benetton Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 θελω να φτιαχω ενα FTP και δεν εχω ιδεα για το πως γινετε.ειχα ακουσει οτι εχουν τα XP τετοιο προγραμμα. μπορει κανεις να μου πει πως θα το φτιαξω ειτε ειναι των XP eite oxi !
benetton Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 θελω να φτιαχω ενα FTP και δεν εχω ιδεα για το πως γινετε.ειχα ακουσει οτι εχουν τα XP τετοιο προγραμμα. μπορει κανεις να μου πει πως θα το φτιαξω ειτε ειναι των XP eite oxi !
tony_pap3 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Τα ΧΡ Pro και όχι τα Home όντως παρέχουν την δυνατότητα να στήσεις έναν FTP Server. Θα το βρεις στο: Προσθαφαίρεση προγραμμάτων -> Προσθαφαίρεση στοιχείων των Windows -> Internet Information Servises. Η όλη λειτουργία - ρυθμίσεις είναι πολύ απλή και δεν θα δυσκολευτείς. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι FTP Users που θα χρειαστεί να φτιάξεις, αναγκαστικά θα είναι και χρήστες των windows. Έτσι θα φτάσεις να έχεις έναν σωρό άχρηστους χρήστες του λειτουργικού. Αν'αυτού, μπορείς να εγκαταστήσεις ένα FTP Server πρόγραμμα (π.χ. Cerberus FTP) το οποιο είναι δωρεάν. Έτσι θα έχεις ένα πρόγραμμα αποκλειστικά για ftp μέσα από το οποίο θα γίνονται όλες οι ρυθμίσεις για τους φακέλους και τα δικαιώματα κάθε χρήστη, με τους δικούς του χρήστες, οι οποίοι δεν θα έχουν καμία σχέση με τους χρήστες του λειτουργικού. Οπότε προτείνω την χρήση ξεχωριστού προγράμματος και όχι την ενσωματωμένη υπηρεσία ftp των Windows. Αυτά τα ολίγα
tony_pap3 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Τα ΧΡ Pro και όχι τα Home όντως παρέχουν την δυνατότητα να στήσεις έναν FTP Server. Θα το βρεις στο: Προσθαφαίρεση προγραμμάτων -> Προσθαφαίρεση στοιχείων των Windows -> Internet Information Servises. Η όλη λειτουργία - ρυθμίσεις είναι πολύ απλή και δεν θα δυσκολευτείς. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι FTP Users που θα χρειαστεί να φτιάξεις, αναγκαστικά θα είναι και χρήστες των windows. Έτσι θα φτάσεις να έχεις έναν σωρό άχρηστους χρήστες του λειτουργικού. Αν'αυτού, μπορείς να εγκαταστήσεις ένα FTP Server πρόγραμμα (π.χ. Cerberus FTP) το οποιο είναι δωρεάν. Έτσι θα έχεις ένα πρόγραμμα αποκλειστικά για ftp μέσα από το οποίο θα γίνονται όλες οι ρυθμίσεις για τους φακέλους και τα δικαιώματα κάθε χρήστη, με τους δικούς του χρήστες, οι οποίοι δεν θα έχουν καμία σχέση με τους χρήστες του λειτουργικού. Οπότε προτείνω την χρήση ξεχωριστού προγράμματος και όχι την ενσωματωμένη υπηρεσία ftp των Windows. Αυτά τα ολίγα
benetton Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 ευχαριστω πολυ. ησουν πραγματικα κατατοπιστικοτατος.θα κανω μια προσπαθεια να εγκατασταστησω το προγραμα που ειπες.ελπιζω να μην ειναι πολυπλοκο στις ριθμησεις του. για οτι χρειαστω θα επαναλθω.....
benetton Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 ευχαριστω πολυ. ησουν πραγματικα κατατοπιστικοτατος.θα κανω μια προσπαθεια να εγκατασταστησω το προγραμα που ειπες.ελπιζω να μην ειναι πολυπλοκο στις ριθμησεις του. για οτι χρειαστω θα επαναλθω.....
benetton Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 καποιος που να ξερει το ceberus FTP ????????
Pink_Panther Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 To katevases? Exeis kolisei kapou? An psakseis se afto to forum, yparxei guide gia FTP Servers.
benetton Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 το εχω δει που ειναι το topic και το εχω διαβασει πριν γραψω εδω,αλλα το προγραμα που εξηγει ειναι αρκατα πιο πολυπλοκο και δεν ειναι αυτο που ψαχνω.( GlobalSCAPE CuteFTP Server Home ) ναι το εχω κατεβασει ,το εχω τρεξει το προγραμμα αλλα εχω κολησει στο σεταρισμα.προσπαθω να μπω απο αλλο pc αλλα μου λεει να ελεγξω το ονομα του ftp h usaer name ,ειναι καποιες ρυθμησεις που δεν εχω ιδεα
Pink_Panther Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Exeis katevasei kapion ftp client kai prospa8eis na mpeis kai den mpenei?
benetton Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 exo katebasei to ceberus alla sinanto problhme sto setarisma tou!
