pc... panta na krinoyme me ligo skepsi pio prin.
mpentenis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 8a simfwnisw k egw me to plh8os, allwste ws gnwston to backup einai ey8ynh toy pelath (xazoi einai oi texnikoi na analaboun tetoio pragma???) parola ayta, o texnikos fainetai oxi mono otan linei problhmata, alla k otan ta prolabainei (pairneis ena ghost olo to partition, xwris ta mp3 games klp klp klp klp asxeta, kai toy les BLEPEIS AYTO TO FAKELO POY GRAFEI OLD HDD???? E EKEI EINAI TA PROHGOYMENA ARXEIA SOY...) kalytera na toy grapsw alla 10 giga sto disko, para na me brizei argotera.....
aiantas Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Σχετικά με το θέμα που ξεκίνησε η ''pascalia'', ξεκίνησε νομίζω στραβά και συνεχίζει κάπως περίεργα. Σαν τεχνικός Η/Υ, εδώ και πολλά χρόνια (αλήθεια πότε πέρασαν?), πάντα ρωτούσα του πελάτες μου τι ακριβώς αρχεία χρησιμοποιούσαν και που τα αποθήκευαν, προκειμένου μετά το format ή άλλη διαδικασία να μην τους φέρω σε θέση να ψάχνουν να βρουν που είναι τι. (πρέπει να δώσεις στον άλλο να καταλάβει τι θα γίνει) Τελικά θέλω να πιστεύω ότι σε αυτή την περίπτωση έγινε παρεξήγηση (χαλασμένο τηλέφωνο) και ότι ο ''τεχνικός'' που ανέλαβε να κάνει το περιβόητο format δεν ενημερώθηκε... (δε ρώταγε .............. Φιλικά aiantas
polidis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Iremiste ligo giati vgikame Off H kopelia zitise Texniko kai eseis arxeisate ta dika sas. @Paschalia kita na deis afto pou psaxneis yparxei se poli megali posotita den einai idos pros eksafanisi ara se kathe tetragono tha vris kai enan alla to thema einai to poso kalos einai kai poso aksiopistos. An thes kati na diorthoseis sto PC sou pou esi prosopika diskolevese apefthinsou prota edo zita voithia kai an vrethi kapio palikari na se voithisi kalos ton kaleis spiti sou prosferis kafedaki h mpiritsa sou kani ti doulia kai eise ok. An omos kai apo edo den voithithis kita na dis apo kapiou kolitou kolitis ton kolito an skampazi kati oste na se voithisi.Olo kai kapios tha xeri. An kai pali den vris lisi pigene se kapio computeradiko opiodipote kai eki pistevo oti tha vris lisi. An kai pali den vris E!!!!! eise gademisa.
grigas Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Χμμ..η όλη η ιστορία μου θυμίζει ένα σκηνικό όταν παραμονές Χριστουγέννων ο διοικητής μου θυμήθηκε ότι θέλει επειγόντως να περαστούν WINXP σε όλα τα PC του διοικητηρίου...Φυσικά σχεδόν όλοι έλειπαν με άδεια και βρέθηκα να μυρίζω τα νύχια μου τι backup να κρατήσω στον υπολογιστή του 3ου γραφείου (στον οποίο τα έγγραφα υπήρχαν σε 403982409 διαφορετικές θέσεις - κάποιες από αυτές όχι και τόσο προφανείς) Αλλά εκεί ήταν στρατός...Καλή δουλειά = τιμητική, Χάσιμο αρχείων = ακυρη η άδεια... (μετά από τη δουλειά αυτή έφυγα με 24 μέρες άδεια απολύσεως)
