VoCoDeR Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια ερωτησούλα για τους γνώστες SQL και web κτλπ Ας τα πάρουμε απο την αρχή. Έχουμε ένα εμπορικό πρόγραμμα του οποίου η βάση φιλοξενείται σε έναν SQL SERVER 2000 και με Collation Greek_CI_AΙ. Μου ζητήθηκε λοιπόν να κάνω εξαγωγή κάποιων στοιχείων από την βάση και να στέλνω τα αποτελέσματα σε κάποιο website. Όλα λοιπόν πήγαν καλά εκτός από την απεικόνιση στην ιστοσελίδα, των εγγραφών που έχουν Ελληνικούς χαρακτήρες. Στην σελίδα έχω ορίσει σαν charset το (iso-8859-7) αλλά τα Ελληνικά εμφανίζονται κινέζικα. Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια. Φιλικά, Κώστας
VoCoDeR Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια ερωτησούλα για τους γνώστες SQL και web κτλπ Ας τα πάρουμε απο την αρχή. Έχουμε ένα εμπορικό πρόγραμμα του οποίου η βάση φιλοξενείται σε έναν SQL SERVER 2000 και με Collation Greek_CI_AΙ. Μου ζητήθηκε λοιπόν να κάνω εξαγωγή κάποιων στοιχείων από την βάση και να στέλνω τα αποτελέσματα σε κάποιο website. Όλα λοιπόν πήγαν καλά εκτός από την απεικόνιση στην ιστοσελίδα, των εγγραφών που έχουν Ελληνικούς χαρακτήρες. Στην σελίδα έχω ορίσει σαν charset το (iso-8859-7) αλλά τα Ελληνικά εμφανίζονται κινέζικα. Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια. Φιλικά, Κώστας
alkisg Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Αν κάνεις προβολή προέλευσης στον browser, βλέπεις ελληνικά, κινέζικα ή ´ κτλ;
alkisg Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Αν κάνεις προβολή προέλευσης στον browser, βλέπεις ελληνικά, κινέζικα ή ´ κτλ;
VoCoDeR Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Αν κάνω προβολή προέλευσης τα βλέπω ακριβώς όπως και στην σελίδα. Για παράδειγμα: την λέξη Ελληνικά την βλέπω ώς „ΆΆ¤*΅
VoCoDeR Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Αν κάνω προβολή προέλευσης τα βλέπω ακριβώς όπως και στην σελίδα. Για παράδειγμα: την λέξη Ελληνικά την βλέπω ώς „ΆΆ¤*΅
alkisg Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Αυτά που γράφεις, εκτός του ¤, είναι σε κωδικοσελίδα 737 (δηλαδή DOS Greek). Κάνε copy-paste στο σημειωματάριο και μετά πήγαινε στο μενού format => font => Terminal. Θα τα δεις κανονικά. Επομένως ψάχνεις πιο κομμάτι της μετατροπής χρησιμοποιεί 737 κωδικοσελίδα και το αλλάζεις σε iso-8859-7.
alkisg Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Αυτά που γράφεις, εκτός του ¤, είναι σε κωδικοσελίδα 737 (δηλαδή DOS Greek). Κάνε copy-paste στο σημειωματάριο και μετά πήγαινε στο μενού format => font => Terminal. Θα τα δεις κανονικά. Επομένως ψάχνεις πιο κομμάτι της μετατροπής χρησιμοποιεί 737 κωδικοσελίδα και το αλλάζεις σε iso-8859-7.
VoCoDeR Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Επομένως ψάχνεις πιο κομμάτι της μετατροπής χρησιμοποιεί 737 κωδικοσελίδα και το αλλάζεις σε iso-8859-7 Sorry αλλά το παραπάνω δεν το κατάλαβα
alkisg Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Μπορεί τα δεδομένα στη βάση σου να είναι σε κωδικοσελίδα 737. Μπορεί η SQL να χρησιμοποιεί κωδικοσελίδα 737. Μπορεί η PHP/ASP να ζητάει από την SQL να χρησιμοποιήσει κωδικοσελίδα 737. Μπορεί η PHP/ASP να χρησιμοποιεί κωδικοσελίδα 737. Πρέπει να βρεις ποιο από τα παραπάνω είναι για να τα διορθώσεις. Καταρχάς, αν κάνεις dump τη βάση, βλέπεις ελληνικά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.