Προς το περιεχόμενο

Thermalright SI-120,cooler fan και απορίες

Tenshi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εν όψη καλοκαιριού είπα να διαθέσω (τα τελευταία ελπίζω) χρήματα για να πάρω μια καλή ψήκτρα για το παλιό μου pc.Μιάς και μιλάμε για μηχάνημα 4ετίας σχεδόν, P4 2.4 Northwood, είπα να προσπεράσω την λύση της υδρόψηξης -άσε που το φοβάμαι το νερό-.

Απ'οσα έχω δεί σε διάφορα reviews,τα μοντέλα της thermalright (XP90c και SI-120) έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές.Το θέμα είναι οτι δέν ξέρω με πιο fan να την "παντρέψω".Γενικότερα ψάχνω κάτι που θα έχει καλή απόδοση και μικρά επίπεδα θορύβου,γιατί το μηχάνημα θα αναλάβει χρέη κατεβαστηριού.

Με μιά πρόχειρη έρευνα βρήκα ένα της Enermax και έναν της Thermaltake

Λογικά στις χαμηλές στροφές οι συγκεκριμένοι θα είναι αρκετά αθόρυβοι.

Και η απορία...Η θερμοκρασίες που βλέπουμε πχ στο BIOS ή μέσω κάποιου άλλου προγράμματος προέρχονται απο κάποιο σένσορα μέσα στην ψήκτρα ή η μέτρηση γίνεται απο την ίδια την mobo;Θέλω να πώ οτι,σε περίπτωση που βάλω έναν απο τους ανωτέρω ανεμηστήρες,θα μπορώ να βλέπω τη θερμοκρασία του επεξεργαστή;

Γενικότερα απο θέμα αποδοτικής και αθόρυβης ψύξης cpu δέν γνωρίζω και πολλά.

Δημοσ.

Εν όψη καλοκαιριού είπα να διαθέσω (τα τελευταία ελπίζω) χρήματα για να πάρω μια καλή ψήκτρα για το παλιό μου pc.Μιάς και μιλάμε για μηχάνημα 4ετίας σχεδόν, P4 2.4 Northwood, είπα να προσπεράσω την λύση της υδρόψηξης -άσε που το φοβάμαι το νερό-.

Απ'οσα έχω δεί σε διάφορα reviews,τα μοντέλα της thermalright (XP90c και SI-120) έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές.Το θέμα είναι οτι δέν ξέρω με πιο fan να την "παντρέψω".Γενικότερα ψάχνω κάτι που θα έχει καλή απόδοση και μικρά επίπεδα θορύβου,γιατί το μηχάνημα θα αναλάβει χρέη κατεβαστηριού.

Με μιά πρόχειρη έρευνα βρήκα ένα της Enermax και έναν της Thermaltake

Λογικά στις χαμηλές στροφές οι συγκεκριμένοι θα είναι αρκετά αθόρυβοι.

Και η απορία...Η θερμοκρασίες που βλέπουμε πχ στο BIOS ή μέσω κάποιου άλλου προγράμματος προέρχονται απο κάποιο σένσορα μέσα στην ψήκτρα ή η μέτρηση γίνεται απο την ίδια την mobo;Θέλω να πώ οτι,σε περίπτωση που βάλω έναν απο τους ανωτέρω ανεμηστήρες,θα μπορώ να βλέπω τη θερμοκρασία του επεξεργαστή;

Γενικότερα απο θέμα αποδοτικής και αθόρυβης ψύξης cpu δέν γνωρίζω και πολλά.

Δημοσ.

Για τον επεξεργαστη που εχεις (P4 2.4 εχω τον ιδιο...) ταιριαζει γαντι η XP90 η απλη. (Αλουμινενια).

Εγω την εχω συνδυασει με εναν 90αρι της Zalman που βρηκα στο πλαισιο.

Πολυ καλη επιλογη ειναι και ο Enermax που αναφερεις.

Στο θεμα αποδοσης και θορυβου ισχυει το ρητο "the bigger the better"

Μεγαλη επιφανεια ψυκτρας και μεγαλος και χαμηλοστροφος ανεμιστηρας.