paschalia Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 ntountou : Δεν ειναι προσφατο το επεισοδιο . Ειναι κοντα δυο χρονια που εχει γινει .. κ τοτε ημουν -δεν ημουν μελος στο ινσομνια . Και δεν μου χρειαστηκε μεχρι τοτε να κανω back up μιας κ στο πρωτο φορματ τα ειχε κανει ολα ο τεχνικος μου . Κ περασμα οτι υπηρχε πριν ξανα κ install οτι προγραμμα ειχα .. τα παντα . Στο δευτερο φορματ περιμενα οτι κ ο συνεταιρος του θα εκανε το ιδιο , οπως ο τεχνικος μου . Οι υπολοιποι : Ετυχα σε τεχνικο που δεν με ειχε ρωτησει τπτ κ εκανε απο μονος του ολη την δουλεια . Ουτε τι να κρατησει , ουτε τι να πεταξει . Τα ειχε περασει ολα ξανα . Ο συνεταιρος του δεν το ειχε κανει , ειχε κανει τσαπατσουλικη δουλεια μιας κ βαρεθηκε να περασει δυο φακελους παραπανω . Δεν ξερω αν ετσι συνηθιζεται , ξερω οτι ετυχα σε σωστο τεχνικο κ γι'αυτο στραβωσα μετα, με την δουλεια που μου ειχε κανει ο συνεταιρος του . alla to thema einai to poso kalos einai kai poso aksiopistos. Polidis : αυτο ακριβως ειναι το θεμα . Οτι υπαρχουν τεχνικοι μπολικοι υπαρχουν , αλλα καλοι ? αξιοπιστοι ? .. Οσο για το να βρω καποιον να με βοηθησει απο εδω , δεν θα ηθελα καποιον γνωστο απο εδω για τεχνικη δουλεια ( οσο γνωστος κ'αν ειναι ) σε επαγγελματικο επιπεδο . Δεν μου καθεται καλα η ολη φαση , υποχρεωνονται κ οι δυο μεριες κλπ κλπ .. Btw γκαντεμω ειμαι ουτως ή αλλως ... :Ρ Αnyway θενξ ολους για τις απαντησεις - να μη το κουραζω κ'αλλο με τα δικα μου . Το τοπικ το ανοιξα για γενικες πληροφοριες για τεχνικους
Sorath Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Επειδή έχω δουλέψει κι εγώ ως τεχνικός σε μεγάλη εταιρία support, θα σας εξηγήσω γιατί ο κάθε τεχνικός Η/Υ δεν είναι υποχρεωμένος να κρατάει back-up αρχεία πελατών στην περίπτωση που ΔΕΝ έχει ενημερωθεί. Ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύει αρχεία σε οποιοδήποτε μέρος του σκληρού. Πολλές φορές αυτά είναι εμφανέστατα και γνωστά. Πχ My Documents ή σε φακέλους του Desktop. Αν αγάπει την δουλειά του ο τεχνικός, θα κρατήσει αυτά τα αρχεία κι ας μην του το έχουν πει. Υπάρχει όμως και η περίπτωση που ούτε και ο ίδιος ο χρήστης δεν ξέρει τι αποθηκεύει και που, λόγω ασχετοσύνης με το αντικείμενο!!!. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, είναι αληθινό και μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές. Είναι δυνατόν, να κάθεται ο τεχνικός να σκαλίζει όλο τον δίσκο για να βρει που στο καλό έχει σώσει αρχεία ο χρήστης; Το πιο κουλό που μου έχει τύχει, είναι να βρω αποθηκευμένα αρχεία μέσα στο C:\Windows\System32\Drivers\Etc !!!! Μα πως στο καλό, μπορούσε και αποθήκευε εκεί πέρα και γιατί; Θα πήγαινε κανενός τεχνικού το μυαλό να ψάξει εκεί μέσα; Ούτε μια στο εκατομμύριο! Για αυτό, όταν δίνεται το PC σας για επισκευή, το καλύτερο είναι να έχετε κρατήσει ένα back-up μόνος σας. Αν δεν μπορείτε, φροντίστε να ενημερώσετε τον τεχνικό, ποιούς φακέλους και αρχεία θέλετε να κρατήσει και φυσικά αν υπάρχει έξτρα χρέωση για αυτό (λογικό). Τώρα αν ξεχάσετε κάτι να ανεφέρετε, sorry αλλά χάσατε.... ΥΓ: Ο καλός ο τεχνικός...... δεν κάνει format.... ;) ;)
damn3 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Ο Sorath έχει δίκιο, ο καλός ο τεχνικός δεν κάνει format , αλλά θα συμπληρώσω πως κάνει format μόνο εάν βρεί κάποιο rootkit
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.