StavrosD Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Το ftp των windows κάνει μια χαρά την δουλειά του. Start->control panel->add/remove programs->windows componets->Internet Information Server, το επιλέγεις και επιλέγεις το ftp που είναι σαν επιλογή μέσα του, αλλά όχι προεπιλεγμένο.
exile Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Και μετά... Αν κάνεις δεξί κλικ στο "Ο Υπολογιστής μου" και επιλέξεις "Διαχείριση" (Manage), κάνοντας expand στην αριστερή πλευρά του παραθύρου το "Υπηρεσίες και Εφαρμογές" θα δεις το Internet Information Services. Κάνοντας κι αυτό expand (ή κάνοντας κλικ πάνω του) θα δείς το "Τοποθεσίες FTP" και στη συνέχεια το "Προεπιλεγμένη Τοποθεσία FTP" (Default FTP Site). Αν κάνεις πάνω του δεξί κλικ και επιλέξεις Ιδιότητες, θα σου ανοίξει ένα παράθυρο με 4 tabs. Στο πρώτο (Τοποθεσία FTP) συνήθως δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα. Οι default ρυθμίσεις στις περισσότερες περιπτώσεις δουλεύουν. Στο tab "Λογαριασμοί Ασφαλείας" καθορίζεις αν επιτρέπεις να συνδέεται κάποιος χωρίς username και password (δίνοντας ως username απλά το "anonymous") και ποιοί χρήστες θέλεις να έχουν δικαιώματα operator. Στο tab "Μηνύματα" μπορείς, αν θέλεις να καθορίσεις ένα μήνυμα που θα εμφανίζεται σε κάποιον όταν συνδέεται και ένα μήνυμα κατά την αποσύνδεσή του (και χωρίς αυτά μιά χαρά θα λειτουργεί το FTP). Στο τελευταίο tab καθορίζεις το root directory του ftp site κι αν οι χρήστες θα έχουν δικαιώματα μόνο download (read) ή και upload (write). Πρέπει να ξέρεις ότι επειδή το πρόγραμμα είναι ενσωματωμένο στα XP, οι χρήστες του FTP θα είναι και τοπικοί χρήστες του PC (πρέπει δηλαδή να τους δημιουργείς μέσα από "Τοπικοί Λογαριασμοί Users και Groups") και τα δικαιώματα των χρηστών καθορίζονται από τα δικαιώματα τους στο root directory του FTP (γι' αυτό καλό είναι να έχεις NTFS). Με άλλα λόγια αν στο configuration του FTP δώσεις στους χρήστες το δικαίωμα upload (write), θα μπορούν να το εξασκήσουν αυτοί που στις ιδιότητες του καταλόγου (μέσα από την Εξερεύνηση των Windows > δεξί κλικ στο FTP root directory > Ιδιότητες > Ασφάλεια) έχεις δώσει το δικαίωμα εγγραφής. Κάτι ανάλογο ισχύει για τους ανώνυμους χρήστες: Στο tab στο οποίο επέλεγες αν ήθελες να επιτρέπεις τα anonymous connections, σου ζητούσε να επιλέξεις τν χρήστη που αντιστοιχεί σε ανώνυμη πρόσβαση και by default είχε επιλεγμένο τον IUSR_COMPUTERNAME. Ο IUSR_COMPUTERNAME είναι ένας local user του PC σου, που δημιουργείται αυτόματα κατά την εγκατάσταση του FTP. Αν έχεις επιτρέψει να συνδέεται ο anonymous, τα δικαιώματα που θα έχει θα είναι αυτά που έχουν δοθεί στον IUSR_COMPUTERNAME πάνω στο directory του FTP. Τελευταίο: Μέσα από το Υπηρεσίες και Εφαρμογές > Υπηρεσίες θα βρεις το service "Δημοσίευση FTP", απ' όπου μπορείς να καθορίσεις αν θες να ξεκινάει αυτόματα με την εκκίνηση του PC και να το σταματάς / ξεκινάς όποτε θέλεις. Πάντως και το configuration του Cerberus FTP δεν είναι πολύ διαφορετικό (με το πλεονέκτημα, που αναφέρθηκε κι από άλλον ότι μπορείς να ορίσεις χρήστες μέσα από το πρόγραμμα, χωρίς να μπλέκονται με τους χρήστες των Windows). Ίσως βοηθούσε περισσότερο αν εξηγούσες περισσότερο τι ακριβώς θες να κάνεις. ( πχ: θα χρησιμοποιείς το FTP μόνο στο LAN σου ή θες να το "Βγάλεις" στο Internet; Το PC από το οποίο προσπαθούσες να συνδεθείς στο Cerberus FTP ήταν στο ίδιο LAN ή απομακρυσμένο και τι ακριβώς error σου έβγαζε; ).
benetton Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 λοιπον εγω θελω να φτιαξω ενα FTP για να μπορω να βαζω διαφορα αρχεια απο τη δουλεια στο pc μου ,για να μπορω να τα δουλευω στο σπιτι και βεβαια να μπορω να κανω και το αντιθετο οχι μονο με τη δουλεια μου αλλα και με αλλα pc φιλων μου.το Cerberus FTP καταφερα να το ψιλοσεταρο.εγω απο το 2ο pc μου μπορουσα να μπω στο ftp://....... ,μου αλλα απο τη δουλεια και απο αλλα μηχανιματα φιλων δεν γινοταν.ελεγε να προσεξουμε μηπως δεν εχουμε προσβαση η το sername,pass ...κτλ.ειχα απενεργοποιησει και το firewall gia sigoyria.Βεβαια τα 2 pc μου ειναι συνδεδεμενα με hub και δεν ξερω τι μπορει να παιζει με τις ιρ..... τωρα για το ftp ton XP ου μου ειπες καποιο προβλημα υπαρχει!!μου βγαζει στο ''DEFALT FTP SITE'' error και εχει ενα απαγορευτικο. παντος το ceberus ,θα προτημουσα να μου πεις γιαυτο.......ths
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.