Πληροφοριακα η CPU σου αν και 4ετιας με αυτη τη ψυκτρα ανεβαινει στα 3 Ghz και ακομα παραπανω με σωστη ψυξη.

Δημοσ.

Για τον επεξεργαστη που εχεις (P4 2.4 εχω τον ιδιο...) ταιριαζει γαντι η XP90 η απλη. (Αλουμινενια).

Εγω την εχω συνδυασει με εναν 90αρι της Zalman που βρηκα στο πλαισιο.

Πολυ καλη επιλογη ειναι και ο Enermax που αναφερεις.

Στο θεμα αποδοσης και θορυβου ισχυει το ρητο "the bigger the better"

Μεγαλη επιφανεια ψυκτρας και μεγαλος και χαμηλοστροφος ανεμιστηρας.

Πληροφοριακα η CPU σου αν και 4ετιας με αυτη τη ψυκτρα ανεβαινει στα 3 Ghz και ακομα παραπανω με σωστη ψυξη.

Δημοσ.

Τελικά σήμερα πήρα την Si-120.Αρκετά μεγάλη ψύκτρα,ειδικά όταν μπαινει και ο ανεμιστήρας πάνω.Να πώ την αλλήθεια περίμενα να δώ κανένα τέρας, απίστευτων διαστάσεων,βάση αυτών που είχα διαβάσει στα ξένα reviwes (κάτι επίθετα του στύλ huge,humungus,exorbitant,massive δέσποζαν στα drawbacks).Προσωπικά πιστεύω οτι η Fatal1ty η Beetle και η 9500CNPS είναι μεγαλύτερες,βλέποντάς τες απο την βιτρίνα τουλάχιστον.Η εγκατάσταση δέν ήταν καθόλου δύσκολη.Πιστεύω πώς μπορεί να γίνει και με την μητρική μέσα στο κουτί,αρκεί το τελευταίο να είναι αρκετά μεγάλο έτσι ώστε να μπορούν να δουλέψουν τα χέρια σου με άνεση.Στην δικιά μου περίπτωση έπρεπε να βγάλω την mobo,όχι γιατί δέν υπήρχε χώρος,αλλά γιατί είμουνα τόσο ζώον που όταν άλλαξα κουτί,ξέχασα να βάλω κάτι ειδικές πατούρες για της βίδες,με αποτέλεσμα ή mobo να βρίσκεται στον αέρα,συγκρατούμενη μονο απο 2 (απο τις συνολικα 8 )βίδες στις πάνω δεξιά και αριστερα γωνίες.

Επίσης έκανα το λάθος να πάρω τον Enermax για ανεμιστήρα.Σάν fan δέν έχει κάποιο πρόβλημα,και γρήγορο είναι και αθόρυβο και μεγάλες ποσότητες αέρα μετακινεί ΑΛΛΑ δέν έχει τρύπες!post-25621-12906293027_thumb.jpg

Στις γωνίες του ο Enermax είναι μονοκόματος πράγμα που σημαίνει οτι τα σιδεράκια που θα κρατούν το fan στην θέση του δέν μπορούν να μπούν!Τεσπά,έκανα πατέντα με μαχαίρι και καμινέτο,έλιωσα το πλαστικό και άνοιξα τρύπες.Πολύ σπάσιμο όμως η διαδικασία.

Σε γενικές γραμμές ο συνδυασμός αυτός (Si-120 & Enermax) έδωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα.Στις 1800σ.α.λ είναι σχετικά αθόρυβος,ενώ έχω μια πτώση θερμοκρασίας της τάξεως των 3 βαθμώς C απο την stock intel.Αν ισχύουν αυτά που λένε για την Artic Silver 5,μετά απο μερικές δεκάδες-εκατοντάδες ώρες λειτουργίας ενδέχεται να δώ ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Να και μια φοτό για να δείτε πώς μοιάζει η Si-120 μέσα στο Thermaltake Soprano.post-25621-129062930351_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...